RÜYA TABİRLERİ

RÜYA TABİRLERİ ataşehirweb rehberi

RÜYA TABİRLERİ
DİNİ RÜYA TABİRLERİ

Rüyada abanoz görmek
Sözlük 2: Rüyada abanoz ağacını veya abanozdan yapılmış eşya gören kimsenin, çok inatçı birisi ile evlenmesine ya da inatçı birisi ile iş yapmasına işaret eder.

Rüyada ABDEST ALMAK görmek

Sözlük 3: Bir kimse rüyasında caiz olan bir su ile abdest üzerine abdest aldığını görse; nur üzerine nura ve o kimsenin gönlünün aydınlığına delâlet eder. Çünkü Hz. Peygamber (as) "Abdest üzerine abdest almak nurdur." buyurmuştur. Bir kimsenin rüyasında temiz bir su ile abdest aldığını görmesi; o kimsenin istek ve arzularına kavuşacağına işaret eder Bir kimsenin rüyasında sudan başka (süt, ayran, çay ve benzeri) şeylerle abdest aldığını görmesi; o kimsenin borç altına gireceğine, kişinin rüyasında pis bir su ile abdest aldığını görmesi de yine o kimse­nin borç altına gireceğine yorumlanır. Rüyada yarım bir abdest alındığının görülmesi; geçici bir sıkıntıya maruz kalınacağı ile tabir edilir. Bir kimsenin rüyasında namaz kılmak maksadıyla abdest aldığını görmesi; o kimsenin çekindiği bir düşmanından dolayı Allah Teâlâ'nın himayesinde olduğuna yorumlanır. Rüyasında abdest alıp namaz kıldığını gören kimsenin keder ve üzüntülerinden kurtulacağına ve dolayısıyla Allah'a şükredeceğine delâlet eder. Ticarî işlerle uğraşan bir kimsenin rüyasında abdestsiz namaz kıldığını görmesi; o kimsenin elinde sermayesi olmadan servet kazanacağına işaret eder. Kişinin rüyasında abdesti olmadığı halde çöplük gibi namaz kılınması caiz olmayan bir yerde namaz kıldığını görmesi; o kimsenin çok arzuladığı bir şeye kavuşamayacağına ve her zaman bunun hasretini çekeceğine yorumlanır. Bazı rüya yorumcularına göre: Bir kimsenin rüyasında abdest aldığını görmesi; o kimsenin emaneti yerine vereceğine ve borcunu ödeyeceğine veya yapacağı şahitliğe işaretle tabir olunur. Rüyanızda sıcak su ile abdest aldığınızı veya cünüplükten dolayı yıkandığınızı görmeniz; keder, üzüntü ve hastalığa maruz kalacağınıza yorumlanır. İbrahim el-Eş'as'ın yorumuna göre: Rüyanızda mükemmel bir abdest aldığınızı görmeniz; üzüntüden kurtulacağınıza, korktuğunuzdan emin olacağınıza işaret eder. Hasta bir kimsenin rüyasında güzel bir abdest aldığını görmesi; şifa bulacağına, borçlu bir kimsenin güzel bir abdest aldığını görmesi; borcunu ödeyeceğine, günahkâr bir kimsenin güzel bir abdest aldığını görmesi; Allah'ın affına mazhar olacağına yorumlanır. Bir kimsenin rüyasında abdest almak istediği halde su bulamadığı görmesi; o kimsenin isteklerini gerçekleştirmek için çare bulamayacağına, rüyasında abdest alırken eksik aldığını ve abdest azalarını yıkama sırasını ihlâl ettiğini görmesi; o kimsenin Allah'a karşı yerine getirmekle yükümlü olduğu vazifelerinde tembellik ettiğine işaret eder. Rüyanızda abdest aldıktan sonra elinizle abdest aldığınız sudan içtiğinizi görmeniz; hayır ve hasenata, berekete, hastalıktan şifa bulmaya ve korkudan emin olmaya yorumlanır Rüyanızda çarşıda veya hamamda abdest aldığınızı görmeniz; Allah'ın ve meleklerinin gazabına uğrayacağınıza, büyük bir hasar ve zarara maruz kalacağınıza, gizli kusur ve hatalarınızın açığa çıkacağına delâlet eder.


Rüyada ABDESTHANE (Tuvalet) görmek

Sözlük 3: Rüyada abdesthane görülmesi; define bulmaya, mala, mülke ve varlığa kavuşmaya yorumlanır. Bir kimsenin rüyasında abdesthaneyi temizlediğini görmesi; o kimsenin birtakım sıkıntılara maruz kalacağına işaret eder. Rüyasında abdesthaneye su döktüğünü ve taşlarını temizlediğini gören kimse; eğer hasta ise şifa bulup iyileşeceğine, rüyasında abdesthanenin kapısının kilitlendiğini gören kimsenin; evinden birinin ayrılacağına işaret eder. Bir kimse rüyasında abdesthanenin taştığını ve bazı eşyasının da bu taşan pislik ile zayi olduğunu görmesi; eğer o kimse yolculuğa çıkacak ise çıkmaması gerektiğine, çünkü böyle bir rüya gören kimsenin yolculuk halinde iken yolunun kesilmesinin muhtemel olduğuna işaretle yorumlanır. Bekâr bir kimsenin rüyasında abdesthane görmesi; o kimsenin evleneceğine delâlet eder. Çünkü kişi abdesthanede yalnız kalır, dolayısıyla eşiyle de yalnız kalır. Rüyasında küçük abdestini yaptığını gören kimsenin üzüntü ve kederlerinden kurtulacağına, eğer zekât verecek kadar mala sahip ise zekâtını vereceğine delâlet eder.


Rüyada ABİDE görmek

Sözlük 3: Bir kişinin rüyasında ünlü bir abide görmesi; o kimsenin uzunca bir hayat süreceğine, rüyada görülen abide eğer tarihi bir kalıntı ise; rüya sahibinin gelecekte memleketinde adı unutulmayacak bir kişi haline geleceğine delâlet eder. Bazı rüya tabircileri rüyada abide görülmesine farklı bir yorum getirmişlerdir. Şöyle ki: Rüyanızda abide görmeniz; tarihi bilgilerinizin eksik olduğu bunun için de tarih bilgilerini içeren eserleri çok okuma­nız gerektiği doğrultusunda yorumlanmıştır.



Rüyada ABİDE görmek

Sözlük 3: Bir kişinin rüyasında ünlü bir abide görmesi; o kimsenin uzunca bir hayat süreceğine, rüyada görülen abide eğer tarihi bir kalıntı ise; rüya sahibinin gelecekte memleketinde adı unutulmayacak bir kişi haline geleceğine delâlet eder. Bazı rüya tabircileri rüyada abide görülmesine farklı bir yorum getirmişlerdir. Şöyle ki: Rüyanızda abide görmeniz; tarihi bilgilerinizin eksik olduğu bunun için de tarih bilgilerini içeren eserleri çok okuma­nız gerektiği doğrultusunda yorumlanmıştır.



Rüyada abraş görmek

Sözlük 1: Alaca hastalığına yakalanmak Allah tarafından nimet ve mala, insanların hürmet ve ikramına, Sevmediği bir kimse ile zorunlu arkadaşlığa, Cildinde tek bir leke yahut birden fazla lekeler oluştuğunu görmek istenmeyen mala, Sevmediği bir işin meydana gelmessine, Bu hastalıktan kurtulmak iyilik ve hayra delalet eder.

Sözlük 3: Bir kimsenin rüyasında abraş görmesi iyi bir şey değildir. Bir kimsenin rüyasında kendi yüzünde abraşlık belirtisi görmesi; evinde eşiyle aralarında bir tatsızlığın çıkmasına işarettir. Başka bir kimsenin abraş olduğunu görmek ise; rüya gören kimsenin komşularıyla aralarında geçimsizliğin çıkmasına delâlet eder.



Rüyada açacak görmek

Sözlük 1: Rüyada görülen her çeşit açma aleti, maksada ulaşmaya, tıkanıklıkların giderilmesine,sarf edilen gayretlerin sonucunu almaya delalet eder. (Ayrıca Bakınız; Anahtar.)



Rüyada acele etmek görmek

Sözlük 1: Hata yapmaya, pişman olmaya delalet eder. Hayır işlerinde acele etmek iyiliğe, Şer işlerinde acele etmek hüsrana yahut tövbe ettiği günaha yeniden dönmeye, Acele yürümek zindeliğe, Acele etmek tembelliğe, hastanın acele etmesi ölmesine, Dünyalık konulardda acele ettiğini görerek bundan sıkıntı duymak, işleri temkinli olarak yapmaya delalet eder.


Rüyada ACEMİ görmek

Sözlük 3: Rüyanızda acemiliğiniz yüzünden yaptığınız bir işi bozmanız bulunduğunuz işte veya görevde başarılı olamayacağınızı gösterir.



Rüyada ağabey görmek

Sözlük 1: Bakınız; Kardeş.

Sözlük 2: Bir kimse rüyasında ağabeyini görse, o kimsenin hayatı müddetince yardım ve desteğine ihtiyaç duymaksızın yaşayacağına ve hiç bir zaman yoksulluk çekmeyeceğine işaret eder.



Rüyada ağaç çiçeği görmek

Sözlük 1: Kibirli, faydası dokunmayan, zararlı adama yahut işinde sebat göstermeyen bir kimseye delalet eder.

Sözlük 2: Zorluklara ve istikrarlı çalışmaya karşı sebatı olmayan bir adama işaret eder. Bazı tabirciler, bu çiçeği görmek, tehlikeli, kibirli ve menfaatsiz bir adama işaret eder, demişlerdir. Bazı tabirciler; Ağaç çiçeği, insanı din ve ,dünya işlerinde irşad eden zahiri ve batıni nurdur demişlerdir. Nar çiçeği, gelin, eş, erik, zerdali, kayısı, armut ve ayva çiçekleri rüya sahibinin işiteceği iyi sözlere işaret eder.



Rüyada ağlamak görmek

Sözlük 1: Yüksek sesle ve üstünü başını yırtarak ağlamak , rüya sahibinin uyanıkken de ağlamasına, Sessizce ağlamak yağmur ve berekete, rahmete ve Allah korkusuna, sevinç ve sürura delalet eder. ( Ayrıca Bakınız; Gözyaşı.)

Sözlük 3: Bir kimsenin rüyasında kendisini sessizce ağladığını görmesi; o kimsenin keder ve üzüntülerinden kurtulması ile tabir edilir. Rüyasında bağırarak ağladığını görmesi; bulunduğu yerin halkının bir musibete uğrayacağına, ağlamadığı halde gözlerinden yaş aktığını görmesi; o kimsenin muradına ereceğine, ağladığını fakat gözlerinden yaş akmadığını görmesi; Ümit ettiği şeyden ümidinin kesileceğine, ağladığını fakat gözlerinden yaş yerine kan aktığını görmesi; elinden kaçırdığı fırsata üzüleceğine ve günahlarından dolayı tövbe etmesi gerektiğine yorumlanır. Ebu Saîd el-Vâiz şöyle der: "Bir kimsenin rüyasında, tanıdığı bir kimsenin öldüğünü ve bundan dolayı da ağladığını görmesi; o rüyanın görüldüğü gibi çıkmasına, ölüm yönünden musibete ve üzüntülerin husulü ile tabir olunur. İnsanların vefat eden bir vali için feryat edip ağladıklarını ve elbiselerini yırttıklarını görmeleri; öldüğü görülen valinin insanlara zulüm yapacağına işarettir. " Kirmanı şöyle der: "Bir kimsenin kendisini rüyasında ağladığını görmesi; o kimsenin çok sevineceğine, eğer ağlama bağırarak ah vah şeklinde ise bir musibete uğrayacağına, ağlamaktan dolayı gözlerinin yaşla dolu olduğunu ve fakat dışarıya çıkmadığını görmesi; helâlinden mal kazanacağına işaret eder. Gözlerinden akan yaşın sıcak olması; keder ve üzüntüye, sıcak olmaması ise üzüntülerin yerini sevincin alacağına delalet eder." Câfer-i Sâdık şöyle der: "Rüyasında ağladığını ve sonra da güldüğünü gören kimsenin Allah bilir vefatı yaklaşmıştır." İmam-ı Nablusî şöyle der: "Eğer rüyada ağlamak Allah korkusundan, Kur'an dinlemekten veya işlenen günahlara pişmanlıktan dolayı ise, rüyayı gören kimsenin üzüntülerinin yerini sevincin alması ile yorumlanır. Ağlamak, Allah'tan korkmaya, rahmetin inmesine, muhtaç kimseler için yağmur yağmasına işaret eder."




Rüyada adliye binası görmek

Sözlük 2: Rüyada adliye binasını görmek rüya sahibinin işlerinin bozulacağına işaret eder. Ancak adliyede hakim görmek, iyi şekilde tabir edilir.



Rüyada ağustos böceği görmek

Sözlük 2: Rüyada Ağustos Böceğini görmek gönül ferahlama işaret eder.



Rüyada AF DİLEMEK görmek

Sözlük 3: Affetmek büyüklük işaretidir. Kur'an-ı Kerîm'de affetmek övülmüştür, (bkz; Ali İmran Sûresi, âyet: 134) Rüyada biri­nin işlediği bir suçtan dolay af dilediğini ve affedildiğini görmesi; o kimsenin herkese karşı iyi niyetli olduğuna işarettir. Bir kimsenin işlediği suçlardan dolayı affedildiğini görmesi; hatalı davranışlarının bulunduğuna ve bunları telâfi etmesi gerektiğine delildir.



Rüyada affedilmek görmek

Sözlük 1: Günahkar birinin rüyada Allah Teala tarafından affedildiğini görmesi tövbe ederek günahlarının affedilmesine veya kefaret vermesine, Bir kimsenin kendi kusurunu affettiğini görmek yüksek mertebeye ve uzun ömre; Gerek affedilmek gerekse affetmek mağfiretee, hidayet bulup güzel ameller işlemeye delalet eder.

Sözlük 2: Cezaya müstahak olan günahkar bir kimsenin rüyada Cenab-ıHakk tarafından suç ve kusurlarının affedildiğini görmesi, o kimsenin, doğru birisi olduğuna veya kefaret vermesine işaret eder.


Rüyada afiş görmek

Sözlük 1: Her türlü afiş, gizli tutulan sırların açığa çıkmasına ve bundan dolayı sıkıntıya girmeye delalet eder.



Rüyada abdest bozmak görmek

Sözlük 1:
# Küçük abdest bozmak yoksul için zenginliğe, esir için azad olmaya, yolcu için memleketine dönmeye delalet eder.
# Uygun bir yere yahut tuvalete bevletmek sıkıntıdan kurtulmaya,
# İnsanların görebileceği herhangi bir yere bevletmek kişiyi sıkıntıya sokacak biir şey yapmaya,
# Sidiğin bir kısmını işeyip bir kısmını tutmak mevcut sıkıntının gitmesiyle birlikte malının bir kısmını kaybetmeye,
# Bilinmeyen bir yerde küçük abdest bozmak meçhul bir kadınla evlenmeye,
# Sidiği sıkışıp da su dökecek yer bulamamak bir şeygizlemek istediği halde uygun bir yer bulamamaya,
# Bevlini kolaylıkla yaptığını görmek rızkın kolay teminine
# Zorlanarak işediğini görmek geçim hususunda zorluklarla karşılaşmaya,
# Gömleğine bevlettiğini görmek evli için çocuğa, bekar için evlenmeye,
# Leğen, testi ,şişe ve benzeri kaplar içine yahut bir kuyuya işemek bir kadınla nikahlanmaya,
# Büyük abdest ihtiyacını gidermek mal ile yorulur.
# Tuvalette büyük abdest bozmak malını sarfetmeye,
# Herhangi bir kap yahut elbise üzerine bunu yapmak kadın yüzünden sıkıntıya düşmeye,
# Dere kenarı yahut vadide büyük abdest bozmak haksız yere töhmet altında tutulmaya,
# Biryere necaset yapıp üzerini toprakla örtmek malını defnetmeye,
# Yatağına büyük abdestini yapmak uzun sürecek bir hastalığa yakalanmaya delalet eder.




Rüyada ABDESTİ BOZAN ŞEY görmek

Sözlük 3: Bir kimsenin rüyasında abdestinin bozulduğunu görmesi; eğer abdesti bozan şey akıcı ise mal varlığının hepsini infak edeceğine, eğer kişinin abdestini bozduğu yer tuvalet gibi abdestini bozmaya elverişli, bilinen meşru bir yer ise; ihtiyacı için harcayacağı şeyin meşru olmasına, abdestini bozduğu yer meçhul bir yer ise; bilmediği bir yere malını harcayacağına ve bundan dolayı da bir sevap kazanamayacağına yorumlanır. Çünkü bunların hepsi kendi arzu ve isteği ile yapılmıştır. Rüyanızda bir yere abdestinizi bozduğunuzu sonra da o pisliğin üzerini toprakla örttüğünüzü görmeniz; bir malınızı toprağa gömeceğinize işaretle tabir edilir. Kişinin rüyasında küçük abdestini bozduğunu görmesi; o kişinin sıkıntılarından kurtulacağına, büyük abdestini yaptığını görmesi; borcundan kurtulacağına, eğer hasta ise şifa bulup iyileşeceğine işaret sayılır Bir kimsenin açık ve herkesin görebileceği bir yerde abdestini yaptığını görmesi; o kimsenin hakkında bazı dedikoduların yapılacağına, abdestini evinin bir odasına yaptığını görmesi; o kimsenin birtakım düşmanlarının olduğuna yorumlanır.


Rüyada abla görmek

Sözlük 1: Bakınız; Kardeş.

Sözlük 2: Kadın için rüyada abla görmek, bekar için yakında isabetli bir evlilik yapacağına evli ise, bir kız çocuğunun olacağına bu rüyayı bir erkek görmüş ise, beklemediği bir yerden eline biraz para veya mal geçeceğine ve yahutçok hayırlı bir haber alacağına işarettir.

Sözlük 3: Rüyada ablanızı görmeniz; kısa bir süre sonra mutlu bir evlilik yaparak hayatta tek bir insana bağlanacağınıza işarettir. Şayet ablanız sizden ayrı oturuyorsa; onun ziyaretine gitmeniz gerektiğine de yorumlanabilir. Rüyasında ablasını gören bir erkeğin; beklemediği bir yerden eline bir miktar mal geçeceğine veya çok hayırlı bir haber alacağına işarettir. Bazı yorumculara göre rüyada abla görmek; şefkat, merhamet ve sevgi ile yorumlanır. Rüyada ablasının yanaklarından öptüğünü gören kimse; mutlu bir geleceğe sahip olur. Rüyada ablası tarafından öpüldüğünü gören kimse; kendisinin ev halkına bağlılığı ile yorumlanır. Bir rivayete göre: Rüyada abla görülmesi; rüya sahibinin ablasından büyük bir menfaat göreceğine işarettir.


Rüyada AÇ görmek

Sözlük 3: Bir kimsenin rüyasında aç bir adamı görmesi; yardıma muhtaç bir ahbabı veya bir akrabasıyla karşılaşacağına, rüyada aç kimseye ye­meli vermek; ona paraca yardım etmeye, aç bir insanın elinden yiyece­ğini almak; ona yardım etmeyeceği gibi, onun aleyhinde bulunarak başkalarından göreceği yardıma engel olmaya işaret şeklinde yorumlanır.



Rüyada ACI-AĞRI görmek

Sözlük 3: Rüyada bir insanın herhangi bir yerinin acıdığını görmesi; yeni bir işe teşebbüs edeceğine, acıyan yerinin tedavisi için ilaç aldığını görmesi; hatırı sayılır bir kişiden yardım göreceğine işarettir. Rüya sahibinin acıyan yerinde bir çıban veya yara varsa kısmete, yarayı ameliyat ettirdiğini görmesi; kısa zamanda zengin olacağına delâlet eder. Rüyada dişinin ağrıdığını gören kimsenin; çok kısa zamanda sevindirici bir mektup alacağına, kulağının ağrıdığını görmesi ise; bir arzusunun gerçekleşeceğine işarettir.



Rüyada ACIKMIŞ görmek

Sözlük 3: Bir kimsenin kendisini rüyasında acıkmış görmesi; eğer rüya gören kadın ise kocasından ayrıldığına üzülüp yas tutan ve bundan dolayı da süslenmeyi terk eden kadının elbisesine, korkuya, imandan çıkıp küfre girmeye ve geçim sıkıntısına işaret eder. Rüyada hissedilen açlık miktarınca geçimini temin ve dünyaya rağbetindeki harisliğe delâlet eder. Bazı tabircilere göre: Rüyada kendisini aç gören kimseye hayır isabet eder, fakat bunda haris olur. Bir kimse rüyasında çok acıktığını görse o kimse fakirlikten sonra zenginliğe kavuşur ve acıktığı nispetinde servete sahip olur. Ayrıca açlık; kendisinde hayır olmayan kimse ile sohbet etmeye ve zayıflığa işaret eder. Açlık bazen de zikir ve şükre delâlet eder. Bir başka yoruma göre: Rüyada kendisini acıkmış gören kimse; kendisinde mevcut olan bir derdi atmış ve ondan kurtulmuş demektir. Sâlimî'ye göre: Rüyada karın acıkması; yeni bir işe ve yeni bir servete kavuşmak anlamına gelir.


Rüyada AÇLIK görmek

Sözlük 3: Rüyada açlık görülmesi; ihtirasla yorumlanır. Rüyasında aç olduğundan dolayı bir lokantaya girmek istediğini görmek; almak istediği birçok şeyler olduğu halde, parasının olmaması nedeniyle alamadığına delalet eder. Evli bir kimsenin rüyasında aç olduğunu görmesi; zengin olacağı şeklinde tabir edilir. Câbiru'l-Mağribî'nin yorumuna göre: Rüyasında karnı aç olup iyi bir yemekten iştahla yediğini gören kimse; günahlarından dolayı tövbe etmelidir. Eğer rüya sahibinin yediği yemek iyi değilse günahlarından ötürü yapmış olduğu tövbesinin kabul olmadığına delalet eder. Câfer-i Sâdık: "Rüyada açlık görülmesi dört şekilde tabir edilir" der. Bunlar da: 1. Hayır, 2. Hırs, 3. Günah, 4. Tamah.



Rüyada açık görmek

Sözlük 1: Açık kapı baht açıklığına, iş arayanın bunu bulmasına, maksadın gerçekleşmesine, Açık pencere gönül huzuruna yahut küçük bir rahatsızlık geçirmeye delalet eder.



Rüyada adam görmek

Sözlük 1: Bakınız; Erkek.

Sözlük 3: Rüyada adam görülmesinin farklı yorumları vardır. Bu yorumları şöylece açıklayabiliriz. Rüyanızda yolda giderken herhangi bir kimse ile tartıştığınızı görmeniz; evinizde eşiniz ile aranızda tartışma çıkacağına, rüyanızda bir adamı taşladığınızı görmeniz; ticari işlerinizde zarara uğrayacağınıza delalet eder. Rüyanızda bir adamı öldürdüğünüzü görmeniz; hakkınızda birtakım dedikoduların yapılacağına, bir taksi şoförü ile dil münakaşası yaptığınızı görmeniz; patronunuz yahut iş ortağınız veyahut da âmiriniz ile anlaşamadığınıza, rüyanızda yaşlı bir kadını veya erkeği görmeniz; keder ve üzüntüye maruz kalacağınıza işaret eder.


Rüyada AFFEDİLMEK görmek

Sözlük 3: Rüyanızda bir mahkeme salonunda bir hâkim karşısında bir suçtan dolayı affedildiğinizi görmeniz; Allah tarafından günahlarınızın bağışlandığına, sizin bir başkasını affettiğinizi görmeniz; affettiğiniz şahıstan bir iyilik geleceğine, bir hatanızdan dolayı anne ve babanızın sizi affettiğini görmeniz; onlara karşı saygınızda bir gevşemenin söz konusu olduğuna delalet eder. Bir başka yoruma göre: Rüyada affedildiğinizi görmeniz; suçlu durumunuzun bir müddet daha devam edeceğine, uzun süre de bu suç yüzünden zan altında kalacağınıza ve sevdiğiniz kimsenin ihanetine uğrayacağınıza işaret eder.


Rüyada AÇ GÖZLÜ görmek

Sözlük 3: Rüyanızda aç gözlü birisiyle karşılaştığınızı yahut kendinizin aç gözlülük yaptığınızı görmeniz; kazancınızla iktifa etmeyip daha büyük işler peşinde koşarak para kazanmak istediğinize veya elde etmek istediğiniz herhangi bir arzunuz için bazı meşru olmayan yollara başvurup neticede kötü durumlarla baş başa kalacağınıza işarettir. Bir başka yorumda ise; rüyanızda aç gözlü birini veya kendinizin aç gözlülük yaptığınızı görmeniz; hafif bir rahatsızlık geçireceğinize ve sizi sarsmış olan keder ve üzüntülerden bir süre daha kurtulamayacağınıza delâlet eder.



Rüyada ADİYAT SURESİ görmek

Sözlük 3: Nüzhetü'l-Mecâlis adlı kitaba göre rüyada Adiyât Sûresi'ni okumak, yolcu için yolunun kesileceği ile yorumlanır. Eğer rüyayı gören kimse yolculuğa çıkacak ise, çıkmaması tavsiye edilir. İbn-i Kesîr'in yorumuna göre: Rüyasında Adiyât Sûresi'ni okuyan veya dinleyen kimse; Hz. Peygamber (a.s.)'in ashabına yakın olur, savaşa gider ve güzel bir at sahibi olur.


Rüyada afet görmek

Sözlük 1: Bir yerin afete maruz kalması, orada meydana gelecek sıkıntılara, işlerin bir süre akim kalmasına delalet eder. ( Ayrıca Bakınız; Sel.)

Sözlük 2: Rüyada bulunduğu şehrin herhangi btr afete maruz kalacağını gören kimsenin, dini vazifesini hasseten namazını ihmal ederek günah işleyeceğine işaret eder. Bu rüyayı gören insan tevbe etmeli ve dini vazifesini derhal yerine getirmelidir.

Sözlük 3: Bir kimsenin rüyasında bulunduğu yerin sel, heyelan, salgın hastalık, yangın ve benzeri bir afete maruz kaldığını görmesi; o kimsenin dini vazifelerini yerine getirmediği için büyük bir günaha girdiğine veya iş hayatında yapacağı hatalar yüzünden maddî zararlara uğrayacağına işarettir.


Rüyada AFOROZ görmek

Sözlük 3: Bir kimsenin rüyasında bir kilisede bir papaz tarafından aforoz edildiğini görmesi; hayırla yorumlanır. Kişinin rüyasında kendisinin aforoz edildiğini görmesi; o kimsenin dini yönünün kuvvetli olduğuna ve Allah'ın rızasını kazandığına işaret eder. Bir kimsenin rüyasında bir başkasını aforoz ettiğini görmesi; o kimsenin topluma dini konularda nasihatlerde bulunduğuna delalet eder.




Rüyada ahiret görmek

Sözlük 1: Bu kelime genel anlamda olduğu için Kıyamet, Sırat, Mizan, Cennet ve Cehennem maddelerine bakınız.

Sözlük 2: Rüyada ahirette bulunduğunu ve günahlarından dolayı hesap verdiğini görmek, ecelinin yaklaştırma, tevbe etmesi gerektirme işaret eder.



Rüyada ahmak görmek

Sözlük 1: Rızka, toprak ürünlerinden nimetlenmeye delalet eder.


Rüyada akarçeşme ve akarsu görmek

Sözlük 2: Rüyada akar çeşme ve akarsu gibi benzerierini görmek ömrün uzunluğuna, tasasız bir hayat sürmeye işarettir.



Rüyada akbaba kuşu görmek

Sözlük 2: Akbaba Kuşunu gece uyurken rüyada görmek, ahmak ve anlayışsız bir insana, gündüz uyurken görmek ise hastalıklara işaret eder. Bir kimse rüyada akbaba kuşunu tuttuğunu görürse, çok kanlı bir kavga veya savaşta bulunur ya da şiddetli bir hastalığa yakalanır. Hasta bir kimsenin rüyada kendi evinde bir Akbaba Kuşunu görmesi, ölümüne işarettir. Akbaba kuşları, işsiz kimselere, haram kazanç ile meşgul olan hırsızlara, yada kötü söz işitmeye işaret eder. Rüyada görülen Akbaba, rüya sahibinin erişeceği korku ve vahşete işaret ede



Rüyada akciğer görmek

Sözlük 1: Kişinin kendi akciğerini sağlıklı görmesi uzun ömre, onun koktuğunu ve lekelendiğini görmesi kısa ömre, Taze akciğer görmek kadınla tabir edilir.

Sözlük 2: Akciğer umumiyetle ömür ile tabir edilir. Dolayısıyla Akciğerin sağlamlığı uzun ömre, onun bozukluyu ise kısa ömre işaret eder.



Rüyada akmak görmek

Sözlük 1:
# Suyun vadi tabanında akması bolluğa; ırmak, dere ve ark içinde aktığını görmek işlerin kendi seyri içinde yürüyüp gitmesine,
# Hızlı akıntı hayatın monotonluğunun değişmesine, heyecan verici gelişmelere ,
# Akıntıya bir şey kaptırmak gayretlerin beyhudeliğinne delalet eder.




Rüyada akraba görmek

Sözlük 1: Kendine dost olan hısım ve akrabayı görmek emniyet ve güvene, esenlik ve huzura; Akrabayı sevinçli görmek sıla-i rahmi yerine getiriyor olmaya, üzüntülü görmek bu önemli görevi aksatıyor olmaya delalet eder. ( Ayrıca Bakınız; Sıla-i Rahim.)



Rüyada akıl görmek

Sözlük 1: Aklın insan suretinde ya da değişik bir şekilde görülmesi dünyalık bir kısmete, baht açıklığına, mal ve şerefe delalet eder. (Ayrıca Bakınız; Dimağ.)



Rüyada akıl hastanesi görmek

Sözlük 1: Oyun yerlerine, anlamsız konuşmalara, malın elden gitmesine, çoluk çocuktan ayrılmaya, Kendini akıl hastanesinde görmek genişlik, kolaylık ve rahatlığa delalet eder.



Rüyada al-i imran suresi görmek

Sözlük 1: Kur'an-ı Kerim'den bu surenin okunması halk içinde seçkin bir yer edinmeye, ondan bir ayet okumak aile içinde az nasibe, çok yolculuk etmeye delalet eder.

Sözlük 2: Bu süreyi veya bu sürenin bir kısmım rüya da okuduğunugörmek, o kimsenin ailesi arasında fazla durmamasına veya çok yolculuk yapmasına işaret eder.Bazı tabirciler bu rüya seçkin, masiyetten ari ve hizmet ehli bir kimseye işaret eder demişler.


Rüyada alabalık görmek

Sözlük 1: Bakınız; Balık.

Sözlük 2: Rüyada alabalık avladığını gören kimsenin, sarışın bir kimse ile evlenerek yuva kurmasına işaret eder. Alabalık yemek ise, çok kısmetli bir isebaşlamaya işaret eder.




Rüyada ALAIM-İ SEMA(Gökkuşağı) görmek

Sözlük 3: Rüyada gökkuşağının görülmesi; heyecanlı hadiselerin meydana gelmesi ile yorumlanır. Gökkuşağının sarı renkte görülmesi; o beldenin insanlarına hastalık geleceğine, kırmızı renkte görülmesi; savaş çıkacağına, yeşil renkte görülmesi; toprak mahsûllerinin bolluğuna, ucuzluk, bolluk ve berekete delâlet eder. Câbiru'l-Mağribî'nin yorumuna göre: Gökyüzünde kırmızı bir çizginin görülmesi; o beldenin devlet başkanının kuvvet ve adaletine işaret eder. Çizginin siyah görülmesi aksine yorumlanır.



Rüyada ALAK SURESİ görmek

Sözlük 3: Rüyanızda Alak Sûresi'ni okumanız veya okuyan birinden dinlediğinizi görmeniz; Allah tarafından Kur'an-ı Kerîm'in hükümlerine göre rızıklanmanız anlamına gelir. Güzel konuşmanız ile meşhur olur, ameliniz ve ahlâkınız güzel olur. Nüzhetü'-l-Mecâlis adlı kitaba göre de rüyasında Alak Sûresi'ni okuduğunu gören kimsenin salih bir çocuğu dünyaya gelir


Rüyada ALARM görmek

Sözlük 3: Rüyanızda alarm işareti verildiğini görmeniz; şu andaki durumunuzun ve geleceğinizin emniyet içinde olduğuna ve evlilik hayatınızın da mes'ut ve bahtiyar geçeceğine delalet eder



Rüyada ALAY (Askeri) görmek

Sözlük 3: Bir kimsenin rüyasında asker olarak bir askerî alayda eğitim gördüğünü veya subaylık yaptığını görmesi; büyük bir devlet adamı tarafından kendisine yardım yapılacağına, bir alayda geçit töreninde bulunduğunu görmesi; grup halinde başka ülkelere gidip ticarî konularda birtakım anlaşmalar yapacağına veya çocuğunu bir liseye veya bir yüksek okula kaydettireceğine delalet eder. Bir askerî birliğin önünde bayrak veya flama taşıdığını görmesi; hayatını geçirdiği yerde ün yaptığına ve adının unutulmayacak şekilde tanınacağına işaret eder.



Rüyada ALAY EDİLMEK görmek

Sözlük 3: Rüyanızda birileri tarafından alaya alındığınızı, yani sizinle dalga geçildiğini görmeniz; yaptığınız işlerde aldanacağınıza yorumlanır. Bundan dolayı rüyasında kendisi ile alay edilen kişinin dikkatli davranması gerekir.


Rüyada alay etmek görmek

Sözlük 1: Biriyle alay etmek bir işte onu aldatmaya, birisi tarafından alaya alınmak bir muamelede aldatılmaya delalet eder.


Rüyada aldanmak görmek

Sözlük 2: Bir kimse rüyada, birisinin kendisini aldattığını görse, Allah-u Teala (C.C.) ona yardım eder.

Sözlük 3: Rüyanızda birileri tarafından aldatıldığınızı görmeniz; Allah'ın size yardım edeceğine, dolayısıyla muzaffer olacağınıza ve sizi aldatan kişinin de kahrolacağına yorumlanır.


Rüyada ALKOLİK görmek

Sözlük 3: Rüyasında alkolik bir kimse ile karşılaşan veya kendisini alkolik olduğu için tedâvî olmak üzere bir hastaneye müracaat ettiğini gören kimsenin; yaşam boyunca sıkıntı ve ıstırap çekeceğine delalet eder. Bir dükkân veya büfeden rakı, kanyak, bira ve benzeri içkilerden birini satın aldığını ve içtiğini gören kimse; para kazanmak için her yolu denediği halde, bütün imkânlardan mahrum kalacağına yorumlanır.


Rüyada alkış görmek

Sözlük 1: Birini alkışlamak ya da başkaları tarafından alkışlanmak şamata çıkarmaya, özentiyi aklın ve geleneğin önüne çıkarmaya delalet eder.

Sözlük 2: Rüyada alkış sesi işiten kimsenin dalkavukluk ve gösteriş yapacağına işaret eder.



Rüyada ALLAH (c.c) görmek

Sözlük 3: Allah Teâlâ'yı rüyada görmek farklı şekillerde yorumlanır. Önce şunu bilmek gerekir ki: Kur'an-ı Kerîm'de: "O'nun benzeri hiçbir şey yoktur." (Şûra Sûresi, âyet; 11) buyrulmaktadır. Allah (c.c.)'ı azamet ve celâliyle keyfiyetsiz ve hiçbir şeye benzetmeden rüyasında gören kimsenin bu rüyası hayra işaret eder. Böyle bir rüya sahibinin dünyada müjdelenmesi âhireti için de dinîn selâmeti ile yorumlanır. Böyle bir rüyanın aksi; rüya sahibinin kötü âkibetine işaet eder. Özellikle rüyasında Allah'ı gördüğü halde, Allah o kimse ile konuşmazsa; böyle bir rüya gören kimsenin eğer hasta ise kuvvetli bir ihtimalle öleceğine işaret olunur. Sapık bir kimsenin böyle bir rüya görmesi; o kimsenin hidayete ermesi ile yorumlanır. Çünkü o kimse Allah'ı görmüştür. Zulme uğramış bir kimsenin bu rüyayı görmesi; düşmanlarına karşı muzaffer olacağına yorumlanır Bir kimsenin rüyasında Allah'ın sözünü duyduğunu görmesi; bid'at ile tabir edilir. Kişinin rüyasında Allah'ı görmediği halde sözünü işittiğini görmesi; eğer duvar arkasından işitiyorsa; makam ve mevkisinin yükseleceğine işaret eder Bir kimsenin rüyasında Allah'ı vasıf ve tarif edebileceği bir şekilde görürse; o kimsenin bu rüyası karmakarışık bir rüyadır. Çünkü Allah bu konunun başında mealini verdiğimiz âyetten de anlaşılacağı gibi yarattığı şeylerden hiçbirisine benzemez. Bir kimsenin rüyasında Allah'ı bir mekânda ve herhangi bir şeye benzer şekilde görmesi; o kimsenin Allah hakkında yalan söyleyen ve Allah'a yakışmayacak bir şeyi O'na nisbet eden kimse olduğu şeklinde tabir edilir. Rüyanızda Allah'ın sizinle konuştuğunu ve konuşma esnasında bakmaya takat getiremediğinizi görmeniz; Allah'ın size merhamet edeceğine ve nimetlerinden bolca vereceğine yorumlanır. Rüyasında Allah'a baktığını gören kimsenin; âhirette Allah'ı göreceğine bu rüya delalet eder. Allah'ın misafiri olduğunu veya katında namaz kıldığını gören kimse; Allah'ın rahmeti ile kurtuluşa ereceğine, eğer arzu ediyorsa şehidlik mertebesine yükselmeye, dünya ve âhirette her istediği şeye kavuşacağına işaret eder. Bir kimsenin rüyasında Allah'ın kendisine dünya eşyalarından bir şey verdiğini görmesi; o kişiye belâ ve hastalığın geleceğine yorumlanır. Belâ veya hastalık geldiğinde buna sabrederse sevaba nail olur. Bir kimse rüyasında Allah'ın kendisini affedeceğini ve cennetine koyacağını vâdettiğini görse; o kimsenin Allah'ın kontrolü altında bulunduğuna ve ondan korkması gerektiğine delalet eder. Bir kimse rüyasında Allah'ı görüp de O'na bakmaya takat getiremediğini görse, yahut da sadece O'nun arşını veya kürsîsini görse; kendisine bir hayrın gelmesine yorumlanır. Bir kimsenin rüyasında Allah'tan kaçtığını ve Allah'ın da kendisini istediğini görmesi; eğer bu kimse ibâdetlerini hakkıyla yapıyorsa bunlardan vazgeçip sapacağına, eğer ana-babası varsa onlara âsî olacağına ve kendisi köle ise efendisinden kaçacağına işarettir. Rüyasında Allah ile kendi arasında bir perde olduğunu gören kimse; büyük günahları işleyerek günahkâr olacağına delalet eder. Bir kimsenin rüyasında Allah'ın kendisini okşadığını ve başını sıvazladığını görmesi; Allah'ın o kimseye keramet nasip edeceğine ve kendisine yaklaştıracağına, ancak hayatı boyunca da başından dert ve belâların eksik olmayacağına yorumlanır. Yine bir kimsenin rüyasında Allah'ı kardeş, ana-baba ve yakınlarından birisinin suretinde görmesi; Allah'ın o kimseye ikram ve ihsanda bulunacağına işaret eder. Ancak Allah, o kimsenin sevabını çoğaltmak için onun vücuduna bir belâ isa­bet ettirir. Bir kimsenin rüyasında Allah'ın bir mekâna veya bir beldeye indiğini görse; Allah'ın o mekâna veya beldeye adaletinin hâkim olacağına işaret eder. Allah'ın izniyle o yerde çok hayır ve ucuzluk olur Kişinin rüyasında Allah'ın bir mekâna veya beldeye celâl ile doğduğunu görmesi; o yer halkının helak olacağına, veba, belâ, musibet ve benzeri şeylerin o yerlere isabet edeceğine yorumlanır. Allah'ı kederli, üzüntülü, mahkûm ve mahsur bir kimsenin yanında görmek; sıkıntılardan kurtulmaya ve neticede sevinmeye işaret eder. Bir kimsenin rüyasında Allah'a (haşa) küfrettiğini görmesi; o kimsenin Allah'ın verdiği rızka razı olmayıp küfrân-ı nimette bulunacağına delalet eder. Bir kimsenin rüyasında Allah'ın huzurunda durup ona baktığını görse; eğer bu kişi sâlih bir kimse ise bu rüya onun hakkında hayır ve rahmete, eğer sâlih bir kimse değil ise, bu halinden kaçınması gerektiğine işaret eder. Rüyasında Allah'a yalvardığını gören kimsenin bu rüyası; o kimsenin Allah'a yaklaştığına ve insanlar tarafından sevilen bir kimse olduğuna delalet eder. Rüyasında kendisini Allah'ın kabul ettiğini gören kimse; eğer iyi düşünce sahibi, sâlih birisi ise Allah onun ibâdetlerini, okuduğu Kur'an'ı ve duasını kabul eder. Eğer iyi niyetli sâlih birisi değilse; bidat sahibi biri olduğuna bu rüya işaret eder. Rüyasında Allah'ın kendisini çağırdığını ve bu çağrıya icabet ettiğini gören kimse; Allah'ın izniyle hacc görevini yerine getirir. Rüyada Allah'ın özel bir mekâna tecellî ettiğini görmek; o yer harâb ise imârına, mamur ise harabına, halkı zâlim ise Allah'ın onlardan intikam alacağına, mazlum iseler o yerde Allah'ın adaletinin tecelli edeceğine işaret eder. Bir kimse rüyasında "Euzü" çekmek suretiyle şeytandan Allah'a sığındığını görse; faydalı bir ilme sahip olacağına ve hidayete ereceğine yorumlanır. Ayrıca bu kişi düşmanlarının şerrinden emin, helâl kazanç ile de zengin olur. Yine böyle bir rüya gören kimse; hasta ise şifa bulur. Allah'a sığınmak genel olarak; arkadaştan emin olmaya, pislikten temizlenmeye, dinden döndükten sonra tekrar İslâm ile müşerref olmaya delalet eder. Bir kimse rüyasında Allah'ın rızasına uygun hareket ettiğini görse; böyle bir rüyanın görülmesi; iyi arkadaşların sevilmesine ve kötüleri­nin terk edilmesine yorumlanır.


Rüyada ALLAH'I ANMAK görmek

Sözlük 3: Bir kimsenin rüyasında Allah'ı andığını ve O'na ibâdet ettiğini görmesi; o kimsenin düşmanlarının şerrinden kurtulmasına, hayır kapılarının ona açılmasına, belâlardan emin olmasına ve yapılması zor olan işlerin ona kolaylaşmasına işaretle tabir edilir. Bir kimsenin rüyasında "Lâilâhe illallah" dediğini görmesi; kısa süre sonra bolluğa ve rahatlığa kavuşacağına, hayatının tamamının sıkıntı görmeksizin geçeceğine, "Lâ havle velâ kuvvete illâ billâh" söylediğini görmesi; servetinin çoğalacağına ve bunların tamamının Allah'ın koruması altında bulunduğuna işaret eder. İbn-i Kesîr'in yorumuna göre: Rüyada Allah'ı anmak her zaman hayır ve bereketle yorumlanır. Bir mağarada teşbih çekmek, Allah'ı zikretmek, yahut başkalarının zikrettiğini duymak; o yerde bereket ve hayrın çokluğuna, kişinin kendisini bir mecliste Allah'ı zikrederken görmesi; o kimsenin müslümanlara faydası dokunacağı ile yorumlanır. İmam-ı Nablusî'nin yorumuna göre: Bir kimsenin rüyasında Al­lah'ı zikretmesi; rahmet ve affa mazhar olmaya, şerefe ve kabir azabından kurtulmaya delalet eder. Rüyada Allah'ı binbir isminden birisi ile zikretmek veya edildiğini görüp işitmek; o ismin delaleti ile yorumlanır. Meselâ, Allah'ın kahhâr ismi ile zekredildiğini işitmek; işiten kimsenin düşmanlarının yok olacağına, şeytanın şerrinden emin olunacağına delalet eder. Bir toplulukta cemaat halinde Allah'ı anmak; evliya ve İslâm büyüklerinden bir toplumla sohbet etmeye veya onlara yakınlaşmaya, toplumun hizmetinden faydalanmaya işaret eder. Bir kimsenin rüyasında herhangi bir zikir meclisinde bulunduğu halde orada yapılan zikre katılmayıp seyirci kaldığını görmesi; o kişi için pek hayırlı olma­dığına yorumlanır. Çünkü zikir ehlinin üzerine inecek rahmetten mahrum kalmıştır. Zikrinde doğru olan kimsenin rüyasında hikmete dair söz söylemesi; üzüntü ve kederden kurtulmasına, hastalıktan şifa bulmasına, borçtan ve sıkıntıdan kurtulmasına, zalim bir kimseye galip gelip şerrinden emin olmasına delalet eder.



Rüyada almak ve satmak görmek

Sözlük 1: Satıcı birini görmek yahut bir şey satmak namazı terk etmeye, yalan yere yemin etmeye, İplik satıcısı görmek yolculuğa, tuz satıcısı gümüş mala, Bir şeyi para yahut başka bir şey karşılığında almak ve satmak artan ve devam eden rızka, Bir şey satmak satttığı şeyden kurtulmaya, bir şey almak, o şeye rağbet etmeye, Kötü bir şey satıp, yerine iyi bir şey almak manevi rütbe ve makama; iyi bir şey satıp, onun yerine kötü bir şey aldığını görmek sonunun - Allah korusun- kötü olmasına; Kendinin satıldığını yahut bir cariye satın aldığını görmek hayır ve nimete ermeye, Hür bir kimsenin satıldığını görmek devlete, hayırlı sona; Kendine yararlı bir şey satın almak hayır ve berekete delalet eder. (Ayrıca Bakınız; Alışveriş.)


Rüyada ALTIN görmek

Sözlük 3: Rüyada altın görülmesi; kötü bir iş ve borçla yorumlanır. Bazı yorumculara göre rüyada altın görülmesi; gam ve kedere işarettir. Bir kimsenin rüyasında altın bilezik taktığını görmesi; alacağı mirasa, altından bir şey giydiğini görmesi; dengi olmayan birisi ile evlenip akraba olacağına yorumlanır. Bir kimsenin rüyasında altın madeni bulduğunu, madende çalıştığını, ortak olduğunu, altın para bulduğunu, altın kaplarda yediğini görmesi; otuz yaşına gelmemiş bir erkeğe servet yapmak için güzel bir fırsat olacağına, otuz yaşını geçmiş bir erkek için ise; işlerine, hareketlerine ve sözlerine dikkat etmesi gerektiğine delalet eder. Yine bir kimsenin iki gözünü birden altın olduğunu görmesi; verilen bir kararın yerinde olduğuna, altın ziynet eşyası taktiğini görmesi; mal varlığının artacağına ve meslekte yükseleceğine, bir başkasından altın aldığını görmesi; şöhretli bir kimseden umulmadık bir şekilde maddî ve manevî yardım göreceğine, bir başkasına altın verdiğini görmesi; şeref, şan, itibar ve baht açıklığı anlamlarına geleceğine, rüyasında altın hazinesi görmesi; dilediği kadar çocuk sahibi ve mutlu olacağına, rüyasında torba ile altın görmesi; birtakım yeni işlerin ortaya çıkacağına, altın saydığını görmesi; yakalandığı hastalıktan kolayca kurtulacağına, altın zincir görmesi; iyi bir haber alacağına yorumlanır. Bir kimsenin rüyasında evinin altından olduğunu görmesi; o eve yangın isabet edeceğine, iki elinin altın olduğunu görmesi; işsiz kalacağına ve çalışmayacağına, üzerinde altın, gümüş veya mücevherlerden gerdanlık olduğunu görmesi; bir vilayete vali olacağına işarettir. Rüyada halis altın ve gümüşten olan bir şeyin görülmesi; ihlâsa, saf niyete, anlaşmaya ve sağlam söze işarettir. Altın veya gümüş ile yaldızlanmış şeyin görülmesi; ömrün kısalığına, işlerin bozulmasına ve unutkanlığa yorumlanır.


Rüyada ALTIN VE GÜMÜŞ DÖVÜCÜ görmek

Sözlük 3: Rüyanızda altın veya gümüş döven kimseyi görmeniz; servetinizi israf ettiğinize, sır saklamadığınıza ve sözünüzde durmadığınıza işarettir. Böyle bir rüya bazen de; iyiyi kötüden, sahteyi hakikisinden ayıran sarraf yahut hak ile batılın arasını ayıran hâkimle yorumlanır. Böyle bir rüyanın görülmesi; rüya tabir etmekle meşgul olan kimse ile de yorumlanır. Çünkü tabirci, sahih olan rüya ile sahih olmayan rüyaları birbirinden ayırma gayreti gösterir. Yine altın ve gümüş döven kimsenin rüyada görülmesi; elbise ve benzeri şeylerin temizleyicisine ve hoş karşılanmayan söz söyleyen kimseye işarettir.


Rüyada ALTIN VE GÜMÜŞ HURDASI görmek

Sözlük 3: Rüyanızda altın ve gümüş hurdası (kırıkları) görmeniz; faydalı ilme, çok samimi bir dosta, şahsınıza lâyık bir hanıma ve sâlih bir evlâda delalet eder.



Rüyada ALTIPARMAK görmek

Sözlük 3: Rüyanızda altıparmağı olan bir kimseyi görmeniz; yaşantınızın biraz karışacağına ve çok sıkıntılı anlar geçireceğinize işarettir.


Rüyada alyans görmek

Sözlük 1: Nişan yüzüğü evlenmeye, evlada, mala delalet eder. ( Ayrıca Yüzük maddesine bakınız.)

Sözlük 2: Rüyada parmağına alyans taktığını veya satın aldığını gören kimse, bekar ise bir müddet daha evlenmemesine, evli ise eşi ile arasının açılmasına işarettir.

Sözlük 3: Rüyada alyans takıldığının görülmesi; rüyayı gören kimse eğer bekâr ise evleneceğine, eğer evli ise bir çocuğunun olacağına yorumlanır.


Rüyada ambar görmek

Sözlük 1: İçinde bir şeyler bulunan yer görmek, kişinin içinde sakladığı iyi ve kötü şeylere, huy ve ahlakının güzellik veya çirkinliğine delalet eder.

Sözlük 2: Ambar görmek, sıkıntı ve ferahlıkla tabir edilir. Rüyasında bir buğday ambarının ağzına kadar dolu olduğunu görmek, rızık, bereket ve bolluğa delildir. Ambarı boş görmek ise sıkıntı ile tabir edilir. Ambardan tahıl çıkardığını gören devlet adamı mahiyetindekilere iyilikte bulunur. Rüyayı gören filim kimse ise halk onun ilminden istifade eder.

Sözlük 3: Rüyada bir yiyecek ambarının görülmesi; tedbirsiz hareketlere, aile ferdlerinin sıkıntı içinde yaşayacağına ve hayat boyunca arzu edilen nitelikte bir aile reisi olunamayacağına işaret eder.


Rüyada amale görmek

Sözlük 2: Rüyada amelelik yaptığını gören kimsenin, hayatında önemli bir değişiklikle karşılanacaklarına işaret eder.


Rüyada ambülans görmek

Sözlük 1: Hasta taşıyan aracı görmek sıkıntı veya hastalıktan kurtulmaya, Bir cankurtaranı seyir halinde görmek yakınlarda meydana gelecek üzücü olaya, Cankurtaran sesini duymak yaygaracı birine delalet eder.


Rüyada amca görmek

Sözlük 1: Baba ile tabir edilir. (Bakınız; Baba.)

Sözlük 2: Rüyada amca görmek, büyüklerinizin sözlerini ve tavsiyelerini dinlediğiniz takdirde hayatta doğru yolu bulacağınıza delildir.

Sözlük 3: Rüyada amca görülmesi; büyüklerin sözleri ve önerileri dinlendiği takdirde, yaşam boyunca doğru yolun bulunacağına delildir.


Rüyada AMCAZADE görmek

Sözlük 3: Bir kimsenin rüyasında amcazade görmesi; ailesi tarafından çok sevilmekte olduğuna ve onun da bunu hak ettiğine işaret eder.


Rüyada ana görmek

Sözlük 1: Ana görmek, her türlü hayırlara erişmektir. Annesinin kendisini doğurduğunu görmek yoksul için zenginlikle,zengin için sıkıntıyla tabir edilir. İnsanın gördüğü en hayırlı rüya, onun ana-babasını, dede ve ninesini ve diğer akrabalarını görmesidir.



Rüyada anahtar görmek

Sözlük 1: Anahtarla bir yeri açmak hayra, kapatmaksa şerre delalet eder. Anahtar, Allah'tan bir şey istemeyle, dua ve istiğfar ile tabir edilir. Elinde bir anahtar olduğunu görmek abdest alıp ibadet etmeye; elinden anahtarın düştüğünü görmek namazı eda etmekte gevvşek davranmaya delalet eder. Ayrıca anahtar görmek, rızık, ilim, evlat, elçi, mal, define, koca ve hacca gitmekle tabir edilir. Elinde birçok anahtar olduğunu gören kimse büyük bir mertebeye erişir. Anahtar ile bir kapıyı veya kilidi açtığını gören, büyük bir zatın yardımıyla düşmanına galip gelir. Bir anahtar aldığını gören hazine bulur; eğer arazi sahibi ise toprağından istifade eder.

Sözlük 3: Rüyada anahtar görülmesi değişik şekilde tabir edilmiştir. Bir kimsenin rüyasında elinde anahtar görmesi; o kimsenin mal sahibi olacağına, makam ve mevkice yükseleceğine, dolayısıyla başarıya ulaşacağına işaret sayılır. Rüyada anahtarla bir şeyi açmak; sıkıntı ve üzüntülerden kurtulmaya ve başarıya ulaşmaya işaret sayılır. Rüyada anahtar ile bir kapıyı açmak; başarıya ulaşmak, arzuya nail olmak ve bahtın açılması ile tabir edilir. Bir kimsenin rüyasında elindeki anahtar ile bir şeyi açamadığını görmesi; o kimsenin muradına erememesi ile tabir edilir. Bir kimsenin rüyasında bir kadının kendisi üzerine bir anahtar attığını görmesi; o kimsenin evleneceğine, bir erkeğin rüyasında bir kadına anahtar verdiğini görmesi; o kadınla evleneceğine, yine bir kimsenin rüyasında bir başkasından anahtar aldığını görmesi; o kimsenin ziraat yaparak zengin olacağına işaretle tabir olunur. Bir kimsenin rüyasında elinde bulunan anahtarın kırıldığını görmesi; o kimsenin muradına erememekle tabir edilir. Rüyada kırık bir anahtarın görülmesi; bir yetimin malına zarar verilmesine sebep olunacağına işaret olunur. Rüyanızda anahtar kaybettiğinizi görmeniz; devam etmekte olduğunuz işinizden çıkarılacağınıza, işlerinizde durgunluk ve zorluklarla karşılaşacağınıza delil sayılır. Bir kimsenin rüyasında anahtar çaldırdığını görmesi; işlerin bozukluğuna, elinde tahtadan bir anahtar görmesi; iki yüzlü birisinin vasıtası ile arzusunun yerine geleceğine yorumlanır. Rüyanızda birçok anahtar görmeniz; saygınlık kazanacağınıza, işlerinizin düzelip yolunda gideceğine işaret eder.


Rüyada AND İÇMEK görmek

Sözlük 3: Rüyanızda herhangi bir nedenle and içtiğinizi veya and içme töreninde bulunduğunuzu görmeniz; yakınlarınızın vefasızlığına uğrayacağınıza, acı ve ıstırap çekeceğinize delalet eder.



Rüyada anne görmek

Sözlük 1: Bakınız; Ana.

Sözlük 2: Bir kimsenin rüyasında annesini görmesi; şayet annesi sağ ise, annesinin kalbini kazanıp, gönlünü almaşı gerektiğine, eğer vefat etmiş ise, ahiret hayatı için evladından hayır ve dua beklediğine işaret eder. Rüyada anneye bağırmak, kötü hareket etmek; büyük günah işleyip onun bedduasını almaya ve bu yüzden de rüya sahibinin bütün isterinin ters gitmesine işaret eder. Rüyada annenin güler yüzlü görülmesi; onun duasını almaya ve ihtiyarlıkta ona yardımcı olmaya işaret eder.

Sözlük 3: Bir kimsenin rüyasında annesini görmesi; değişik şekillerde yorumlanır. Şöyle ki: Bir kimsenin rüyasında annesini güler yüzlü ve sevinçli bir vaziyette görse; o kimsenin önündeki günlerde mutluluğa ve huzura kavuşacağına işarettir. Rüyada anne görülmesi; rızkın artacağına, mutlu günlerin geleceğine işaretle tabir edildiği için genel olarak rüyada anne görülmesi hayra ve iyiliğe yorumlanmıştır. Bir kimsenin rüyasında ölmüş olan annesini görmesi; ölü olan o anne evlâdından hayırlı ve sevaplı bir amel beklemekte olduğuna işaret eder. Yani rüya sahibi annesinin ruhu için Kurban okuyabilir, hayır yapabilir, sadaka verebilir, duâ edebilir ve günahının affı için istiğfarda bulunabilir. Bir kimsenin rüyasında sağ olan annesini görmesi; rüya sahibinin annesine karşı yerine getirmekle mükellef olduğu hizmetlerini daha dikkatli bir şekilde ifa etmesi gerektiğine işaret eder. Bir başka yoruma göre: Rüyada anne görülmesi; eğer anneniz hayatta ise memnun olacağınız birisiyle tanışacağınıza, eğer anneniz ölü ise, önemli bir kavga ve tartışmadan sonra evinize sulh ve sükûn geleceğine delalet eder.


Rüyada araba vapuru görmek

Sözlük 2: Rüyada araba vapuru görmek veya binmek, güzel bir yolculuğa çıkmağa alamettir.



Rüyada ARABİSTAN görmek

Sözlük 3: Bir kimsenin rüyasında kendisinin Arabistan'da bulunduğunu görmesi; o kimsenin gurbete çıkacağına, kısa da olsa bir yolculuk yapacağına delalet eder.


Rüyada arafat dağı görmek

Sözlük 1: Bu kutsal dağı görmek tövbenin kabulüne, şeref ve izzete, Burada vakfeye durmak ayrıldığı kişi ya da eşiyle buluşmaya, düşmana galip gelmeye, Gizli sırların açığa çıkmasına, Hac mevsiminde ise hacca gitmeye delalet eder.




Rüyada ARAZİ görmek

Sözlük 3: Rüyada arazi görülmesi değişik şekillerde yorumlanır Danyâl (a.s.)'ın yorumuna göre: Rüyada arazi görülmesi; eş ile yorumlanır. Arazi satın aldığını gören kimsenin evleneceğine; kişinin kendisine ait bir araziyi sattığını görmesi; karısını, rüya gören kadın ise kocasını boşayacağına, kişinin rüyasında arazisinin mahsuldar olduğunu görmesi; evlâd ve torunlarının çok olacağına; kişinin arazisinde bir şey bitmediğini görmesi; eşinin kısır olup çocuğunun olmayacağına delalet eder. Ibn-i Sîrîn'in yorumuna göre: Bir kimsenin rüyasında kendisini geniş bir sahrada görmesi; o kimsenin yolculuğa çıkacağına, kişinin yeri kazıp toprağı yediğini görmesi; mal bulacağına, kuyu açmak maksadıyla yeri kazdığını gören kimsenin; hile ile servet elde edeceğine, kişinin rüyasında toprağın kendisini yuttuğunu görmesi; musibete uğrayacağına veya eşi yüzünden servetinden olacağına, kişinin geniş bir yerden dar bir yere geçtiğini görmesi; o kimsenin günah işleyeceğine delalet eder. Câbiru'l-Mağribî'nin yorumuna göre: Bir kimsenin rüyasında ayaklarının altında toprağın azalıp çoğaldığını görmesi; o kimsenin ömrünün sona erdiğine, toprak altında titrediğini görmesi; korkuya kapılacağına, gözünün gördüğü kadar geniş bir araziye sahip olduğunu görmesi; halkın önünde itibarının artacağına, böyle bir arazi satın aldığını görmesi; zengin ve kısır bir hanımla evleneceğine işaret eder. Bir kimsenin geniş fakat bilmediği bir araziye sahip olduğunu görmesi; o kimsenin dünyalığa nail olacağına ya da yabancı birisiyle evleneceğine veyahut da eline çok servet geçeceğine, arazi üzerinde oturduğunu gören kimsenin yüksek bir mevkiye geleceğine, yere bir şilte serdiğini gören kimsenin; hasta ise vefat edeceğine, zengin ise fakirleşeceğine, yerden avuç avuç toprak alıp yediğini gören kimsenin zengin olacağına, bir yolda giderken yolun kısaldığını gören kimsenin bu rüyasının pek hayır olmadığına ve bu kişinin öleceğine, önüne toprak yığıldığını gören kimsenin ömrünün uzun olacağına, ekilmiş bir araziden çıkıp çorak bir araziye girdiğini gören kimsenin sünneti terkettiğine ve günaha girdiğine delalet eder. Bir kimsenin bir tarladan diğer bir tarlaya geçerek yürüdüğünü görmesi; bir memleketten diğer memlekete yolculuk yapacağına, yere büyük abdestini bozduğunu görmesi; eline mal geçeceğine işarettir. Yere yatıp yuvarlandığını görmek iyi değildir. Yere yatıp da üstüne başı­na toprağın bulaştığının görülmesi; kazanca işarettir. Bir kimsenin rüyasında yerin yarıldığını ve oradan bir hayvan çıkıp kendisiyle konuştuğunu görmesi; o kimsenin acayip işler yapacağına ve herkesin ondan kaçacağına, bir başka yoruma göre de böyle bir rüya gören kimsenin ömrünün bittiğine ve ölümünün yaklaştığına, bir başka tabire göre bu kişinin inancının kuvvetli olmadığına yorumlanır. Bir kimsenin rüyasında toprağı kazdığını görmesi; o kimsenin eğer hasta ise kendisinin veya hastası varsa onun öleceğine, bir insanı gömmek için kabir kazdığını gören kimsenin bir başkasına hile düşündüğüne, toprakta suyolu (kanal) kazdığını gören kimsenin; geçimi için bir işe giriştiğine kazıyı tamamlayıp suyu akıttığını gören kimsenin; başladığı işinde başarılı olacağına delalet eder. Rüyasında bir yere bir çukur kazdığını gören kimsenin; hanımı ile kavga edip sonra da barışacağına, bir çukurda olup oradan çıktığını gören kimsenin; hasta ise şifa bulacağına, tutuklu ise hürriyetine kavuşacağına, darda ise genişliğe çıkacağına işaretle tabir edilir. Bir kimsenin rüyasında bir çukurda olup imdat dilediği halde ken­disini kurtarmak için kimselerin gelmediklerini veya gelip de yardım etmediklerini görmesi; o kimsenin öleceğine, rüyasında toprağın kendisi ile konuştuğunu gören kimsenin; topluma iyilik edeceğine yorumlanır. Bir kimsenin rüyasında bir arazi üzerine bir köprü yaptığını görmesi; o kimsenin din yönünden kuvvetli olduğuna, rüyasında köprü yıktığını gören kimsenin dinini yıkacağına işaretle yorumlanır. Bazı tabircilere göre rüyada köprü yapıldığının görülmesi; dört şekilde yorumlanır. Bunlar da: Yüksek makam ve şeref, menfaat elde etmek, din ve dünya, sığınma ve saklanma. Rüyasında bir tarlayı suladığını gören kimsenin; çok mal elde edeceğine veya evleneceğine, rüyasında tarlasını su bastığını gören kimsenin; hanımından boşanacağına işaretle tabir olunur. Bir kimsenin rüyasında kendi tarlasının toprağından kerpiç yaptığını görmesi; helâl mal kazanmak için bir işte çalışacağına delalet eder. İmam-ı Nablusî'nin yorumuna göre: Rüyada görülen toprak ve arazi, cinsine ve çeşidine göre tabir edilir. Rüyada toprağın yarıldığının görülmesi; o yerde bereket olacağına, bir toprağın büyümüş ve gelişmiş olduğunun görülmesi; hamile kadının kolayca doğum yapacağına veya tarla sahibinin ekimi kolay bir şekilde yapacağına, bir tarlanın bitkisiz boş bir halde görülmesi; kısır bir kadın veya erkekle evlilik yapılacağına delalet eder. Rüyasında bir tarlaya sahip olduğunu gören kimsenin; eğer bekâr ise evleneceğine, evli olup da çocuğu yoksa çocuk sahibi olacağına, ticâretle meşgul ise birisi ile ortak olacağına veya mirasa konacağına ya da bir ev satın alacağına yorumlanır. Bir kimsenin rüyasında bir arazinin sallandığını görmesi; eşinin çocuk düşüreceğine, eğer bekâr ise üzülecek bir şeyle karşılaşacağına, toprağın çöküp üzerinde olanların battıklarını görmek ise; isyan etmeye, Allah'ın azabından korkmaya, toprağın ayaklar altında toplandığının görülmesi; rüya sahibinin işinin bozulmasına veya eşinden ayrılacağına veyahut da işinden olacağına ya da hasta olacağına işaret eder. Rüyada toprağın herhangi bir madene dönüştüğünün görülmesi; rüya gören evli ise hanımının güçlükle doğum yapacağına, kendisi işini bırakıp başka bir işe gireceğine, yeni işinde çok kazanç sağlayacağı ve maden bulacağına yorumlanır. [işinin rüyasında kendisini toprak olmuş görmesi; toplum içinde ün kazanacağına, toprağı arkasına yüklendiği halde ağırlık hissetmediğini görmesi; o toprağın sahibi değilse bir ev satın alacağına işaretle tabir olunur. Bir kimsenin rüyasında toprağın yarılarak içinden birinin çıktığını görmesi; o kimsenin düşman sahibi olacağına, çıkan kimse bir ihtiyar ise, berekete, toprak yarıldığı halde bir şeyin çıkmadığının görülmesi beklenmeyen bir hadise ile karşılaşılacağına, yarılan yerden bir canavarın çıktığının görülmesi; o kimsenin bir zalimin zulmüne uğrayacağına, yarılan yerden bir aslan veya bir yılanın çıktığının görülmesi; o yere Allah tarafından bir felâketin verileceğine yorumlanır.


Rüyada ARAŞTIRMAK görmek

Sözlük 3: Rüyanızda ilmi araştırmalar yapan bir ilim adamı görmeniz; hayatta muvaffak olmanın sırlarını öğrenerek arzu ve emellerinizi gerçekleştireceğinize işarettir.


Rüyada ARI görmek

Sözlük 3: Rüyada arı görülmesi rızıkla yorumlanır. Rüyanızda bir arı kovanının başında bulunduğunuzu ve arıların kovana girip çıktıklarını görmeniz; geçim sıkıntısı çekmeyeceğinize, rızkınızın bol olacağına, rüyanızda sizi bir arının soktuğunu görmeniz; kazancınızı kıskanan kimselerin bulunduğuna işaret eder.


Rüyada ARKADAN GİTMEK görmek

Sözlük 3: Rüyada bir kimsenin arkası sıra yürünüp gidildiğinin görülmesi; bir dostun sevinçli bir haber vermek üzere rüya sahibini aradığı ile tabir edilir.



Rüyada armağan görmek

Sözlük 2: Rüyanızda birisine armağan vermek: Bir dostunuza büyük bir iyilik yapacağınıza, armağan almak: Bir yakınınızdan büyük bir iyilik göreceğinize işaret eder.

Sözlük 3: Bir kimsenin rüyasında bir başkasına armağan verdiğini görmesi; rüya sahibinin bir dostuna büyük bir iyilik yapacağına, kişinin rüyasında herhangi bir kimseden armağan alması ise; o kimsenin bir yakınından büyük bir iyilik göreceğine yorumlanır.


Rüyalarınızı Bize Yazın Yorumlayalım
[email protected]

Güncelleme Tarihi: 18 Haziran 2012, 12:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER