HEMŞİRELİK HAFTASI KUTLAMA ETKİNLİĞİ

Dünya Hemşireler Günü Temalı, “Sağlıkta Sürdürülebilirlik Hedeflerine Ulaşmada Etkin Güç: Hemşire” adlı bir konferans gerçekleştirildi.

HEMŞİRELİK HAFTASI KUTLAMA ETKİNLİĞİ
HEMŞİRELİK HAFTASI KUTLAMA ETKİNLİĞİ
İstanbul Aydın Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü ve Medical Park Bahçelievler Hastanesi İş birliği ile hazırlanan Hemşirelik Haftası Kutlamaları kapsamında, ICN 2016 Dünya Hemşireler Günü Temalı, “Sağlıkta Sürdürülebilirlik Hedeflerine Ulaşmada Etkin Güç: Hemşire” adlı bir konferans gerçekleştirildi.

Konferansın açılış konuşmasını yapan İstanbul Aydın Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nuran Kömürcü, “Bizim kendimize dönük temel sorunlarımız var. Bunu hep yıllardır söylüyoruz, büyük bir takım olamadık. Oysa ki büyük bir takım olma şansımız var. Hemşirelik mesleği dün oluşan bir meslek değil. Ülkemizde hemşireler, birlikteliği sağlamada güçlük çekiyor,” dedi. Kömürcü, konferansın sonunda da magnetic hemşirelik programı hakkında bilgi verdi.

Medicalpark Bahçelievler Hastanesi Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Uzm. Hemşire Hayriye Takırcı Demir de, hemşirelerin, bir hastanın iyileşmesini sağlamada ilaçların tek başına yeterli olmadığını, bakımın, şefkatin ve güler yüzün iyileşme sürecine en az ilaçlar kadar olumlu etki yaptığını bilen bir meslek grubu olduğunu söyledi.
Uzm. Hemşire Hayriye Takırcı Demir konuşmasına şöyle devam etti:

“Tüm dünyada insanlar dostluk kavramına önem vermektedir ve dostlarını seçerkende iyi günde olduğu gibi kötü günlerde de yanlarında olmalarını isterler. Bu kötü günlerden biride insanın kötü bir hastalığa yakalandığı zamandır. İşte kişi bu hastalığa yalandığı zaman hastalık anında belki dostlarından çoğu yanında bulamayacak, ama her daim kötü günde yanında duran bir hemşirenin ilgi ve alakasını yanında hissedecektir. Yine bir insanın sağlıklı olduğu zamanlarda dertlerinden, halinden, huyundan, suyundan anlayan en yakın arkadaşları, dostlarıdır. Ama aynı kişi hasta olduğunda hastalık sadece fiziksel olarak değil, psikolojik etkileride kişinin üzerinde göstermeye başladığında, kişi artık başka bir karaktere dönüştüğünde, onu en iyi anlayan artık hemşiresidir. Hemşireler, başta insanların acılarına, dertlerine en kötü zamanlarına talip olan kutsal bir görevin neferleridir,” dedi.

Konferansın devamında ise Yrd. Doç. Dr. Yılda Arzu Aba, 20 Mayıs 2015 yılında hayatını kaybeden Prof. Dr. Eren Kum hakkında bir sunum sundu, Öğretim Görevlisi Oya Gümüşkaya, Ebelik ve Hemşirelik Konseyi hakkında bilgi verdi ve Medicalpark Bahçelievler Hastanesi Pediatrik Kemik iİiği Transplantasyon Sorumlu Hemşiresi Elif Türkmen, Kültürlerarası hemşirelik konuşmasını sundu.

Konferansın sonunda, İAÜ Moda Tasarım Bölümü öğrencilerinin tasarladığı, “Geçmişten Bugüne Hemşire Kıyafetleri” defilesi gerçekleştirildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109