Pendik de Temizliğin rambosu; RAVO

Pendik de Temizliğin rambosu; RAVO

Pendik de Temizliğin rambosu; RAVO
Pendik de Temizliğin rambosu; RAVO

Daha temiz bir Pendik için pilot bölge Kaynarca’da Ravo aracı ile temizlik uygulaması başlatan Pendik Belediyesi, vatandaşlardan tam not aldı. Hollanda’dan ithal edilen Ravo temizlik aracı, 20 sokağı bir saat gibi kısa bir sürede tertemiz yaptı.

Pendik Belediyesinin Alt Kaynarca Bölgesi’nde geçen hafta başlattığı yeni temizlik uygulaması devam ediyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde hizmete giren RAVO marka temizlik aracı, gerek pratik manevra kabiliyeti gerekse yüksek kapasitede yaptığı temizlik işlemi ile dikkat çekiyor.  Geçen hafta tanıtımını Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin’in yaptığı araç, bu haftada yerinde test edilmek üzere detaylı olarak incelendi. Başkan Şahin uygulamanın başarılı olması halinde tüm mahallelere yayılacağını söyledi. Her çarşamba günü saat 09:00’da başlayan temizlik çalışması, Pendik Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile Zabıta Müdürlüğünün ortak işbirliğiyle yapılacak.    

Park edilmiş araçlar hız kesti

Belediye Başkanı Kenan Şahin, temizlik işleminin yapıldığı her sokakta yerinde incelemeler yaptı. Süpürülecek bölgede bulunan bazı sokaklarda araçların vatandaşlar tarafından kaldırılmadığı görüldü. Bu noktada temizlik aracı RAVO’nun imdadına Zabıta Müdürlüğü’nün araç çekicileri yetişti. Süpürme işlemini engelleyen araçlar tek tek kaldırılarak mahalle içindeki boş arazilere park edildi.  Daha önceden mahallenin muhtelif sokaklarında boş duran arazileri araç park edilecek şekilde düzenleyen belediye ekipleri, vatandaşlardan temizliğin yapılacağı Çarşamba günleri öğlen saatine kadar araçlarını buralara park etmesini istedi.

Sokaklar ve caddeler pırıl pırıl oldu

RAVO’nun giremediği yerlere Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde görevli ekipler müdahale ederek tüm bölgenin temizliğini baştan sona yaptı. Ana caddeler ise yine belediyenin arazözü ile baştan başa yıkanarak pırıl pırıl yapıldı. Temizlik faaliyetlerini inceleyen bölge halkı ise uygulamadan hayli memnun görünürken başta Belediye Başkanı Kenan Şahin’e ve ekiplere teşekkür etti.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER