Engelliler için özel klinik Kuruluyor

Engelli hastaların daha kolay ve sorunsuz bir şekilde tedavi olmaları amacıyla ‘Engelli Kliniği’ açıldı.

Engelliler için özel klinik Kuruluyor
Engelliler için özel klinik Kuruluyor

 Engelli hastaların daha kolay ve sorunsuz bir şekilde tedavi olmaları amacıyla ‘Engelli Kliniği’ açıldı.

    Sağlık Bakanlığı, engellilere yönelik olarak Ankara’da bulunan Mamak Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nde, engellilere hizmet verecek ‘Engelli Kliniği’ni hizmete açtı. Engelli hastaların daha kolay ve sorunsuz bir şekilde tedavi olabilmeleri için klink zemin katta kuruldu. Engelli hastalar için gerekli düzenlemelerin yapıldığı klinikte engelli otoparkı, yürüme yolu, hastane içinde yardımcı olacak sesli yönlendirme cihazı ve Braille alfabeli yönlendirme levhaları bulunuyor.

Klinikte ayrıca işitme engelli hastalar için işaret dili bilen bir karşılama yönlendirme personeli görev yapıyor. Engelli tuvaletlerinin de engelli yönetmeliğine uygun olarak düzenlendiği klinikte tüm imkanlar hastaların kullanımına sunuldu.

Klinikte, diş dolgusu, kanal tedavisi, diş taşı temizliği, diş çekimi, hareketli tam ve bölümlü protez, sabit protez tedavileri (porselen kron) yapılabiliyor.

Merkezde, engelli hastalar için yeterli miktarda tekerlekli sandalye ve sedye de bulunuyor. Giriş katında, sesli yön tarif ve eşlik personeli çağırma sistemi mevcut. Engellilere hizmet alımlarını kolaylaştıracak, işlemlerinde yardımcı olacak refakatçi personeli temin edilebiliyor. Refakatçi personel, işitme engelli hastalara da işaret dili ile yardımcı olabiliyor. Ayrıca, görme engelliler için sesli yön tarifi yapma ve eşlik personeli çağırma sistemi bulunuyor. Merkezden Sosyal Güvenlik Kurumu’na tabi (SSK, Bağ-kur, Emekli Sandığı), yeşil kart, resmi ve ücretli hastalar hizmetlerden yararlanabiliyor.

Öte yandan zihinsel engelli hastalara genel anestezi altında tedavi olabilmeleri için Ulus Devlet Hastanesi ile işbirliği de yapıldı. Bu uygulama ile merkeze başvuran hastalar, hekimler ve hemşirelerin refakatinde Ulus Devlet Hastanesi’ne götürülüyor ve Ulus Devlet Hastanesi’nin ameliyathanesinde, hekimler tarafından gerekli müdahale yapılıyor. Tedavi süreci tamamlandıktan sonra hasta sorunsuz bir şekilde evine bırakılıyor.

Güncelleme Tarihi: 18 Mayıs 2013, 18:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER