Suriye'de Rus helikopteri düştü

Suriye'nin Humus kentinde bir Rus savaş helikopterinin düştüğü ve helikopterdeki iki pilotun öldüğü belirtildi.

Suriye'de Rus helikopteri düştü

Suriye'de Rus helikopteri düştü

Suriye'nin Humus kentinde bir Rus savaş helikopterinin düştüğü ve helikopterdeki iki pilotun öldüğü belirtildi.

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Mi-28N tipi olduğu belirtilen helikopterin Humus'ta bugün Moskova saati ile 01.29'da düştüğü kaydedildi.

'HELİKOPTERE ATEŞ AÇILMADI'
Açıklamada, helikopterin düşme nedenine dair bir bilgi yer almadı. Ancak Bakanlık, helikopterin vurulmadığını da vurguladı: 'Olay yerinden alınan rapora göre, helikoptere ateş açılmadı.'

UZMANLAR OLAY YERİNDE
Bakanlık, olay yerine gönderilen uzmanların helikopterin düşme nedenini araştırdığını belirtti. 
PİLOTLARIN CESETLERİ HMEYMİM ÜSSÜ'NE GETİRİLDİ
Helikopterin düşmesi sonucunda ölen pilotların cesetlerinin bulunduğu ve Lazkiye yakınlarındaki Hmeymim Üssü'ne getirildiği bilgisi de verildi.

KREMLİN: PUTİN BİLGİLENDİRİLDİ
Bu arada Kremlin Sözcüsü Dmitriy, Peskov'dan da benzer bir açıklama geldi. Helikoptere kimsenin ateş açmadığını vurgulayan Peskov, "Bu nedenle belki de helikopterde teknik bir sorun yaşandı" dedi.
Peskov ayrıca, helikopterin düşmesi ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in hemen bilgilendirildiğini de aktardı.
'YERDEKİ BİR CİSİMLE ÇARPIŞMIŞ OLABİLİR'
Öte yandan Interfax'a bilgi veren bir kaynak, helikopterin yerdeki bir cisme çarpması nedeniyle düşmüş olabileceğini söyledi.
Kaynak, "Uçuş koordinat bilgileri tam olarak bilinmeyen bir alanda ve tamamen karanlıkta gerçekleşti. Pilotlar helikopteri gece görüş gözlükleriyle yönlendiriyordu. Bu nedenlerle helikopterin karşısına bir engel çıkmış ve helikopter bununla çarpışmış olabilir" ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER