Pendik’te yuvasız kuş kalmayacak

Pendik’te yuvasız kuş kalmayacak

Pendik’te yuvasız kuş kalmayacak
Hızlı kentleşmeden dolayı değişen dünyada, doğal yaşam alanları gün geçtikçe azalıyor. Bu durumdan da en çok kuşlar zarar görüyor. Pendik Belediyesi de kuşlara yeni yuvalar kazandırmak için sivil toplum kuruluşları ile birlikte  ‘Kuşlar Yuvasız Kalmasın’ yarışması düzenledi. Yarışma sayesinde hem kuşlar yuvalarına kavuştu hem de projeye katılan çocukların doğa ve hayvan sevgisi pekiştirildi.

Pendik Belediyesi,  Pendik Ordulular Derneği, Pendik Çevre ve Kültür Derneği hızlı kentleşme nedeniyle Pendik’te yuvasız kalan kuşlar için ilçe milli eğitim müdürlüğünün desteğiyle  ‘Kuşlar Yuvasız Kalmasın’ yarışması başlattı. İlköğretim öğrencilerinin katıldığı ve tamamı ahşap malzemeden yapılan yuvalar, Pendik Yunus Emre Kültür Merkezi’nde sergilendi. Oldukça farklı tasarımların yer aldığı yarışmada öğrenciler, bütün hünerlerini sergilerken jüri karar vermekte oldukça zorlandı. 361 yuvanın görücüye çıktığı sergide bazı öğrencilerin adeta saray şeklinde kuş yuvası inşa etmesi sergiyi gezen Pendiklileri şaşırttı.   

23 Nisan programlarının en anlamlısı oldu

Yarışmanın finaline Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin, Pendik Çevre ve Kültür Derneği Başkanı Muhittin Şimşek, Pendik Ordulular Derneği Başkanı Sabahattin Kaya, okul idarecileri, öğrenciler ve birçok davetli katıldı. Belediye Başkanı Kenan Şahin yarışmanın 23 Nisan programları içinde en anlamlısı olduğunu ifade ederek; “Hayvan ve tabiat sevgisi genç yaşta verildiği zaman daha anlamlı ve başarılı oluyor. Sivil toplum kuruluşları ve belediyemizin ortak çalışmaları bu şekilde sürerse inanıyorum ki kuşlar yuvasız kalmayacak” şeklinde konuştu. Başkan Şahin ayrıca yarışmaya katılan yuvaların şehrin birçok noktasına asılacağını da belirtti ve yarışmaya destek veren herkese teşekkür etti. Ayrıca yarışmaya katılan tüm öğrencilere kitap hediye edilirken dereceye giren öğrencilere ise dizüstü bilgisayar verildi.

Derece alan öğrenciler ve okulları

Eda Albayrak-Tevfik İleri İlköğretim Okulu
M.Fatih Gökçe-Erol Türker İlköğretim Okulu
Metin Doğan-Tevfik İleri İlköğretim Okulu

Mansiyon Ödülleri
Melike Türker-Kurtköy İlköğretim Okulu
Aslı Parıldar-Göçbeyli İlköğretim Okulu
Volkan Korkut –Artukbey İlköğretim okulu
Aynur Öztürk- Göçbeyli İlköğretim okulu
Yakup Şahin –Kazım Karabekir İlköğretim okulu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER