Acilde ödeme yapmayın”

Acilde ödeme yapmayın”

Acilde ödeme yapmayın”
Acilde ödeme yapmayın”
Bakan Akdağ, gittiği her yerde acil sağlık hizmetleriyle ilgili bilgi veriyor.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, yurt gezisi çerçevesinde geldiği İzmir yönesinde de “acil”i anlattı. Akdağ, vatandaşlarla yaptığı konuşmalarda sağlıktaki değişimlerle ilgili bilgi verirken “Allah göstremesin, ama acile giderseniz, sakın para ödemeyin” dedi.

Sağlıkta dönüşüm programıyla ilgili açıklamalar yapan Bakan Akdağ, bu yıl sonunda bütün Türkiye’de uygulanmaya başlayacak olan aile hekimliğinin de bu programın önemli bir parçası olduğunu söyledi. Akdağ, ilaca erişime getirilen kolaylıklar, hastanelerin ortak kullanımı, özel hastanelerden yararlanma gibi değişikliklerin önemini vurguladı.

Acil hizmetler üzerinde duran Bakan, ambulansla bir özel hastanenin aciline götürülen hastadan kesinlikle para alınmayacağını belirterek buna uymayanlar hakkında soruşturma açıldığını söyledi.

Bakan bu konuda şunları anlattı:

“Diyelim ki Allah korusun bir yakınınız kalp krizi geçirdi veya birinizin çocuğuna evinizin önünde oynarken araba çarptı. Ambulans geldi ve hastaneye götürdü. Hastanede yer olmadığı için o anda özel hastaneye gitti ve size yüklü miktarda fatura çıktı. Sakın bunu ödemeyin.

Hemen 184 numaralı telefonu arayarak. Durumunuzu anlatın. 'Ben falanca yerde oturuyorum, yakınım kalp krizi geçirdi. Ambulans bizi aldı, devlet hastanelerinin yoğun bakım üniteleri dolu olduğu için özel hastaneye götürdüler. Orada ameliyat olması gerekiyormuş, kalp ameliyatı oldu. Bana 20 bin lira masraf çıkardılar, diye anlatın. Unutmayın, o parayı sizden hiç kimse alamaz."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER