Kazakistan sınırında yasadışı alkol boru hattı bulundu

Kırgızistan sınır muhafızlarının komşu Kazakistan’dan ülkelerine giriş yapan yasadışı bir alkol boru hattı buldukları bildirildi.

 Kazakistan sınırında yasadışı alkol boru hattı bulundu
 Kazakistan sınırında yasadışı alkol boru hattı bulundu

Kırgızistan Sınır Muhafaza Teşkilatı Halkla İlişkiler Dairesi tarafından ITAR – TASS Haber ajansına yapılan açıklamada, ülkenin Çuyskaya Bölgesi’nde bulunan sınır kenti Tokmak’ta görev yapan Kırgızistan sınır muhafızlarının komşu Kazakistan’dan ülkelerine giriş yapan yasadışı bir alkol boru hattı buldukları bildirildi.

Halkla İlişkiler Dairesi’nin ilgili açıklamasında şu ifadelere yer verildi: ‘‘Yaklaşık 500 metre uzunluğunda ve 20 mm çapında olan boru, suçlular tarafından çok iyi bir şekilde maskelenmiştir. Sınırda bulunan Çu Nehri’nin içinden geçen boru, nehrin her iki kıyısında ise toprağa gömülü ve taşlarla kaplanmış durumdaydı. Teşkilatımızın kaçakçıkla mücadele ve benzin, motor yağı ve diğer benzeri ürünlerin sınırlardan gizlice geçirilmesini engelleme alanında ilgili diğer devlet kuruluşları ile ortaklaşa olarak yürüttüğü çalışmalar devam etmektedir’’.

Açıklamanın devamında, ortaya çıkartılan boru hattının alkollü ürünleri ülkeye kaçak yollardan sokmak için kullanıldığını belirten Sınır Muhafaza Teşkilatı yetkilileri, suçluların bu sayede gümrük vergisi ve diğer resmi harç ve vergileri ödemeden büyük çaplı kazanç ettikleri bilgisini de verdi.


Güncelleme Tarihi: 19 Şubat 2014, 22:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER