Erbakan Saadet’in başına, Kurtulmuş yeni partiye

Erbakan Saadet’in başına, Kurtulmuş yeni partiye

Erbakan Saadet’in başına, Kurtulmuş yeni partiye
Erbakan Saadet’in başına, Kurtulmuş yeni partiye
Saadet Partisi'nin kayyuma devrinin ardından partinin geleceği üzerine teoriler ortaya çıkmaya başladı

Saadet Partisi’nde, Numan Kurtulmuş’un ayrılıp yeni parti kurmasına, SP’nin başına da Fatih Erbakan’ın geçmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Erbakan’ın, SP’nin dümenini oğlu Fatih Erbakan’a devretmek için işaretler vermeye başladığı belirtiliyor. Ankara 10’uncu Asliye Hukuk Mahkemesi’nin ‘kayyum’ kararının ardından hafta içinde GİK üyeleriyle ve il başkanlarıyla görüşen Genel Başkan Numan Kurtulmuş, dün de belediye başkanları ile bir araya geldi.

65 GİK üyesinin yanı sıra 66 il başkanının da desteğini alan Kurtulmuş, 74 belediye başkanından 67’sinin desteğini de aldı.

BAŞKANLARDAN TAM DESTEK
Bir saat süren toplantının ardından belediye başkanları adına bir açıklama yapan Şanlıurfa Belediye Başkanı Eşref Fakıbaba, “Genel Başkanımızın yapmakta olduğu geniş istişarelerin, ardından alacağı her türlü kararı destekleyeceğimizi ve alacağı kararlara uyacağımızı kamuoyuna saygılarımızla arz ediyoruz” diye konuştu.

Yapılan toplantılarda, “Bu yapı içinde kalmamız artık imkânsız. Yeni parti kuralım” görüşü öne çıkarken, temkinli davranan Kurtulmuş’un, kesin kararını çarşamba günü açıklaması bekleniyor. Milli Görüş’e yakın sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerini de sürece katmaya hazırlanan Kurtulmuş’un, “Kritik karara daha fazla kişiyi ve kesimi ortak etme” amacı taşıdığı kaydediliyor.

Dün özel kalem müdür yardımcısı Musa Güldibi’nin nikâh şahitliğini yapan Kurtulmuş, sorular üzerine, “Planladığımızdan daha güzel geçiyor görüşmeler. Bu harekete, bu partiye emeği geçen herkesle konuşuyoruz” açıklaması yaptı.

habertürk
Hasan ÖYMEZ/ANKARA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER