Pendikli girişimci bayanlara 27 bin TL’lik hibe

Pendikli girişimci bayanlara 27 bin TL’lik hibe

Pendikli girişimci bayanlara 27 bin TL’lik hibe
Pendikli girişimci bayanlara 27 bin TL’lik hibe

Pendik Belediyesi ile KOSGEB arasında “İşgem isim hakkı” protkolu imzalandı. Protokol sayesinde KİŞGEM’li kadın girişimciler, KOSGEB’in 27.000 TL’lik geri ödemesiz desteği dâhil birçok yardımdan yararlanabilecek. 

Pendik Belediyesi, kadın girişimcilerin mekânı KİGŞEM’in (Kadın Girişimci İş Geliştirme Merkezi) daha verimli bir şekilde faaliyetini sürdürmesi için çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda KOSGEB ile “İşgem isim hakkı” protokolü imzalayan Belediye Başkanı Kenan Şahin, kadın girişimcilerin 27.000 TL’ye kadar geri ödemesiz destekten yararlanmasının yolunu açtı. Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Şahin, girişimcilerin KOSGEB’in birçok olanağından da faydalanabileceğini belirterek, Pendik’teki ticari hayata çok önem verdiklerini, bu doğrultuda da iş geliştirme ve istihdama yönelik destekleri her zaman sürdüreceklerinin altın çizdi.
Kişgem’de 14 girişimci bayan faaliyet gösteriyor

2008 yılında kurulan Pendik KİŞGEM  (Kadın Girişimci İş Geliştirme Merkezi) sayesinde bugüne kadar 32 kadın girişimci kendi işini kurdu. Şu anda 14 girişimci bayan, farklı sektörlerde kendiişlerini yapmanın mutluluğunu yaşıyor.  KİŞGEM,  Pendik Fevzi Çakmak Mahallesi’nde faaliyet gösteriyor.


 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109