Ataşehir’den sağlık için dev adım “Türkan Saylan Tıp Merkezi”

Ataşehir’den sağlık için dev adım “Türkan Saylan Tıp Merkezi”

Ataşehir’den sağlık için dev adım “Türkan Saylan Tıp Merkezi”
Ataşehir’den sağlık için dev adım “Türkan Saylan Tıp Merkezi”

Tel. : 0216 577 71 40 ( 5 Hat )


Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile Ataşehir Belediyesi arasında sağlık hizmetleri protokolu imzalandı. 1 Ağustos 2010 tarihinden itibaren SGK’lı vatandaşlar Ataşehir Belediye Başkanlığı Türkan Saylan Tıp ...


Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile Ataşehir Belediyesi arasında sağlık hizmetleri protokolu imzalandı.

1 Ağustos 2010 tarihinden itibaren SGK’lı vatandaşlar Ataşehir Belediye Başkanlığı Türkan Saylan Tıp Merkezi’nden sağlık hizmeti alacak.
 

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Türkan Saylan Tıp Merkezi ile Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) arasında hizmet protokolunun imzalandığını açıkladı. Başkan İlgezdi, yapılan görüşmelerin sonuçlandığını ve Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Haluk Tamgaç ile SGK Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürü Uzman Dr. Hasan Çağıl’ın imzaladıkları protokolle 1 Ağustos 2010 tarihinden itibaren vatandaşların Türkan Saylan Tıp Merkezi’nden yararlanabileceklerini ifade etti.

Ataşehir için oluşturulan ATASES projesinin en önemli ayaklarından biri olan Tıp Merkezi’nin son teknolojiye sahip tıp cihazları ile tam donanımlı olarak hizmet vermeye hazır olduğunu söyledi. Ataşehirlilere çağdaş yaşamın en önemli ayaklarından biri olan sağlık hizmetlerini sunmak için başlatılan çalışmaların meyvesini vermeye başladığını belirten Başkan İlgezdi, Tıp Merkezine Türk kadınının yüz akı, bilim insanı, Çağdaş Yaşamı Destekleme Vakfı eski Başkanı Prof. Dr Türkan Saylan’ın isminin Belediye Meclisinin kararı ile verildiğini açıkladı. .

Türkan Saylan Tıp Merkezi

Ataşehir Küçük Bakkalköy Mahallesi, Vedat Günyol Caddesi üzerinde, 1200 metrekare alan üzerinde, 8 katlı olarak kurulan Ataşehir Belediyesi Sağlık İşleri Müdüdrlüğü Türkan Saylan Tıp Merkezi 1 Ağustos 2010 tarihinden itibaren SGK ile yapılan protokol gereği SGK’lı vatandaşlara sağlık hizmeti vermeye başlayacak.

Ataşehir Belediye Başkanlığı Sağlık İşleri Müdürü Gamze Akkuş İlgezdi, Tıp Merkezinin fiyat politikasının; diğer belediyelere bağlı sağlık hizmet merkezleri ve Kızılay gibi kurumların fiyatlarının baz alınarak belirleneceğini açıkladı. Gamze Akkuş İlgezdi, “Ataşehir Belediyesi olarak; bu merkezin yanısıra her mahallede sağlık ocaklarının yaygınlaşması ve daha çok Ataşehirlinin sağlık hizmetlerinden faydalanmasını hedeflediklerini de” vurguladı. Sağlık İşleri Müdürü Gamze Akkuş İlgezdi, Tıp Merkezi’nde kulak, burun, boğaz, göz hastalıkları, dahiliye, çocuk hastalıkları, kadın hastalıkları, pedagoji, aile hekimi uzmanlığı, acil servis ve diş polikliği, laboratuar bölümünde; röntgen, ultrason, kemik yoğunluğu ölçümü hizmetlerinin yanısıra evlilik, işe giriş ve ehliyetle ilgili sağlık raporlarının da verileceğini söyledi.

Ataşehir Belediyesi Türkan Saylan Tıp Merkezi’nde 21 kadrolu hekim, 9 hemşire, 2 acil tıp teknisyeni, 2 röntgen teknisyeni, 1 diş teknisyeni, 3 diş hekimi yardımcısı, 1 pedagog, 1 psikiyatri uzmanı, 2 laborant ve 20 kişilik yardımcı personel görev yapıyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109