Maltepe'de Silahlı Çatışma

İSTANBUL Maltepe'de biri lüks cip iki aracın sürücüsü arasında çıkan silahlı çatışmada bir kişi yaralandı Çok sayıda boş kovan bulan polis soruşturma başlatırken Maltepe'de son aylarda meydana gelen olaylar dikkat çekiyor. Uyuşturucu anlaşmazlığı iddiasıyla 3 kişi öldürüldü. Bir karakola ve işyerine bomba atıldı. Ziraat Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Karslı'nın makam otomobilinin altına ses bombası konuldu, onlarca araç kundaklandı.

Maltepe'de Silahlı Çatışma

Maltepe Gülensu Mahallesi Kara Sokağı'nda Salı günü camı açık bir şekilde park halinde bulunan bir otomobil bulundu. Otomobilde kar maskesi ve boş kovanlar bulan polis, yaptığı soruşturma araç sürücüsü ile son model bir BMW cipin sürücüsü arasında çatışma yaşandığını ve 1 kişinin yaralandığını belirledi. Maltepe polisi son dönemlerde Gülensu, Gülsuyu, Başıbüyük ve Fındıklı mahallelerinde meydana gelen olaylarla sıkıntılı bir dönem geçiriyor.

3 Ağustos gecesi Gülsuyu'nda kız arkadaşını otomobiline alıp gezmeye çıkan Ümit Ağdaş (30), dönüş yolunda silahlı saldırıya uğradı. Ağdaş öldü, kız arkadaşı yaralandı. Cinayetten 40 dakika sonra Ağdaş'ın arkadaşları, cinayeti işlediklerini düşündükleri 3 kişiyi Gülsuyu mahallesinde otomobil içinde buldu. Otomobili kurşun yağmuruna tutan kişilerin saldırısına uğrayan 1 kişi ağır, 2 kişi ise hafif yaralandı. Hastaneye kaldırılan Ayhan Akdağ ve Ümit Yeşildağ hastanenin acil servisinden kaçtı. Metin Keskin ise yoğun bakıma alındı. Olaydan 5 ay sonra, 28 Aralık günü Ümit Ağdaş'ın amcası İsmail Ağdaş Kadıköy- Pendik dolmuşunda öldürüldü. İsmail Ağdaş'ın Ağustos ayında da saldırıya uğradığı ortaya çıktı. 17 Aralık'ta Atatürk Caddesi üzerinde otopark işleten 38 yaşındaki Mustafa Selvi Topu otoparktaki otomobilinin bagajında ölü bulundu. Cinayetlerin uyuşturucu anlaşmazlığından kaynaklandığı ileri sürüldü.

2011 Nisan ayında Maltepe'de AK Parti seçim irtibat bürosu molotofkokteyli saldırı düzenlendi. 3 Mayıs gecesi Gülsuyu Barış Sokağı'nda bir gecekondunun bahçesine bir poşet bırakıldığı ihbarı üzerine giden polis, poşette bomba yapımında kullanılmak üzere maytap içindeki patlayıcı toz, havai fişek kutusu, fitil, eldiven ve pamuk buldu. 3 Haziran gecesi da ilçede 14 araç kimliği belirsiz kişilerce kundaklandı. 24 Kasım'da Fındıklı Mahallesi Sarmaşık Sokağı'nda Ziraat Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Karslı'nın makam otomobilinin altına konulan ses bombası patladı. Otomobilde maddi hasar meydana geldi. 2 Temmuz'da Gülsuyu Başacar Sokağı'nda bir işyerinin merdivenine konulan ses bombası patladı. Patlamayla birlikte yataklarından fırlayan mahale sakinleri, büyük bir panik yaşadı. 18 Temmuz'da ellerindeki 3 kilo bombayla hedefe giden yasa dışı DHKP-C örgütü üyesi 2 bombacı yakalandı.

6 Ekim'de Esenkent Mahallesi'nde bulunan Şehit Saffet Okumuş Polis Merkezi önüne arabayla gelen bir grup, karakola ses bombası ve molotof kokteyli attı. 11 Kasım'da Başıbüyük Mahallesi'nde 17 yaşındaki O.S., ablası Aynur S. ile aynı evi paylaşan 48 yaşındaki marangoz babası Yılmaz S.'yi pompalı tüfekle öldürdükten sonra halıya sararak kömürlüğe gömdü.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER