Pendik'de Kaçak yapıya karşı Gözdağı zirvesi

Pendik'de Kaçak yapıya karşı Gözdağı zirvesi

Pendik'de Kaçak yapıya karşı Gözdağı zirvesi
Pendik'de Kaçak yapıya karşı Gözdağı zirvesi

Belediye Başkanı Kenan Şahin Kaymakam Cafer Odabaş, İlçe Emniyet Müdürü Ömer Duman ve Jandarma Komutanı Binbaşı İdris Tataroğlu ile birlikte Gözdağı Sosyal Tesisleri’nde ‘Kaçak yapılarla mücadele’ konulu ortak bir basın toplantısı düzenledi. Başkan Şahin kaçak yapıların milli servet kaybı olduğunu belirterek; “Ne siz kaçak yapıya başlayın ne de biz yıkıma” dedi.

Belediye Başkanı Kenan Şahin Kaymakam Cafer Odabaş, İlçe Emniyet Müdürü Ömer Duman ve Jandarma Komutanı Binbaşı İdris Tataroğlu ile birlikte Gözdağı Sosyal Tesileri’nde ‘Kaçak yapılarla mücadele’ konulu bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda önemli bilgiler veren Şahin, kaçak yapılaşma girişimlerine daha hızlı ve etkin müdahale için ‘Kaçak Yapıları İnceleme Komisyonu’ oluşturduklarını söyledi. Komisyon ve alınan önlemler sayesinde eskisi gibi kaçak yapı inşa edilmediğini söyleyen Şahin; “Havza bölgesinde, vatandaş kaçak yapısını kendisi yıkmıştır” bilgisini verdi. 

“Rüyanızda kaçak yapı görürseniz kabus görmüş gibi hissedin.”

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Belediye Başkanı Kenan Şahin, kaçak yapı ile mücadele konusunda emniyet ve jandarmadan da destek gördüklerini belirtti. Toplumun her kesiminin bu konuda sorumlu olduğunu vurgulayan Şahin; “Kaçak yapı ile mücadele sadece bir kurumun değil, tüm kurumların sorumluğundadır. Vatandaş da ihbarda bulunarak sorumluluğunu yerine getirmektedir” dedi. Konuşmasında kaçak yapı düşüncesinde olanlara da seslenen Şahin; “Kaçak yapı konusundaki kararlılığımız ortada. Bu saatten sonra kaçak yapı düşüncesi olanları uyarıyoruz. Rüyanızda kaçak yapı görürseniz kabus görmüş gibi hissedin” dedi.

Kaçak yapı 72 saatte tespit ediliyor

Yaklaşık iki buçuk saat süren toplantıda ‘kaçak yapı ihbar’ konusu, önemli detaylar arasında yer aldı. Hem vatandaşın ihbarı hem de zabıtanın arazi taramaları sonucunda bir kaçak yapının başlanılmasının ardından 72 saatte  tespit edildiği belirtildi. Bir diğer ayrıntı ise cezalar ile ilgili. Kaçak yapı sahiplerine para cezasının yanında 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezasının da uygulandığı ifade edildi.

Yıkım süreci nasıl işliyor?

-Zabıta aynı gün tespit edilen kaçak inşaatı durdurarak mühürlüyor.

- Kaçak yapı ile ilgili teknik tespitler yapıldıktan sonra komisyon acilen toplanıyor ve bir gün içinde sonuca varıyor.
- Zabıta Müdürlüğü idari para ceza verilmesi ve yıkım kararı alınması amacıyla belediye encümenine dosyayı götürüyor.
-Belediye Encümeni kararından sonra 7 günü geçmemek kaydıyla (Tespit ile yıkım arası süre 7 günü geçmeyecek) zabıta ekipleri tarafından yıkım gerçekleştiriliyor.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER