Mutluluk çubuğu hakkında merak edilenler

Penis protezleri veya halk arasındaki adı ile mutluluk çubuğu tüm erkeklerin bir ara duydukları ancak ne olduğunu tam olarak bilmedikleri bir cihaz. İşte mutluluk çubuğu hakkında merak edilenler.

Mutluluk çubuğu hakkında merak edilenler
Mutluluk çubuğu hakkında merak edilenler

Penis protezleri veya halk arasındaki adı ile mutluluk çubuğu tüm erkeklerin bir ara duydukları ancak ne olduğunu tam olarak bilmedikleri bir cihaz. İşte mutluluk çubuğu hakkında merak edilenler.

Selçuk Üniversitesi Selçuklu Tıp Fakültesi Üroloji Ana Bilim Dalı Üyesi Yrd. Doç. Dr. Haluk Kulaksızoğlu, penis protezleri ereksiyon sorunu yaşayan erkeklerde kullanılan bir tedavi yöntemi olduğu söyledi.

Kulaksızoğlu, şu bilgileri verdi;“İlaç ve iğne gibi benzeri diğer tedavilere yanıt alınamayan bireylerde kullanılmaktadır. ereksiyon işlevini bir araba lastiğine benzetebilmekteyiz. Lastiğin içi hava dolarak şişerken penisin içerisi kanla dolarak normal sertleşme gerçekleşmektedir. Eğer pompa mekanizmasında bir sorun var yeterince hava gelmiyorsa veya lastik patlaksa nasıl lastik şişmeyecekse penisteki ereksiyonda da benzer sorunlar ortaya çıkabilmektedir. Aynı benzetmeden yola çıkarak protezleri de patlak lastik içerisine yerleştirilen bir şambrel olarak değerlendirebiliriz.”

POMPALI VE BÜKÜLEBİLİR ÇEŞİTLERİ BULUNUYOR

Yrd. Doç. Dr. Haluk Kulaksızoğlu, sistemin işleyişini de şöyle anlattı; “Protezleri, penis içerisinde sağda ve solda olmak üzere iki tane kanla dolarak şişen silindirlerin içerisine bir cerrahi müdahale ile yerleştiriyoruz. Bükülebilir ve şişirilebilir olmak üzere iki tipi olan protezlerde esas peniste ilişkiyi sağlayacak sertliği oluşturmaktır. Pompalı olanlarda bir su rezervuarı bir pompa ve suyun dolduğu ve penise yerleştirilen iki silindir bulunmaktadır. Normalde rezervuarda duran su ilişki öncesinde basit bir iki pompa ile silindirlere dolar ve peniste sertleşme yaratır. Bükülebilir tiplerde ise kendisi yapı itibarı ile sürekli sert kalmakta ancak günlük hayatta bükülebilir olduğundan saklanabilmektedir.”

Yrd. Doç. Dr. Kulaksızoğlu mutluluk çubuklarının belli olmadığını, ameliyat izlerinin de anlaşılmadığını belirterek, “Yara iyileşmesi tamamlandıktan sonra dışarıdan bakılarak bir şey görülmez. Yine cihazların etrafında kişinin dokuları sarılı olduğundan dokunmakla da anlaşılması söz konusu değildir.” dedi.

EREKSİYON SÜRESİNİ KİŞİ BELİRLİYOR

Protez kullananla, normal birey arasında fark olmadığını vurgulayan Yrd. Doç. Dr. Kulaksızoğlu şöyle konuştu “Cihazların yerleştirilmeleri aşamasında ciltteki duyu hissi, boşalma mekanizması gibi diğer işlevlere dokunulmadığından kişinin normal cinselliği korunmaktadır. Buna karşın ereksiyon süresi kişi ve eşinin istediği süre kadar uzun olmaktadır çünkü kontrol tamamen kişidedir. Boşalma sonrasında da ereksiyon sertliği kaybolmamaktadır ve birçok ereksiyon sorunu yaşayan erkekte olduğu gibi erken boşalma sorunun da bir yerde çözümü olmuş olmaktadır.”

BAŞARI ORANI YÜZDE 90


Protezde başarı oranın yüzde 90-98 civarı olduğunu aktaran Yrd. Doç, Dr. Haluk Kulaksızoğlu, başarısız olan kısmı şöyle açıkladı; “Peki %5-10 neden başarılı olmuyor derseniz, burada bir iki nokta göze çarpmaktadır. Birincisi hastanın beklentisi. Bazen hastalar protez takıldığında penis boyutlarında büyüme veya genişleme olacağını düşünüyorlar. Bu gerçek değil. Protez zaten var olan dokuların içerisine yerleştirildiğinden bu beklenti gerçekçi olmamaktadır. Ancak kişi yine de normal cinsel hayatını sürdürebilir durumda olmaktadır. İkinci bir sorun ise ameliyatla ilgili olabilecek komplikasyonlardır. %1-3 arasında operasyon sonrasında enfeksiyon yani iltihap kapma olasılığı vardır. dışarıdan yerleştirilen bir cihaz olduğundan enfeksiyon olması durumunda ciddi bir şekilde müdahale edilmesi ve belki de cihazın çıkarılması gerekebilir.”

İLAÇ MI PROTEZ Mİ?

Yrd. Doç. Dr. Kulasızoğlu, ilaç ve protez tedavisi arasında yapılacak tercih konusunu ise şöyle açıkladı, “Öncelikle şunu belirtmekte fayda var. Bunlar birbirlerinin alternatifi değil tamamlayıcısıdır. Cinsel sorunu olanlarda tedavi seçeneklerini sunarken basamaklı bir yöntem sunmaktayız. Burada sıra en kolaydan en zora doğru sıralanmaktadır. İlk sırada ağızdan alınan ilaçlar bulunmaktadır. Bunlara cevap alınmadığında iğne tedavileri denenebilmektedir. İğneden de istenilen sonuç alınamazsa o zaman protez seçeneği söz konusu olmaktadır. Bu nedenle bunları birbirlerine alternatif tedaviler olarak söylememek gerektiğini düşünüyorum.”

Kaynak : haber7.com

Güncelleme Tarihi: 16 Mayıs 2014, 12:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER