ÜSKÜDAR'DA BANKA SOYGUNU

ÜSKÜDAR'DA BANKA SOYGUNU

ÜSKÜDAR'DA BANKA SOYGUNU
ÜSKÜDAR’da bir banka şubesine giren eli silahlı soyguncu bankodan 3 bin TL, bankaya para yatırmak için gelen Erol Yeşilusta’dan da 13 bin 900 TL alarak kayıplara karıştı. Olayın şokunu atlatamadığı gözlenen Yeşilusta’nın vadesi gelen çekleri için bankaya geldiği öğrenildi.

Libadiye Caddesi Numara 73/A’da bulunan Yapı ve Kredi Bankası’nda bugün 12.30 sıralarında meydana gelen olay görgü tanıklarının ifadesine göre şöyle gelişti:

Üzerinde beyaz tişört olan güneş gözlüklü bir kişi, güvenlik görevlisinin banka şubesinin bodrum katındaki yemekhaneye gitmesi üzerine harekete geçti. Belindeki silahı çıkararak şubeye giren soyguncu, gişeye yaklaştı. Gişe görevlisinden paraları yanında getirdiği poşete doldurmasını isteyen soyguncu, bu sırada vadesi dolan çekleri için şubeye gelen ve gişeye 13 bin 900 TL bırakan Erol Yeşilusta’nın parasını da poşetine koydu.
 
BANKADAN KOŞARAK KAÇTI
 
Şubeden koşarak çıkan soyguncu, Bulgurlu istikametine doğru kaçarak izini kaybettirdi. Gişeden 3 bin TL alındığı sırada, paraların altında bulunan alarmın çalıştığı, Üsküdar İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı çok sayıda ekibin de bankaya kaydırıldığı belirtildi.

Bankada inceleme yapan uzman ekipler, bu sırada içeride olan müşterilerin ifadesine başvurdu. Güvenlik kameraları incelenerek soyguncunun eşgali belirlendi.

Soyguncunun 1.80 metre boyunda, kirli sakallı olduğu, üzerinde beyaz renkli tişört bulunduğu belirlendi. Güneş gözlüğü de takan bu kişinin, parmak izi bırakmamak için ellerindeki bütün parmakları flaster bantla kapattığı açıklandı.

Soyguncunun ten renginin aşırı derecede koyu olduğu polis telsizinden tüm ekiplere ekiplere bildirildi. Ekiplerden, kaçabileceği güzergah üzerinde de çalışma yapmaları istendi.
 
İFADELERİNE BAŞVURULDU
 
Soygun sırasında bankadan bulunan vatandaşların ifadalerine başvuruldu. Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, bankada inceleme yaptı. Bankada çalışan görevlilerden bazıları emniyete götürüldü. Bu kişilere poliste kaydı bulunan şüphelilerin fotoğraflarının gösterileceği belirtildi.

Olayın şokunu atlatamadığı gözlenen Erol Yeşilusta da ilk ifadesinin ardından emniyete götürüldü. Yeşilusta, gazetecilerin konuyla ilgili sorularına yanıt vermedi.
 
YANINDAKİ BANKA DA SOYULDU
 
Soygunun gerçekleştiği Yapı ve Kredi Bankası’nın bitişiğinde bulunan Garanti Bankası Libadiye Şubesi’nin da aynı yöntemle 4 Şubat 2011’de soyulduğu belirtildi. O tarihte bankanın güvenlik görevlisinin yemeğe çıkmasını fırsat bilen maskeli ve silahlı bir soyguncu, şubeden 5 bin TL alarak kayıplara karıştı.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER