Rusya Zafer Günü'nün 70. yıl dönümünü kutluyor

Rusya bugün Sovyetler'in Nazileri yenip 6 yıl süren İkinci Dünya Savaşı'na son vermesinin 70. yıl dönümünün kutluyor.

Rusya Zafer Günü'nün 70. yıl dönümünü kutluyor
Rusya Zafer Günü'nün 70. yıl dönümünü kutluyor

Rusya bugün Sovyetler'in Nazileri yenip 6 yıl süren İkinci Dünya Savaşı'na son vermesinin 70. yıl dönümünün kutluyor. Ülke genelinde düzenlenen ve bugüne kadarki en görkemlisi olarak nitelendirilen törenlerin yanı sıra, dikkatler başkent Moskova'ya yoğunlaştı. Kızıl Meydan'da 10.00'da başlayan geçitte dünya liderleri de hazır bulunuyor.

Başkent Moskova'da büyük zaferin 70. yılı şerefine düzenlenecek yüzlerce etkinliğe 2.5 milyona yakın insanın katılması bekleniyor. Gözler ise aylardır büyük bir itinayla prova edilen resmi askeri geçitte.

MOSKOVA'NIN 16 FARKLI BÖLGESİNDEN HAVAİ FİŞEK FIRLATILACAK

16 binden fazla asker, 2 bin 300 gazi, 143 uçak ve helikopter ile 194 askeri aracın geçit yaptığı resmi tören sonrası, 15.00'de binlerce kişi savaşta hayatını kaybeden milyonlarca kişinin anısına Tverskaya Caddesi'nde yürüyüş düzenleyecek. 18.55'teki saygı duruşunun ardından, 22.00'de başlayacak görkemli havai fişek gösterisiyle bugünkü kutlamalar son bulacak.

Türkiye'nin Moskova Büyükelçiliği'nden 9 Mayıs Zafer Günü mesajı

Kızıl Meydan'da düzenlenen törende Türkiye'yi Büyükelçi Ümit Yardım temsil etti.

Türkiye'nin Moskova Büyükelçiliği de Zafer Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Büyükelçilik, resmi Twitter hesabından gönderdiği mesajda, üzerinde "9 Mayıs. Zafer Gününüz Kutlu Olsun!" ifadeleri bulunan bir fotoğraf paylaştı.

Rusya Tarihi Turistik Yerleri





Güncelleme Tarihi: 09 Mayıs 2015, 13:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER