İstanbul’un birincisi Abdurrahmangazi İlköğretim Okulu

İstanbul’un birincisi Abdurrahmangazi İlköğretim Okulu

İstanbul’un birincisi Abdurrahmangazi İlköğretim Okulu
İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bu yıl ilk defa düzenlediği  ‘Eğitimde İyi Örnekler’ yarışmasına katılan Abdurrahmangazi İlköğretim Okulu ‘Türk Diline Katkı Sağlama’ dalında 4500 okul arasından İstanbul birincisi olarak Pendik’in haklı gururu oldu.

İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ildeki resmi devlet okullarında iyi örnek uygulamalarını tespit edip ortaya çıkarmak, bu iyi örnekleri okullar arasında yaygınlaştırmak ve aynı zamanda birçok yerde uygulamasını sağlamak amacıyla yapılan çalışma sonucunda düzenlenen ‘Eğitimde İyi Örnekler’ yarışmasında Pendik Abdurrahmangazi İlköğretim Okulu ‘Türk Diline Katkı Sağlama Dalında’ İstanbul birincisi olarak Pendik eğitim camiası adına büyük bir mutluluk yaşattı. 8 Haziran’da Aydın Üniversitesi’nin Florya Kampusu’nda  gerçekleştirilen yarışmaya İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız,il protokolü,okul müdürleri,öğretmenler ve birçok davetli katıldı. Ulusal basınında yakından takip ettiği yarışma üç gün sürerken; okullar yıl boyunca çalıştıkları konuları sergileme fırsatı buldu. Abdurrahmangazi İlköğretim Okulu adına yarışmaya katılan görevli öğretmenler Fatma Cüre Al, Sevgi Özkan, Elif Sevim Görçiz; öğrenciler ise Meltem Genç ve Ergün Açıkgöz oldu.

Bu başarı nasıl elde edildi?

Başarıya giden yolculuğun ilk adımları, iki küçük yüreğin yazdığı öykülerle atıldı. Çocukların, güzel Türkçemizi doğru ve etkin kullanması, okumaya ve yazmaya teşvik etmek, aynı zamanda yeteneklerini ortaya çıkarmak amacıyla düzenlenen okul içi öykü yazma yarışmasında derece alan öğrencilerin eserlerini daha geniş kitlelere ve “kelimelere dokunan” kardeşlerine de ulaşmaya çalıştılar.

Duygular kelimelere aktarıldı

Yarışmada derece alan Meltem Genç’in aynı zamanda gazetemizde de yer verdiğimiz ‘İki Kahraman’ ve Ergün Açıkgöz’ün  ‘Pamuk’ isimli öyküleri gönüllü bir veli tarafından görme engellilerin okuyabilmesi için Braille Alfabesine uyarlanarak çoğaltıldı. Yine Ergün Açıkgöz’ün öyküsü öğrenciler tarafından ses kaydı yapılarak CD ortamına getirildi. Görme ve işitime engellilere ulaştırılan bu eserler birlik, beraberlik, paylaşma, ve dayanışma ruhunun köprüsü oldu. Bu kardeşlikte Türkçemizle kurulmuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109