Rusya metro'da çifte patlama: En az 10 ölü, 50 yaralı

Rusya'nın St. Petersburg kentinde metro istasyonlarından birinde iki ayrı patlama gerçekleştiği belirtiliyor. Patlamalarda en az 10 kişinin öldüğü, 50 kişinin de yaralandığı belirtildi.

Rusya metro'da çifte patlama: En az 10 ölü, 50 yaralı
Rusya metro'da çifte patlama: En az 10 ölü, 50 yaralı

Rusya'nın St. Petersburg kentinde metro istasyonlarından birinde iki ayrı patlama gerçekleştiği belirtiliyor. Patlamalarda en az 10 kişinin öldüğü, 50 kişinin de yaralandığı belirtildi. Rusya Devlet Başkanı Putin, 'terörizm de dahil' tüm ihtimallerin değerlendirildiğini açıkladı.


Moskova Devlet Duması Güvenlik Komitesi üyesi Dmitriy Efimov, Sputnik'e yaptığı açıklamada şunu söyledi:

"Patlayıcılardan en az birinin parça tesirli bomba olduğu ve şarapnel içerdiğine göre, yaşanan olay büyük bir ihtimalle terör saldırısıydı. Dar metro vagonunda pek şiddetli olmayan patlama bile ciddi sonuçlara yol açabilir. Devlet Başkanımızın (Vladimir Putin) şu an St. Petersburg'da bulunduğunu göz önünde bulundurursak meydana gelen saldırının Devlet Başkanımıza yönelik meydan okuma olarak değerlendirilebildiğini düşünüyorum. Saldırı ile ilgili soruşturmanın en kısa sürede  yapılması için tüm gerekli tedbirlerin alınacağından eminim. Patlamaların nedenlerine gelince, ana versiyonun Rusya'da yasaklanan IŞİD faaliyetleri ile ilgili olacağını düşünüyorum."

Patlamanın tren vagonlarından birinde gerçekleştiğini belirten kaynak, mavi hatta yer alan trenlerin hareketlerinin durdurulduğunu, olay yerine kurtarma ekiplerinin gönderdiğini söyledi.

Bir diğer kaynaksa metroda iki patlamanın gerçekleştiğini söyledi. Kaynak'ın anlattığına göre, patlamalardan biri Sennaya Ploşad istasyonunda, diğeriyse Tehnologiçeskaya Institu istasyonunda gerçekleşti.
En az 10 kişinin yaralandığı belirtiliyor.


PUTİN: TERÖRİZM DAHİL HER İHTİMALİ DEĞERLENDİRİYORUZ

Bugün St. Petersburg'da bir medya forumuna katılan Rusya Devlet Başkanı Putin'in patlamanın ardından yaptığı ilk açıklamada hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı diledi.

Putin'in açıklaması şöyle: "St. Petersburg yetkilileri ve federal yetkililer, metrodaki patlamalarda yaralananlara destek vermek için her şeyi yapıyor.  Patlamanın nedenlerinden bahsetmek için erken. Terörizm dahil her ihtimali değerlendiriyoruz."

Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2017, 17:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER