Danıştay Yürütmeyi durdurdu, Doktorlar şimdilik nefes aldı

Danıştay Yürütmeyi durdurdu, Doktorlar şimdilik nefes aldı

Danıştay Yürütmeyi durdurdu, Doktorlar şimdilik nefes aldı
Danıştay'dan doktorlara iyi haber. Tartışma yaratan muayenehane merdiven ve kapılarına yönelik düzenlemelerin yürütmesi durduruldu. Bakanlık, yönetmeliğe son şeklini verecek

AYAKTA Teşhis ve Tedavi Yapılan Özel Sağlık Kuruluşları Hakkında Yönetmeliğin 12. maddesi muayenehanelerdeki asansör, merdiven ve kapılara yönelik yeni düzenlemeler getirmesi üzerine İzmir Tabip Odası, yönetmeliğin bazı hükümlerinin iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle Danıştay'da dava açmıştı.

Danıştay 10. Dairesi, bunun üzerine 12. maddenin e ve f bentlerine yürütmeyi durdurdurma kararı verdi. Kaldırılan bentlerde asansör genişliğinin en az 80 santimetre, basamak yüksekliği nin 16-18 santimetre, genişliği 30-33 santimetre olması isteniyordu. Muayene odası ve tuvalet kapıları 110 santimetre diğer kapılar 90 santimetre genişliğinde olması gerektiği belirtiliyordu.

Danıştay'ın bu kararından sonra Sağlık Bakanlığı da bir açıklama yaparak, yönetmeliğe muayenehane hekimlerinin de talepleri dikkate alınarak son şeklinin verileceğini duyurdu.

İYİ HİZMET VERMEK İSTERİZ

İzmir Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Erdener Özer, 'Biz de hastalarımıza kaliteli bir sağlık hizmeti sunmak istiyoruz. Ancak kamu hastanelerinin durumu ortadayken, sadece muayenehaneleri sınırlayan bir yönetmelik çıkarılmasını da ceza olarak görüyoruz. Oysa hekimlerin sanatlarını serbest icra etme hakkı var' dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER