Meşrubat Kanseri Tetikliyor

İsveç’li bilim adamlarının yaptığı bir araştırmaya göre, günde bir şişe içilen meşrubat dahi erkeklerde prostat kanserinin agresif bir türüne yakalanma oranını artırıyor.

Meşrubat Kanseri Tetikliyor
Meşrubat Kanseri Tetikliyor

Havaların ısınmaya başlaması ile soğuk meşrubat tüketiminin çoğalacağının habercisi. Fakat yapılan bir araştırmaya göre, her gün bir şişe meşrubat içen kişinin içemeyene göre, prostat kanserinin hızlı yayılan bir türüne yakalanma riskinin yüzde 40 daha fazla olduğu belirtildi.

İsveç’li bilim adamlarının yaptığı bir araştırmaya göre, günde bir şişe içilen meşrubat dahi erkeklerde prostat kanserinin agresif bir türüne yakalanma oranını artırıyor. Yaşları 45 ile 73 arasında değişen 8bin erkeğin 15 yıl boyunca izlenmesi ile yapılan bu araştırmaya göre, günlük 330 mililitrelik bir meşrubatın kansere yakalanma riskini arttırdığını açıkladı. Araştırmaya göre yine, şekerli kahvaltı gevrekleri de prostat kanserinin hafif bir türüne yakalanma riskini yüzde 38 oranında artırıyor.

Araştırma sonucuna göre, yüksek miktarda şekerli ya da şekersiz meşrubat tüketimi yapan bütün erkeklerin kanser riski altında olduğu söyleniliyor.

Güncelleme Tarihi: 04 Mayıs 2013, 14:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER