Beykoz'da NATO hattı hırsızları tutuklandı

Beykoz'da NATO hattı hırsızları tutuklandı

Beykoz'da NATO hattı hırsızları tutuklandı
İSTANBUL Beykoz’da NATO petrol boru hattı üzerinde bulunan bir evi kiralayıp kiralalayıp, hattan yakıt hırsızlığı yapan 3 kişi tutuklanarak cezaevine konuldu.

Milli Savunma Bakanlığı Akaryakıt Nato Tesisleri Başkanlığı, geçtiğimiz günlerde Beykoz İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bir ihbarda bulunarak petrol hattındaki basıncın düştüğünü ve hırsızlıktan şüphelendiklerini bildirdi. Şikayete konu olan iki bağlantı noktası arasındaki 2-3 kilometrelik mesafede çalışmalara başlayan Asayiş Büro Amirliği ekipleri önceki özel bir bölmesi olan bir araca rastladı.

MÜSTAKİL EVDEN HORTUM BAĞLADILAR

Yapılan detaylı incelemede aracın içerisinde yakıt dolu variller bulundu. Polis, aracın Yeni Mahalle Dr. Ömer Besim Paşa Caddesi 347 numaradaki müstakil evden yakıt taşıdığını tespit etti. Eve baskın düzenleyen ekipler, bahçeden caddedeki hatta doğru bir gizli bölme kazıldığını ve buradan da hortumla yakıt hırsızlığı yapıldığını ortaya çıkardı. Evde bulunan Tevfik Unutmaz, Oktay Aydoğan, Hanife Uyar ve Necati Bayraktar gözaltına alınarak Kavacık Polis Merkezi’ne götürüldü.

HATTA KAZI YAPILACAK

Zanlıların emniyetteki ifadelerinde suçlamayı kabul etmediği ve hırsızlıktan birbirilerini sorumlu tuttukları bildirildi. Beykoz Adliyesi’ne sevk edilen zanlılardan Unutmaz, Aydoğan ve Uyar tutuklanarak cezaevine konuldu. Nato hattı yetkileri ise dün olay yerinde incelemelerde bulundu. Hat üzerinde kazı yapacak olan yetkililer, hattan ne kadar yakıt çalındığını tespit etmeye çalışacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109