Semt pazarlarının ‘revizyonu’ hem esnafa hem de vatandaşa sorulacak

Semt pazarlarının ‘revizyonu’ hem esnafa hem de vatandaşa sorulacak

Semt pazarlarının ‘revizyonu’ hem esnafa hem de vatandaşa sorulacak
Kentteki semt pazarlarının hizmet kalitesini arttırmaya yönelik toplantılarını sürdüren Belediye Başkanı Kenan Şahin, Orhangazi Mahallesi’nde pazar esnafıyla bir araya geldi. Pazarların revizyona ihtiyacı olduğunu ve bu konuyla ilgili anket yapılacağını belirten Şahin; “Hazırlanacak anket; tezgah düzenlerine, müşterinin ne istediğini, pazar esnafının ihtiyaçlarını ve bazı pazar yerlerinin değişip değişmeyeceğine yön verecek, çoğunluğun ne istediği öğrenilecek” dedi.

Belediye Başkanı Kenan Şahin’in semt pazarlarının kalitesini yükseltmek adına düzenlediği esnaf toplantıları devam ediyor. Bu kapsamda Orhangazi Mahallesi’ndeki Çelik Kıraathanesi’nde pazar esnafı ile toplantı düzenleyen Başkan Şahin, kentteki pazarların revizyonu konusunda görüş alışverişinde bulundu. Semt pazarlarının en büyük sıkıntısını; ‘standart olmaması’ olarak niteleyen Başkan Şahin; “Özellikle tezgah düzeninde büyük sorun var. Domates satan, yanında giyim standı istemiyor. İşte bu sıkıntı dahil tüm sorunları birlikte çözmeli, pazarların hizmet kalitesini arttırmalıyız” dedi.

“Kaynak tasarrufu için pazarlar temiz tutulmalı”

Temizlik konusuna da değinen Belediye Başkanı Kenan Şahin, bazı pazar esnafının stant çevrelerinde oluşturduğu atıkların, görüntü kirliliğinin yanı sıra kaynak israfına sebep olduğunu söyledi. Şahin esnafa tavsiyede bulunarak; “Pazarı temiz tutun. Yere dökülen atıkları ekiplerimiz basınçlı suyla yıkıyor. Bunun sonucunda da asfalt zarar görüyor. Asfaltı yenilemek kaynak israfı demek” şeklinde konuştu.

Anket sayesinde öncelikli problemler tespit edilecek

Toplantıda pazar esnafının sorularını da yanıtlayan Belediye Başkanı Kenan Şahin, semt pazarlarındaki sıkıntılarla ilgili anket düzenleneceğini, bu çalışma ile öncelikli problemlerin tespit edileceğini vurguladı. Çözüm noktasında ise anketten elde edilecek verilere göre hareket edileceğini ifade eden Başkan Şahin; “Senin, benim fikrimden ziyade çoğunluğun ne düşündüğü önemli. Düzenleyeceğimiz anket ile tezgah düzenleri, müşterinin ne istediği, pazar esnafının ihtiyaçları ve pazar yerlerinin değişip değişmeyeceği konularında çözüme gidilecek.”dedi. Şahin, konuşmasında pazar esnafının yanı sıra vatandaşa yönelik de bir anket yapılacağını söyledi.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109