Moskova’da Ramazan Çadırı açıldı

Rusya'da Ramazanda Konukları ağırlamak ve bilgilendirmek 30 Haziranda Moskova’da Ramazan Çadırıı kuruldu.

Moskova’da Ramazan Çadırı açıldı
Moskova’da Ramazan Çadırı açıldı

Rusya'da Ramazanda Konukları ağırlamak ve bilgilendirmek 30 Haziranda Moskova’da Ramazan Çadırıı kuruldu.

Rusya Mültüler Şurası ve Moskova Müslümanları Diyaret İşleri Müdürlüğünün projesi olan Ramazan Şadırının bu yıl bir sıra özellikleri var. Başlıcası, Çadırın Ramazan ayının sonuna kadar açık kalmasıdır.

“Mosokva Müslümanları Diyanet İşleri Müdürlüğü başkanı İldar Alautdinov Ramazan Çadırı l0 yıllık dönemde ilk kez olarak Ramazan ayının sonuna kadar ziyarete açık kalacak. Ramazan Çadırında iftarlar vermekten başka ne tür faaliyetlerin yürütülebileceğini düşündük. Öğrendiğimiz gibi, Moskova’daki Müslüman diasporlarından ve İslam ülkelerinren birçoğu ulusal kültürünü ve mutfağını tanıtmak ister. Bunun için Ramazan Çadırındaki her gece diğerlerine benzemeyecek...”

Moskova Ramazan Çadırının konuklarını neler bekliyor?

6 Temmuzda Kuran okuyan Rusyalı hafızların elemeleri yapılacak. Eylül ayında Moskova’da yapılacak l5. Uluslararası Kuran okuma yarışmalarında Rusya’yı temsil edecek hafız seçilecek.

Bundan başka Ramazan Çadırının etkinlik programına göre, Rusya Müslüman kadınlarının, Müslüman gençlik örgütlerinin geceleri yapılacak, çocuk şenlikleri organizezedilecek.Rusya’daki Müslüman halkların bu arada İnguşlar,Dağıstanlılar,Nogaylar,Çeçenler,Tatarların geceleri,şüphesiz,büyük ilgi uyandıracak. Kırım Müslümanları ilk kez Moskova Ramazan Şadırının konukları olacak.

“Kırım Müslümanları gününün yüksek düzeyde geçmesi için elimizden geleni yapacağız. Artistler,Kırım Tatarlarının önde gelenleri dahil birçok konuğu davet edeceğiz. Kırım’ın Moskova Ramazan Çadırındaki gecesinin renkli olup iyi geçeceğini umarız.”

Özbekistan,Azerbaycan,Kazakistan,Tacikistan,Türkiye,İran Moskova Ramazan Çadırının kültür programının devamlı katılımcılarıdır.Bu ülkelerin gecelerine hafızlar,tanrıbilimciler katılıyor, milli yemekler ziyaretcilere ikram ediliyor. Bu ülkelerin geceleri daima büyük ilgi çekiyor.

Arap ülkeleri Katar ve Irak’ın milli geceleri bu yıl ilk krez yapılacak. Moskova Müslümanları tüm konukların gelmesine seviriyor.



Ramazan Çadırında verilen ilk iftara Moskova’daki dinsel toplumların liderleri, Rusya’nın Birçok bölgesindeki Müslüman Diyanet işleri Müdürlüklerinin başkanları,diplomatlar katıldı.





Güncelleme Tarihi: 02 Temmuz 2014, 18:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER