Hurma ve faydaları

İftar sofralarının aranılan meyvesi olan ve Arap ülkelerinden getirilen hurmanın özellikle kalp ve damar hastalıklarına iyi geldiği bildirildi. Uzmanlar hurmanın lif, mineral ve fenol açısından zengin bir meyve olduğunu ve birçok meyveden daha fazla minerale ve vitamine sahip olduğunu belirtti.

Hurma ve  faydaları

Düzenli tüketilmesi halinde özellikle kalp ve damar hastalıkları riskini azaltan hurmanın boğaz ağrısına, bronşit, öksürük ve soğuk algınlığı gibi şikayetleri de giderdiğini vurgulandı. Orucun hurma ile açılması halinde insanın açlık nedeniyle hissettiği yorgunluğun da geçeceğini ifade eden uzmanlar, meyvenin kabuğuyla birlikte yenilmesi tavsiyesinde bulundu.

HURMANIN BESİN DEĞERLERİ

100 gr. doğal şekilde kurutulmuş hurma meyvesinin içerdiği besin değerleri şöyledir: 274 kalori: 2,2 gr. protein; 72,9 gr. karbonhidrat: 0 kolesterol; 0,5 gr. yağ; 2.3 gr. lif; 63 mgr. fosfor; 59 mgr. kalsiyum; 3 mgr. demir: 1 mgr. sodyum; 648 mgr. potasyum: 58 mgr. magnezyum; 50 IU A vitamini; 0,09 mgr. B1 vitamini; 0,1 mgr. B2 vitamini; 2.2 mgr. B3 vitamini: 0,153 mgr. B6 vitamini ve 24,9 mcgr. folik asit.

KÜÇÜK MEYVENİN BÜYÜK MUCİZELERİ


Bedeni ve zihni gençleştiriyor.
Vücudun ihtiyarlamasına engel oluyor.
Kansere karşı koruyor.
Damar sertliği ve kolestrole karşı koruyucu, şişmanlama tehlikesine yol açmıyor.
Böbrek iltihabına ve kumlarına iyi geliyor.
Saf hurma cildi besliyor, hamilelik ve güneş lekelerini yok ediyor, vücuttaki yara ve iltihaplara hurma, hakiki zeytinyağı ile krem kıvamına getirilip sürüldüğünde fayda sağlıyor.
Şeker oranını ayarlayan tek meyvedir.
İçerdiği demir sayesinde, Anemi hastalığını kaldırdığı tıbben ispatlanmıştır.
Hurma çekirdeğinden öğütülmüş bir fincan kahve zihin açıcı, dinlendirici, asabilik-sinir bozukluğu ve üzerindeki strese iyi geliyor. Sinir vitamini diye adlandırılan B6, stresli ve gergin yaşantısı olanlara sabah, öğle ve akşam saatlerinde üçer adet hurma yemesi son zamanlarda tıp adamlarınca tavsiye edilmekte.
B1, B2 vitaminlerinin bir arada bulunmasından dolayı karaciğeri kuvvetlendiriyor.

Güncelleme Tarihi: 12 Temmuz 2012, 12:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER