Kiev’de çatışmalarda dokuz kişi öldü

Kiev’de yaşanan çatışmalar sırasında yedisi sivil ve ikisi polis görevlisi olmak üzere dokuz kişi hayatını kaybetti.

Kiev’de çatışmalarda dokuz kişi öldü
Kiev’de çatışmalarda dokuz kişi öldü

Kiev’de yaşanan çatışmalar sırasında yedisi sivil ve ikisi polis görevlisi olmak üzere dokuz kişi hayatını kaybetti.

 Partiya Regionov (Bölgeler Partisi) merkezinde bir kişi dumandan boğularak öldü. Subay Evi’nde iki kişi silah yaralanmasıyla, bir kişi trafik kazasında toplam üç kişi, Mazepa sokağında silahla vurulan bir kişi ambulansta hayatını kaybetti, İnstitutskaya sokağında iki kişi de kalp krizi sonucu öldü. Başkent polis idaresinin basın merkezinden salı günü alınan bilgiye göre, biri ambulansta, diğeri hastanede olmak üzere silahla vurulan iki polis de hayatını kaybetti.
 
20’nin üzerinde yaralı emniyet mensubu askeri hastaneye kaldırıldı

 Salı günü 21 emniyet mensubu Ukrayna Savunma Bakanlığı’na bağlı askeri hastanede tedavi altına alındı. Savunma Bakanlığı Basın İdaresi’nden alınan bilgiye göre, hastaneye getirilen görevlilerin genelde göğüsleri, kol ve bacaklarında yalar, yüzlerinde yanıklar var.

 Sağlık merkezinde Albay Anatoliy Kazmirçuk, “Bir güvenlik görevlisinden ameliyat sırasında 9 milimetrelik bir mermi çıkarıldı, diğer yaralılara ilk müdahale ve acil yardım yapılıyor. Hastanenin acil ve yoğun bakım bölümlerinde gereken tedaviler uygulanıyor. Ağır durumda olan ve ciddi müdahale gerektiren iki yaralı halen ameliyathanede bulunuyor” dedi.

 
Gece yarısından sonra Kiev’e girişler yasak

 Gece yarısı saat 00.00 sonra Kiev’e girişler yasaklanacak. Ukrayna hükümetinin internet sayfasında yer alan haberde, “Kentte yaşanan toplu kargaşa nedeniyle, olaylarda insanların hayatlarını tehlikeye atmamak ve krizin büyümesini önlemek amacıyla 19 Şubat 2014 tarihinde saat 00.00 dan itibaren Kiev’e girişlerin yasaklanacağını Ukrayna vatandaşları tarafından dikkate alınmasını rica ediyoruz” denildi.

Güncelleme Tarihi: 18 Şubat 2014, 21:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER