PENDİK YELKEN VE YAT KULÜBÜ OLİMPİYAT ŞAMPİYONU ÇIKARACAK

PENDİK YELKEN VE YAT KULÜBÜ OLİMPİYAT ŞAMPİYONU ÇIKARACAK

PENDİK YELKEN VE YAT KULÜBÜ OLİMPİYAT ŞAMPİYONU ÇIKARACAK
2009 yılından bir grup 'deniz sevdalısı' tarafından kurulan, Pendik Yelken ve Yat Kulübü’nün amacı Pendik'ten olimpiyat şampiyonu çıkarmak. Bunun için her türlü alt yapının Pendik'te bulunduğu söyleyen Başkan Tanku Bulduk " İnanırsak yapamayacağımız hiçbir şey yok" dedi. FotoYelken ve denizcilik kulüplerinin belli zümrelerin ağırlıklı olarak sosyal kulüpleri olduğunun altını çizen Bulduk; “ Bu kulüp üç ya da beş kişinin sosyal eğlence kulübü olmayacak. Bütünüyle eğitim ve spor kulübü olacağız. Bu yüzden bir lokal bile kurmayacağız.  Bu kulüp başlı başına yetiştirdiği sporcularla anılacak” dedi.

Bulduk, 7’den 77’ye her Pendikliyi denizce yapmak istediklerini ifade etti. Bunun için her türlü alt yapının Pendik’te olduğunu ve imkânı olmayan gençleri denizle buluşturmak gerektiğini sözlerine ekledi.

Projelerimiz tamam

Ne yapmak istediğini ve nasıl yapacağını bilen bir başkan izlenimini veren Başkan Bulduk'un tek ihtiyacı olan şey ise biraz destek. Pendik Marina’da düzenlenen Boat Show’da sırasında derneğin standını ziyaret eden Belediye Başkanı Şahin ise yardım sözünü çoktan verdi.

Sponsorlar sayesinde yelkenli almak istediklerini vurgulayan Bulduk, bu sayede senede 1000 tane denizci yetiştirebileceklerini iddia etti. Böylelikle gençler hem denize kavuşacak hem spor yapacak hem de bir meslekleri olacak.

Futbol Kadar ilgi görmek istiyoruz

Dünya genelinde yelken yarışlarını milyonlarca kişinin izlediğini söyleyen Bulduk, “İyi bir yatırımla Pendik sadece yelkenle dünyaya tanıtılabilir. Bir futbolcuya yıllık ödenen para ile senelerce işimize yarayacak olan bir yelkenli filosu kurabiliriz ” dedi.

PENDİK YELKEN VE YAT KULÜBÜ OLİMPİYAT ŞAMPİYONU ÇIKARACAK


Kaynak

YORUM EKLE
YORUMLAR
ali
ali - 7 yıl Önce

Adam uçuyor, tutana aşkolsun. :)

SIRADAKİ HABER