Pendik Belediyesinden Soğuk kış gününde sıcak ilgi

Pendik Belediyesinden Soğuk kış gününde sıcak ilgi

Pendik Belediyesinden Soğuk kış gününde sıcak ilgi
Pendik Belediyesinden Soğuk kış gününde sıcak ilgi

Soğukların artması ile sokakta kalan evsizlerin imdadına Pendik Belediyesi Sosyal Yardım İşler Müdürlüğü yetişti. Sokakta kalanlar, tespit edilip Kızılay Kampı’na yerleştirilerek, soğuktan kurtarılıp sıcak yuvaya kavuşturuldu.

Soğukların artması ile sıcak evimizde olup dışarıda evsiz olanları hepimiz düşünürüz. Acaba nasıl ısınırlar, ne yerler, kalacak yerleri var mıdır diye… Biz bunları düşünürken; Pendik Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü Ekipleri düşünmekle kalmayıp, evsizleri tek tek bulup onları, Kızılay Kampı’nda sıcak yerlerine yerleştiriyorlar. Birçoğunu kış boyunca saklayacak olan Sosyal Yardım İşleri yetkilileri, onlara gün boyunca sıcak yemeklerini de tedarik ediyorlar. Ayrıca banyolarını yapan evsizlere, Hayır Çarşısı’ndan yeni kıyafetler de veren yetkililer, berberde saç-sakal traş olmalarını da sağladı.

Evsizlere kalıcı çözümler de bulundu

Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, evsizleri sadece soğuktan koruyarak geçici çözüm bulmayıp, birçoğunun bakımı için sosyal hizmetlerle irtibata geçiyor. Sosyal hizmet kurumlarında barınmaları için evrak takiplerini gerçekleştiren yetkililer, ayrıca hasta olanlarında hastanelerde tedavi olmalarını sağlıyorlar. Akli dengesi yerinde olmayan bir evsizin ise ailesini Kayseri’de bulan belediye yetkilileri, onu ailesinin yanına Kayseri’ye gönderdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER