Pendik'de Dev hastane hizmete girdi

Pendik'de Dev hastane hizmete girdi

Pendik'de Dev hastane hizmete girdi
Pendik'de Dev hastane hizmete girdi  Belediye Başkanı Kenan Şahin Türkiye’nin en büyük hastanesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ni, beraberindeki gazetecilerle birlikte gezdi. Binbeşyüze yakın personelin çalıştığı hastaneyi değerlendiren Şahin; “Sadece Pendik’in değil bölgenin ihtiyaçlarına cevap verebilecek en iyi hastane” dedi.

Başkanı Kenan Şahin, 2006 yılında yapımına başlanan 550 yataklı Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ni ziyaret etti. Sağlık Bakanlığı’na bağlı dev hastanenin Türkiye için bir model olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Kenan Şahin, beraberindeki gazetecilerle hastaneyi inceledi. Başhekim Prof. Dr. İsmail Cinel’den bilgi alan Şahin; “Bu hastane sadece Pendik’in değil, tüm Türkiye’nin ihtiyaçlarına cevap verebilecek, devrim niteliğinde bir hastanedir.” dedi.  
İki yeni sağlık kurumu geliyor

Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin’in sinin çabalarıyla Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne dönüşen sağlık kompleksi, basın mensuplarına tanıtıldı. Yakın zamanda resmi açılışı yapılacak olan hastaneyi gezisi sırasında önemli bilgiler de veren Belediye Başkanı Kenan Şahin, Pendiklilerin sağlığına çok önem verdiklerini, ilçedeki sağlık hizmetlerinin kalitesinin arttırılması adına Yenişehir Mahallesi’ne 300-400 yataklı bir hizmet hastanesi ve Esenyalı Mahallesi’ne de bir semt polikliniği inşa edileceği müjdesini verdi. 

Hastane için yeni hatlar geliyor

Hastanenin ulaşımını daha da rahatlatmak için İETT Genel Müdürlüğü ile görüşüldüğü öğrenildi. Bu kapsamda birçok İETT hattının buradan geçmesinin sağlanacağı belirtildi. Belediye Başkanı Kenan Şahin 2011 yılının sonunda Kadıköy–Pendik Metrosu’yla Metro Hastane Durağı’nın hizmete gireceğinin ve bununla ulaşım sorununun kökten çözüleceğini sözlerine ekledi.  

Hastane ile ilgili güncel bilgiler -Toplam 1450 personel var
-240 doktor, 450 asistan ve 277 hemşire
- Ocak ayı sonunda 200 hemşire daha alınacak
-Yeni olmasından dolayı hastanedeki katların 3’te 1’i kullanılıyor
-Hastanede 22 adet  ameliyathane var
-Yeni doğum servisindeki 8 küvez sayısı 24’e çıkacak
-Hastanenin acil servisi yakın zamanda hizmete girecek

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER