Pendik Belediyesinin ‘STK Okul Programı’ 2. dönemi başladı

Pendik Belediyesinin ‘STK Okul Programı’ 2. dönemi başladı

Pendik Belediyesinin ‘STK Okul Programı’ 2. dönemi başladı
STK’lar beşinci güç oldu”

Pendik Belediyesinin ‘STK Okul Programı’ 2. dönemi başladı. Programın koordinatörlüğünü yapan Yrd. Doç. Dr. Fethi Güngör, Pendikli STK temsilcilerine seslenerek; “Dünyada STK’ların yıldızı parlıyor. Yasama, yürütme, yargı ve medyadan sonra güçler birliğinde beşinci güç STK’lar olmuştur. Daha aktif olunmalı” dedi.

Pendik Belediyesinin ilkini geçtiğimiz sene başlattığı ‘Sivil Toplum Kuruluşu Okul Programı’nın 2. dönemi başladı. Koordinatörlüğünü Yalova Üniversitesi SBE Müdür Yrd. Doç. Dr. Fethi Güngör’ün yaptığı program Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezi’nde ocak ayına kadar sürecek. Her Çarşamba ve Pazar 19:30-21:00 arası gerçekleştirilecek programda STK temsilcilerine çalışmalarında daha verimli olmaları için sunum eşliğinde bilgi veriliyor.

“Dünyada STK’ların yıldızı parlıyor”
Programın ilk günü Kavramlar Eşliğinde STK Tartışmaları” konulu sunumunu yapan Yrd. Doç. Dr. Fethi Güngör,  birçok ülkede STK’ların 5.güç haline geldiğini belirterek; “Yasama, yürütme, yargı ve medyadan sonra güçler birliğinde beşinci güç STK’lar olmuştur. Dünyada STK’ların yıldızı parlıyor.”dedi. Bir katılımcının ‘tabela dernekleri’ olarak tabir edilen pasif derneklerle ilgili bir sorusunu cevaplayan Yrd. Doç. Dr. Güngör, Türkiye’de 150 bin derneğin bulunduğunu ancak bunlarında sadece 10-15 bine yakının aktif olduğunu söyledi. Konuşmasında Osmanlı dönemindeki STK yapılanmalarından da bahseden Yrd. Doç. Dr. Fethi Güngör, bu dönemde en iyi sivil toplum kuruluşlarına sahip olunduğunu da sözlerine ekledi.    
 
İşte ayrıntılı program:

CTMZEZNpendik-belediyesi-seminer-atasehirweb-2.jpg

Yrd. Doç. Dr. Fethi GÜNGÖR kimdir?
1964 yılında Kayseri’de doğdu. İlköğrenimini doğduğu Kaynar kasabasında, lise öğrenimini Develi ilçesinde, lisans öğrenimini 1986’da Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde tamamladı. Başbakanlık Osmanlı Arşivi’nde yedi sene uzman yardımcısı olarak çalıştı. Yüksek lisansını tefsir dalında Marmara, doktorasını sosyoloji dalında İstanbul üniversitelerinde yaptı. Sivil toplum, Kafkasya ve ilahiyat alanlarında aylık dergiler çıkardı. Ulusal ve uluslararası yayın organlarında onlarca çalışması yayınlandı, tercüme eserleri basıldı. Sakarya Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde 15 yıl çalıştı. Halen Yalova Üniversitesi’nde Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdür Yardımcısı olarak hizmet vermektedir.






YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER