Cankurtaran hücreler kordon kanında saklı

Bebeğinizin doğumundan hemen sonra alınan kordon kanı ve kordon dokusu, ileride tedavisi güç pek çok hastalığa çare olabiliyor.

Cankurtaran hücreler kordon kanında saklı
 Cankurtaran hücreler kordon kanında saklı
Bebeğinizin doğumundan hemen sonra alınan kordon kanı ve kordon dokusu, ileride tedavisi güç pek çok hastalığa çare olabiliyor.

Yaşam Kordon Kanı Bankasının düzenlediği bir etkinlikte Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Serkan Oral, cankurtaran hücreler içeren kordon kanının; lösemiden doku ve organ hasarlarına, otizmden kalp kusurlarına, felçten Akdeniz anemisine birçok hastalığa tedavi şansı verdiğini belirterek, ‘Üstelik kordon kanı, sadece alınan çocuğun kendisine değil, kardeşlerine ve hatta ebeveynlerine de bu hastalıklarda tedavi şansı sunuyor’ dedi
 
Çocuğunuzun karşılaşabileceği; lösemiden doku ve organ hasarlarına, otizmden kalp kusurlarına, felçten Akdeniz anemisine pek çok hastalığın tedavisi, yaptıracağınız küçük bir işlemle mümkün olabiliyor. Ülkemizde önemi özellikle son yıllarda anlaşılmaya başlanan, doğumdan sonra bebekten alınacak kordon kanı ve kordon dokusu ile ileride oluşabilecek 80 çeşit kan ve yapısal hastalığın tedavi şansı ortaya çıkıyor. 
Polonya Kök Hücre Bankası FamiCord Group ile iş birliği yapan Yaşam Kordon Kanı Bankası da, 2002 yılından beri çocuklarının geleceğini düşünen ailelere hizmet veriyor. Yaşam Kordon Kanı Bankası, 140 binden fazla kordon kanı ve 3 binden fazla da bağış amaçlı kordon kanı saklıyor.
Yaşam Kordon Kanı Bankası’nın anne adaylarına yapmış olduğu bilgilendirme seminerlerine destek veren Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Serkan Oral, ebeveynlerin sakladıkları kordon kanları ile çekirdek ailelerinin geleceğini bir şekilde koruma altına aldıklarını söyledi. Kordon kanının pek çok hastalığa tedavi şansı verdiğini belirten Op. Dr. Serkan Oral, doğumdan hemen sonra gerçekleştirilecek sadece 2-3 dakikalık bir işlemle, ailelerin çocuklarının sağlığı için yapılabilecek en değerli yatırımı gerçekleştirdiklerini kaydetti. Cankurtaran hücreler içeren kordon kanı ile ilgili Op. Dr. Serkan Oral, şunları anlattı: “Kordon kanı, bebeğinizin göbek kordonundaki kandır. Bu kan, vücudumuzdaki organ ve dokuların temel yapı taşı olan kök hücreler içerir. Kordon kanındaki kök hücreler potansiyel olarak cankurtaran hücrelerdir. Ayrıca kordon kanındaki kök hücreler yalnızca bebeğiniz için değil, birinci derece aile fertleri için kullanılabilme imkanına sahip olabilir. Kordon kanını saklamak ebeveynlerin çocuklarının gelecek kaygısını azaltan unsurlardan biridir.”

Op. Dr. Serkan Oral, kordon kanı kaynaklı kök hücre nakli ile tedavi edilebilmesi mümkün olabilen bazı hastalıkları şöyle sıraladı:
Başta lösemi yani kan kanseri ve türevleri olmak üzere yaygın kanser türleri,
Akdeniz anemisi, orak hücre anemisi gibi kalıtsal kan hastalıkları,
Bağışıklık sistemini etkileyen hastalıklar,
Yaygın metabolik bozukluklar
Hatta son dönemde yapılan çalışmalarla olumlu sonuçlar alınmaya başlanan  Otizm, Serebral Palsi gibi günümüzde yaygınlaşan nörolojik hastalıklar, Tip 1 diyabet ve doğuştan gelen organ kusurları gibi pek çok alanda bu tedavi seçeneği öne çıkmaktadır.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER