NARKOTİM ekipleri göreve başladı

Uyuşturucuyla Mücadele Eylem Planı çerçevesi ve İçişleri Bakanlığı bünyesinde hayata geçirilen NARKOTİM projesinin açılışını Başbakan Ahmet Davutoğlu yaptı.

NARKOTİM ekipleri göreve başladı
NARKOTİM ekipleri göreve başladı

Uyuşturucuyla Mücadele Eylem Planı çerçevesi ve İçişleri Bakanlığı bünyesinde hayata geçirilen NARKOTİM projesinin açılışını Başbakan Ahmet Davutoğlu yaptı.

Uyuşturucuyla Mücadele Eylem Planı çerçevesi ve İçişleri Bakanlığı bünyesinde hayata geçirilen ve İlk etapta büyük şehirlerde uygulanacak NARKOTİM projesinin açılış töreni, Başbakan Davutoğlu'nun katılımlarıyla Ankara'dan gerçekleştirildi.
 
Okulların çevrelerinde, gençlerin sosyal ilişkilerini geliştirdiği alanlarda, riskli bölgelerde, mahalle ve sokaklarda uyuşturucuyla mücadele edecek ve aynı zamanda gençlere sosyal ve psikolojik destek sağlayacak NARKOTİM ekipleri, İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Adana, Mersin, Antalya, Konya, Diyarbakır, Samsun ve Erzurum’u kapsayan 11 pilot ilde göreve başladı.
 
Başbakan Davutoğlu, törende yaptığı konuşmada, ülke ve gelecek nesiller için son derece önemli bir projeyi başlattıklarını belirterek, uyuşturucuyla mücadelenin yıllardır devletin, hükümetin ve toplumun en önemli gündem maddesi olduğuna vurgu yaptı.
 
Ahlaki bir görev yürütüyorsunuz
 
Uyuşturucu ile savaşmak adına sahalara çıkan NARKOTİM ekiplerine seslenen Başbakan Davutoğlu, “Değerli arkadaşlar, sizler sadece asayiş görevi değil, ki son derece önemlidir asayiş görevi, aynı zamanda son derece ulvi ve ahlaki görev yürütmek üzere alana çıkıyorsunuz” dedi.
 
Polis Akademisi'nde düzenlenen açılış töreni, telekonferans sistemiyle pilot illere de dev ekranlarla yansıtılırken, ilimizde de eş zamanlı açılış töreni gerçekleştirildi.
 
Vatan Caddesi'nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde yapılan NARKOTİM açılış törenine; İstanbul Valisi Vasip Şahin, Emniyet Müdürü Selami Altınok, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Erman Tuncer, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Orhan Kapusuz, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Gürcan Sercan ve emniyet müdürleri katıldı.
 
Tüm vatandaşlarımız mücadele etmelidir

 
NARKOTİM ekiplerinin ilimize ve ülkemize hayırlı olması temennisiyle konuşmasına başlayan Vali Şahin, “Bizim asıl hedefimiz, gençlerimizi bu hastalıktan uzak tutmaktır. Bugün 50 araç, 50 motosiklet ve 188 personelimizle İstanbul’umuzda NARKOTİM ekipleri faaliyete geçmiş bulunmaktadır. Artık sokakta daha çok mücadele olacaktır. Ancak uyuşturucu ile sadece NARKOTİM ekiplerimiz değil tüm vatandaşlarımız ve STK’larımız da mücadele etmelidir” diye konuştu.
 
Tören sonunda NARKOTİM ekipleri İstanbul sokaklarında göreve başladı.
 
2015 yılı sonu itibariyle NARKOTİM ekiplerinin, 81 il ve 28 riskli ilçede 3 bin 250 personelle görev yapması planlanıyor.
 
NARKOTİM’ler; psikolog ve sosyologların desteğinin yanı sıra, belediyeler, üniversiteler, STK'lar, köy ve mahalle muhtarları ile mahalle ve sokakta sözü geçen kanaat önderlerinden de destek alacak.

Güncelleme Tarihi: 12 Aralık 2014, 08:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109