KÖK HÜCRE DİYALOGLARI

KÖK HÜCRE DİYALOGLARI: TIBBIN SINIRLARINDA FELSEFİ VE BİLİMSEL ARAYIŞLAR

KÖK HÜCRE DİYALOGLARI
 KÖK HÜCRE DİYALOGLARI
KÖK HÜCRE DİYALOGLARI: TIBBIN SINIRLARINDA FELSEFİ VE BİLİMSEL ARAYIŞLAR

Koç Üniversitesi Yayınları (KÜY), Sheldon Krimsky’nin kaleme aldığı Kök Hücre Diyalogları: Tıbbın Sınırlarında Felsefi ve Bilimsel Arayışlar adlı kitabı yayımladı. Kitap, kök hücre dünyasının bilinmezlerine ışık tutuyor.

Koç Üniversitesi Yayınları (KÜY), Tıp ve Bilim Felsefesi kategorisinde Kök Hücre Diyalogları: Tıbbın Sınırlarında Felsefi ve Bilimsel Arayışlar kitabını yayımladı. Tufts Üniversitesi’nde çevre ve biyoteknoloji profesörü Sheldon Krimsky tarafından kaleme alınan ve Ebru Kılıç tarafından çevirisi yapılan kitap, kök hücre dünyasının bilinmezlerine ışık tutuyor.

Kitap, “İnsanlığın yararına bile olsa araştırma uğruna embriyoları tahrip etmeye hakkımız var mı? Gayriahlaki eylemlerden iyilik doğar mı? Bedenimiz üzerindeki mülki haklarımızın sınırı nereye uzanır? Onaylanmamış bir tedaviyi deneme özgürlüğümüz var mı?” gibi sorulara akıcı bir üslupla yanıt arıyor. Biyolojinin yeni gözdesi kök hücreler bildiğimiz tüm tanımları ve sınırları zorlayan, yıkan ve yeniden yapan oluşumlara dikkat çekiyor. Kök Hücre Diyalogları’nda Sheldon Krimsky, okuru, felçlilerin yürümeye başlayacağı, kanserin tedavi edileceği, erkeklerin kadınsız, kadınların erkeksiz üreyebileceği, hastalıklara çarenin kendi hücrelerimizden geleceği bu dünyada sürükleyici bir yolculuğa çıkarıyor.


Künye Bilgisi:

Kök Hücre Diyalogları: Tıbbın Sınırlarında Felsefi ve Bilimsel Arayışlar

Yazar: Sheldon Krimsky

Çevirmen: Ebru Kılıç

Fiyat (KDV Dâhil): 28 TL

ISBN: 978-605-5250-55-3

Barkod: 9786055250553

Ürün Sırası: 141

Ana Kategori: Tıp, Bilim Felsefesi

Ebat: 13,5 x 20 cm

Sayfa Sayısı: 310

Kapak Türü: Karton Kapak

Koç Üniversitesi Yayınları Sertifika no: 18318

Koç Üniversitesi, Rumelifeneri Yolu 34450 Sarıyer-İstanbul +902123381000

[email protected] • www.kocuniversitypress.com • www.kocuniversitesiyayinlari.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER