Pendik sporcu fabrikası olacak

Pendik sporcu fabrikası olacak

Pendik sporcu fabrikası olacak
Pendik sporcu fabrikası olacak    

Belediye Başkanı Kenan Şahin,  geçtiğimiz günlerde Pendik’te bulunan amatör spor kulüpleri yöneticileri ile bir araya geldi. Pendik’teki amatör sporun zorlukları, çözüm yolları ve projeleri hakkında konuşan Şahin “Pendik sporcu fabrikası olacak” dedi.
Belediye Başkanı Kenan Şahin,  sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle sürdürdüğü toplantılarına Pendik’te bulunan amatör spor kulüplerini de ekledi. Kulüp yöneticileriyle Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezi’nde bir araya gelen Başkan Şahin, Pendik’in spor alanındaki yerini, sorunlarını, çözüm yollarını, verilen destekleri masaya yatırdı ve yakın zamanda hayata geçecek projeleri müjdeledi.
“Spor tesislerinin amacı kar değil, hizmet olmalı”

Belediye Başkanı Kenan Şahin, toplantıda öncelikle hedeflerinin var olan spor tesislerinin iyileştirilmesi olduğunu söyledi. Başkan Şahin, kentteki spor tesislerinin, iyi işletemeyen kişilerden geri alınacağını ifade ederek; “Bizim amacımız; bu tesislerin ne kadar kar ettiği değil,  spor alanında kaç kişiye hizmet verdiğidir” dedi. Pendik’in bir spor fabrikası gibi sporcu yetiştirmesi gerektiğini ifade eden Başkan Şahin, bunun içinde ilçeye yakın zamanda akademik destek sağlayacak spor enstitüsünün yakında temelinin atılacağını ve yapılacak spor lisesi ile de spor altyapısı ile donatılmış gençlerin Pendik’e hizmet edeceğini söyledi.
Pendik, spor tesislerinin de merkezi oluyor

İstanbul’un 2012 yılında spor başkenti olacağını ve bu yüzden de birçok spor tesisini Pendik’e kazandırmak gibi önemli görevleri olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Kenan Şahin; “Kurtköy yüzme havuzu uzun süredir atıl durumda bekliyordu. Şimdi belediyeye geçti ve kısa sürede olimpik yüzme havuzu olarak hizmet verecek. Bunun yanı sıra Kurtköy’deki Erdoğan Demirören Stadyumu da daha sağlıklı bir şekilde hizmet vermeye başlayacak” dedi. Başkan Şahin, ayrıca Türkiye’nin en iyi kapalı tesislerinden birinin de Pendik’te yapılması konusunda bir projeleri olduğunu ifade etti ancak ayrıntı vermedi.  
Sporda yol haritası oluşturmalı

Pendik’in yaklaşık 250 binlik genç nüfusundan bahseden Belediye Başkanı Kenan Şahin, şehirde lisanslı sporcu sayısının çok az olduğunu ve bu sayının her yıl katlanarak arttırılması gerektiğini ifade etti. Şahin, ilçede 17 futbol sahasının olduğunu ve bu alanların günün belli saatlerinde değil 7/24 şeklinde hizmet veren alanlar olması gerektiğini belirtti. Kulüp yöneticilerine birlikte hareket etmeleri tavsiyesinde bulunan Başkan Şahin, bunun için de bir yol haritası çıkarmalarının şart olduğunu vurguladı. 

Foto altı: Toplantıya katılan amatör spor temsilcileri, kısa bir süre sonra oluşturacakları yol haritasıyla birlikte,  şubat ayında Belediye Başkanı Kenan Şahin’i projeleri hakkında bilgilendirecekler.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER