Saadet Partisi'nden ilk açıklama Şeref Malkoç:

Saadet Partisi'nden ilk açıklama Şeref Malkoç:

Saadet Partisi'nden ilk açıklama Şeref Malkoç:
Saadet Partisi'nden ilk açıklama Şeref Malkoç: "Bu karar bizim için son değildir"

11 Temmuz'da SP muhteşem bir kongre yapmıştır. İstediği sonucu elde edemeyenler kongrede kavga çıkarmış, kararı sabote etmeye çalışmışlardır. Hemen ertesi günü partimize karşı saldırıya başlamışlardır. Özellikle saldırları televizyon televizyon dolaşarak, fitne ve fesada sebebiyet vererek, parti mensuplarını birbirine düşürecek açıklamalar vererek yapmışlardır.

2. saldırıları da şu olmuştur: 1200 delegeye ulaşarak, her türlü yalana iftiraya başvurarak imza toplamaya çalışmışlardır.

3. saldırıları da, Türkiye'nin genelinde yöneticilerimize karşı fiziki saldırılar başlatılmıştır. En önemli örneği iftar yemeğinde yaşanan bu talihsiz olaylardır. Oruçlu oruçlu millet iftara başlarken, bu saldırının ne manaya geldiğini milletimiz gayet iyi anlamış ve bunları yapanları lanetlemiştir.

4. saldırı alanı ise; milli görüş tarihinde bugüne kadar görülmedik bir şekilde partimiz aleyhinde 14 tane dava açılmıştır. 4 partisi derin güçler tarafından kapatılan milli görüşün 5. partisi mahkeme kapılarına düşürülmüş, kayyuma devredilmiştir. Toplumsal dayanağı ve siyasi karşılığı olan haklar, mahkeme kararıyla önlenemez. Bugün verilen kayyumla ilgili kararla, Türkiye'de bir ilk yaşanmaktadır. Türkiye'de ilk defa bir partinin genel merkez kongresi kayyum aracılığıya yapılacaktır. O davada davacı olanlar, davanın avukatı olanlar kayyum tayin edilmiştir.

Biz kendi siyasi tarihimizde çok badireler ve sıkıntılar gördük. Çok şükür hepsini aşarak yolumuza devam ettik. Tarihn akışı içerisinde bugünkü olayların da zerre kadar önemi yoktur. Bugün 3 tane duruşma vardı. Bunlardan 2'sini mahkeme reddetti. 3.sünde, Ankara 10. Sulh Hukuk Mahkemesi partini kongre yönetimini kayyuma devretmiştir. Bu kararın çıkmasında özellikle Yargıtay'ın internet sitesinde olmayan ve bugüne kadar hiç yayınlanmamış olan bazı kararlar var. Bu tür davaların Anayasa Mahkemesi'nde görüşülmesi gerektiğine dair AYM kararları var. Ancak enteresan bir şey oldu. Ankara 10. Sulh Hukuk Mahkemesi'nde, dosyaya Yargıtay'ın kendi sitesinde yayınlanmayan ve hiç bir yerde yayınlanmamış 8'e yakın CHP kararı var. Acaba Sayın Önder Sav'la yapılan görüşmede bu kararların ne gibi tesiri olmuştur? Önümüzdeki günlerde hep beraber göreceğiz.

Bundan sonraki sürecimizle alakalı olarak; bu saldırılara rağmen partimizin birlik ve bütünlüğünü sağlamak için sabırla, sükunetle ve itidalle hareket ettik. Bundan sonra da aynı sabır, sükunet ve itidalle hareket edeceğimizden kimsenin zerre kadar şüphesi olmasın. Genel Başkanımız Sayın Numan Kurtulmuş, yarın genel idare kurulunu toplayacaktır. Cuma günü Türkiye genelinde il başkanlarını toplayacaktır. Geniş istişareler yapacaktır, kamuoyuyla açık bir şekilde sonuçlar paylaşılacaktır. Tekrar ifade etmek isterim ki, camiamız ve milletimiz müsterih olsun. Biz yolumuza il başkanları, genel idare kurulu üyelerimizle genel başkanımızın başkanlığında emin adımlarla yürümeye devam edeceğz. Milletin duasına, desteğine mensup olan bütün siyasi hareketler, başarıya ulaşmıştır. inşallah bu yanlış mahkeme kararları da zerre kadar engel teşkil etmeyecektir.

Bu karar bizim için bir son değildir. Türk siyasi hayatında yeni bir başlangıçtır.
habertürk



YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER