Pendik Belediyesi 6 katlı binayı yıkmak zorunda kaldı

Pendik Belediyesi 6 katlı binayı yıkmak zorunda kaldı

Pendik Belediyesi 6 katlı binayı yıkmak zorunda kaldı
6 katlı binayı yıkmak zorunda kaldılar  Uyarıları dikkate almayan ruhsatsız bina sahiplerine yönelik tebligat ve cezalar çoğu zaman işe yaramıyor. Bu durumda da zabıta ekipleri, Orhangazi Mahallesi’ndeki 6  katlı binada olduğu gibi yıkım işlemi gerçekleştirmek zorunda kalıyorlar.

Pendik Belediyesi kaçak kat çıkma, bina dikme gibi faaliyetlerin yasak olduğunu bile bile bu durumun aksine hareket edenlere göz açtırmıyor. Uyarıları dikkate almayan bina sahiplerine yapılan tebligat ve cezalar da çoğu zaman işe yaramıyor. Bu durumda da Zabıta Ekipleri inşa edile ya da kaçak çıkılan katları yıkmak zorunda kalıyor.

İşte bu duruma benzer bir yıkım Orhangazi Mahallesi’nde yaşandı. 6 katlı ve tamamen ruhsatsız binanın sahibine ruhsat alması için ve imara uygun hale getirilmesi için tam bir ay süre verildi. Ancak tüm uyarılara rağmen gereken yapılmayınca bina, zabıta yıkım ekipleri tarafından çevrede güvenlik önlemleri alındıktan sonra yıkıldı. Ekipler yıkım sonrası yaptıkları açıklamada, hiçbir kontrolü olmadan yapılan bu tarz ruhsatsız binaların, en ufak bir depremde bile yıkılma riski taşıdığını, şehrin estetiğini uymadıklarını belirterek yasal çerçeveler kapsamında hiçbir müsamma gösterilmeyeceğini vurguladılar.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER