İlk 6 ayda saç ektirmek için Türkiye’ye 500 bin kişi geldi

  Türkiye sağlık turizmindeki payını her geçen gün artırırken, saç ekimi alanında dünyanın merkezine dönüşüyor.

İlk 6 ayda saç ektirmek için Türkiye’ye 500 bin kişi geldi

İlk 6 ayda saç ektirmek için Türkiye’ye 500 bin kişi geldi
 
Türkiye sağlık turizmindeki payını her geçen gün artırırken, saç ekimi alanında dünyanın merkezine dönüşüyor. Sağlık Turizmi Geliştirme Konseyi’nin paylaştığı veriler, 2022’nin ilk altı ayında saç ektirmek için ülkemize gelenlerin sayısının 500 bini aştığına, bu rakamın sene sonuna kadar bir milyona çıkarak rekor kırılacağına işaret ediyor. Saç ekimi için Avrupa’dan gelenlerin ilk durağı İstanbul olurken, Ortadoğu’nun gözdesi ise Batman oluyor.

Pandemide bedenen sağlıklı olmanın endişesini duyanlar, pandeminin ardından zihnen de sağlıklı olmak istiyor. Kendini iyi hissetmek isteyenler, dış görünüşlerine daha fazla önem veriyor. Bu durum estetik trendini yükseltirken, erkeklerde ağırlıklı olarak saç ektirme eğilimi olarak ortaya çıkıyor. Özellikle yoğun saç dökülmesiyle oluşan kellik görüntüsünü kapatmak isteyen birçok kişi saç ekimi merkezlerine başvururken, pazarın büyümesini de tetikliyor. Market Research’ün araştırmasına göre 2021’de 10,2 milyar dolar değerinde olan küresel saç ekimi pazarının 2029’da 67,1 milyar dolara ulaşması bekleniyor. Sağlık turizminden aldığı payı her geçen gün artıran Türkiye, saç ekimi alanında dünyanın önde gelen merkezlerinden birine dönüşüyor. Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi’nin verileri 2022’nin ilk altı ayında saç ektirmek için ülkemize gelenlerin sayısının 500 bini aştığını ve bu rakamın sene sonuna kadar bir milyona çıkarak rekor kırılacağına işaret ediyor. Saç ektirmek için Avrupa’dan gelenler soluğu İstanbul’da alırken, Batman da Ortadoğu’dan gelenlerin gözdesi olarak öne çıkıyor.

Ülkemizin sağlık turizminde zirveye oynadığını kaydeden Ömer Uğur Saç Ekim Merkezi Kurucusu Ömer Uğur, konuyu şu sözlerle değerlendirdi: “Son yıllarda dünya genelinde saç ekimine talepler artıyor. Ancak bu tabloya karşın 165 ülkeden insanlar, saç ekimi merkezlerimizin gerek tedavi gerekse müşteri deneyimi odaklı yaklaşımından dolayı Türkiye’yi tercih ediyor. Avrupa’dan gelen hastalar ulaşım açısından en konforlu şehir olan İstanbul’u tercih ederken, Ortadoğu’daki hastaların ilk durağı da Batman oluyor. Ulaşım ve konaklama başta olmak üzere sunulan sağlık hizmetleriyle de ilgi odağına dönüşen Batman, kalıcı sonuç vaat eden saç ekim kliniklerine ev sahipliği yapıyor. Batman Dünya Hastanesi bünyesinde hizmet veren Ömer Uğur Saç Ekim Merkezi olarak biz de son teknolojiyle geliştirdiğimiz tedavi yöntemlerimizin yanı sıra hastalarımızın iyileşme sürecinden şehrimizden ayrılacağı vakte kadar tüm aşamalarda yanlarında olarak konforlu bir deneyim yaratıyoruz. Bu sayede hem yurt dışından gelen hastalarda olumlu bir algı oluşturuyor hem de bölge ekonomisine katkıda bulunuyoruz.”

Ortadoğulu hastalar saç ekiminde kalıcı ve onarıcı tedavi için Batman’a geliyor

Kusursuz müşteri deneyimi ve kaliteli tedavi ilkesini benimseyerek saç ekiminde Batman’ı üst sıralara taşıdıklarını söyleyen Ömer Uğur, merkezleriyle ilgili şu bilgileri paylaştı: “Kapılarımızı açtığımız 2000’den bu yana kaliteli ürün, tedavi ve özel hizmetlerimizle Ortadoğu’dan gelen hastaların ilk tercihi oluyoruz. Çünkü her zaman hastalarımızın beklentilerini önceliklendiriyor ve onlar için konforlu bir tedavi süreci oluşturuyoruz. Baş bölgesinin insanların dikkatini çeken ilk bölge olduğunun bilinciyle hastalarımız hassasiyetini anlıyor ve onlarla empati kuruyoruz. Saç ekiminde en çok kullanılan DHI ve FUE tekniklerinin haricinde uyguladığımız yöntemlerle, hastalarımızın doğal bir görünüme sahip olmalarını sağlamanın yanı sıra, kalıcı ve onarıcı sonuçlarla yoğun saç dökülmesi sonucunda oluşan problemlerin önüne geçiyoruz” dedi.

Gelen hastalar hem Batman’ı tanıyor hem de kalıcı çözümlere ulaşıyor

Merkezlerinde yalnızca saç ekimi değil birçok farklı alanda hizmet verdiklerine dikkat çeken Ömer Uğur Saç Ekim Merkezi Kurucusu Ömer Uğur, “Gerek yurt içinden gerekse yurt dışından gelen hastalarımıza steril, hijyenik ve konforlu bir tedavi olanağı sunduğumuz Batman’daki merkezimizde, yalnızca saç ekimi tedavisi uygulamıyoruz. Sakal ve bıyık ekimi, lazer epilasyon, botoks, cilt bakımı ve mezoterapi hizmetleri de veriyoruz. Gerek şehrimizin gerekse ülkemizin sağlık turizminde yeni başarılara imza atacağını biliyoruz. Dolayısıyla bu sektörde farklı alanlarda yatırım yapmaktan çekinmiyoruz. Hizmetlerimizle hem Batman’ın tarihi ve doğal güzelliklerini hastalarımıza tanıtıyor, hem de pazardaki payımızı artırarak sektörün büyümesine katkıda bulunuyoruz. Gelecek dönemde de hizmet yelpazemizi daha da genişletmeyi hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER