Hastanede 'muhbir' var. Hastalara 'gönüllü müfettişlik' geliyor

Sağlık Bakanlığı'nın yapısını değiştiren taslağa göre teftiş kurulları tarih olacak. Müfettiş yerine vatandaşlar gönüllü gözlemle görevlendiriliyor. Sağlık Bakanlığı'nın üzerinde çalıştığı ve tüm sağlık sistemini yeniden yapılandıracak olan Kanun Hakkında Kararname (KHK) taslağında 'denetim' çıkmazı. Taslakta 'Teftiş Kurulu Başkanlığı' yer almadı.

Hastanede 'muhbir' var. Hastalara 'gönüllü müfettişlik'  geliyor
Sağlık Bakanlığı'nın üzerinde çalıştığı ve tüm sağlık sistemini yeniden yapılandıracak olan Kanun Hakkında Kararname (KHK) taslağında 'denetim' çıkmazı. Taslakta 'Teftiş Kurulu Başkanlığı' yer almadı. 'Sağlık kurum ve kuruluşlarında hizmetin geliştirilmesi amacıyla Bakanlık, hizmetten faydalananların gönüllülük esasına göre yapacakları gözlemleri değerlendirmek üzere gerekli düzenlemeleri yapar' maddesine yer verilerek, vatandaşlara 'gönüllü müfettişlik' misyonu yüklendi.
SENDİKALAR TEPKİLİ
SES Genel Başkanı Çetin Erdolu'ya göre bu madde, hastaların sağlık personelini ispiyonlama modelini getiriyor. Türk Sağlık Sen Genel Başkanı Önder Kahveci de 'Hiçbir sorumluluğu olmayan vatandaşa, gözlem ve denetim yaptırılmamalı' dedi.    (Akşam)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER