18 Eylül koronavirüs tablosu!

18 Eylül Türkiye'de koronavirüs vaka sayısı ve ölü sayısı kaç oldu, son durum ne oldu?

18 Eylül koronavirüs tablosu!
 18 Eylül koronavirüs tablosu! 
18 Eylül Türkiye'de koronavirüs vaka sayısı ve ölü sayısı kaç oldu, son durum ne oldu?
Koronavirüs tablosu ile ilgili detaylar gündemde araştırılan konular arasında bulunuyor. Koronavirüs tablosunda korona virüs vaka, ölü, iyileşen hasta ve test sayısı gibi ayrıntılar yer alıyor. Türkiye'de koronavirüs ile ilgili son durumun detayları Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından paylaşıldı.Peki 18 Eylül'de Türkiye'de koronavirüs vaka sayısı ve ölü sayısı kaç oldu?

Koronavirüs vaka sayısı ve ölü sayısı ile ilgili detaylar merak ediliyor. Koronavirüs ile ilgili bilgileri Sağlık Bakanı Fahrettin Koca paylaşıyor. Koronavirüs tablosu günlük olarak açıklanıyor. Koronavirüs tablosundaki son durum açıklandı. Peki 18 Eylül'de koronavirüs tablosunda son durum nedir?

KORONAVİRÜS TABLOSUNDA SON DURUM NEDİR?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından şu açıklamayı yaptı;

Toplam hastalığa yakalanmış kişi sayısı yaklaşık 300.000 oldu. Bugün 62 CAN kaybımız var. Hastalıkla mücadele etmek tedbirde mücadele birlikteliği ile mümkün. BİRLİKte mücadele edelim. Sağlık çalışanlarımızın omuzlarındaki yükü azaltmak sorumluluğumuz.




BAKAN KOCA; SALGIN HIZLA ARTIYOR!
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İzmir'de bir takım açıklamalar yaptı. Bakan Koca, İzmir'de vakaların son bir ayda yüzde 42 artış gösterdiğini, yapılan müdahalelerle yüzde 10 seviyesine çekildiğini açıkladı.
Bakan Koca; Salgın hızla artıyor!
Fahrettin Koca ayrıca, virüsün son günlerde yeniden hızla artmaya başladığını da söyledi..
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İzmir'de açıklama yaptı. Koca'nın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

SALGIN YENİDEN ŞİDDETLEN
Mart ayından beri büyük bir mücadele verdiğimiz koronavirüs salgınında tekrar bir şiddetlenme yaşıyoruz, ülke genelinde hasta sayıları artışa geçti. Ancak bu artışın ülkenin her anında eşit olmadığını biliyoruz.
YÜZDE 42 VAKA ARTIŞI OLDU
İzmir'de bir ay içinde yüzde 42 vaka artışına şahit olduk. Yaptığımız müdahalelerle vaka artışı yüzde 10'lara kadar geriledi. Bir hafta sonra düşüşe geçmesini bekliyoruz. Bizleri sevindiren diğer bir gösterge, son dönemde İzmir'de zatürre oranı yüzde 8,2'den 4,9'a kadar düştü. Yani yüzde 40 düşüş sağlandı. Hastane yatışlarında da bu anlamda stabil bir döneme girdiğimizi söylemek istiyorum.
Türkiye genelinde temaslıların taraması yani filyasyon, ortalama 15 saat içinde yapılıyor. İzmir'de ise bu şu an 19 saat. Bunu önce Türkiye ortalamasına daha sonra 12 saate çekmeyi hedefliyoruz.
HASTA YAŞINDAKİ YÜKSELİŞ VEFATLARI ARTIRDI
Hastaların ortalama yaşındaki yükseliş maalesef ağır hastalarımızın ve vefatların da artışına sebep oluyor. Unutulan tedbirler hepimize acı yaşatıyor. Temizlik, maske ve mesafeden taviz veren her ilimizde bu tabloları görüyoruz. İzmir başta olmak üzere bölgeki tüm hemşehrilerimi bir kez daha tedbirlere sıkı sıkıya sarılmaya davet ediyorum.


//covid19.saglik.gov.tr


Güncelleme Tarihi: 18 Eylül 2020, 23:45

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109