KESTANE BALININ FAYDALARI NELERDİR?

Bal çeşitleri arasında kestane balının da diğer ballar kadar faydalı bir besin olduğu bilinmektedir.

KESTANE BALININ FAYDALARI NELERDİR?
 KESTANE BALININ FAYDALARI NELERDİR?

Bal çeşitleri arasında kestane balının da diğer ballar kadar faydalı bir besin olduğu bilinmektedir. Kestane balı neredeyse her türlü hastalıkta tüketilebilir bir bal çeşididir. Vücuda birçok faydası olan kestane balı nelere iyi gelir? Nasıl tüketilmelidir?
Ilık su içerisine bir miktar kestane balı karıştırılıp krem haline getirip vücudun ağrıya yerlerine masaj yaparak sürüldüğünde kısa zamanda ağrıların azaldığı görülecektir.
Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir.
Her gün tüketilen kestane balı ve tarçın karışımı bağışıklık sistemini kuvvetlendirir. Vücudu bakteri ve virüslerden koruyan kestane balı ayrıyeten birçok vitamin ve demir bakımından zengindir. Kestane balının düzenli tüketilmesi bakteri ve virüslerle vücudun daha kolay savaşmasına yardımcı olur.
Hazımsızlığa iyi gelir
Midedeki asit oluşumunu ve hazımsızlığın düzenlenmesi için 2 kaşık kestane balına toz tarçın karıştırılması yeterli olacaktır. Ayrıca kestane balının içerisindeki bir maddenin mikrop öldürücü etkisi olduğu da saptanmıştır. Kestane balı mide ağrıları için olduğu kadar mide ülserleri için de yararlı olduğu bilinmektedir.
Kalp hastalıklarından korunmak için kestane balı tüketin
Her sabah kestane balı yemek kalp damar sağlığını büyük ölçüde korumaya yardımcı olacaktır. Kalp krizi riskini azalttığı bilinen kestane balı kalp atışını da dengelemektedir. Ayrıca kestane balı vücudun tansiyon dengesini de sağlar.
Kolesterol seviyesini dengede tutar
2 kaşık kestane balına 3 kaşık toz tarçın karıştırıp demlenmiş çay içerisine eklenerek içildiğinde kan kolesterol seviyesini düşürecektir. Bu kür günde 2 defa kolesterol hastaları için uygulanabilir. Yine de doktora danışılması alerjik bir bünyeye sahip olanlar için önerilmektedir.
Yaşlanma karşıtı etkisi vardır
Kestane balı ve tarçınla hazırlanan çay düzenli olarak kullanıldığında yağlılık belirtilerini azalttığı görülmektedir. Cildi, taze, yumuşak ve diri tutmaya yarayan kestane balı, yaşlanma karşıtı olarak kullanılabilen bir bal çeşididir.
Zayıflamaya yardımcı olur
Bir bardak kaynar su içerisine eşit miktarda kestane balı ve tarçın konup karıştırılıp her sabah aç karnına içildiğinde kilo vermeye yardımcı olur. Kestane balının vücutta yağ birikmesine engel olduğu bilinmektedir. Diyet yapanların tercih edebileceği bir bal çeşidi olan kestane balı düzenli kullanımda daha kolay kilo verilmesini sağlar.
Öksürük ve soğuk algınlığına iyi gelir
Az miktarda tüketilen kestane balı kuru öksürük olarak tabir edilen basit öksürüğü kestiği bilinmektedir. Vücut kırgınlığını geçirme etkisi olan kestane balı soğuk algınlığı şikayetinde de kullanılabilir.
Kestane balının aşırı tüketimi tavsiye edilmez. Az miktarlarda kullanımı insan sağlığı için önemlidir. Aşırı kullanımdan kaçınılması gerekmektedir. Alerjik bir bünyeye sahip olanların tüketmemeleri tavsiye edilir.

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER