İnteraktif Belediyecilik proje yarışmasında büyük başarı

İnteraktif Belediyecilik proje yarışmasında büyük başarı

İnteraktif Belediyecilik proje yarışmasında büyük başarı
İstanbul Kalkınma Ajansı’nın düzenlediği ‘Kar Amacı Gütmeyen Kuruluşlara Yönelik Bilgi Odaklı Ekonomik Kalkınma Mali Destek Programı’ kapsamında kabul edilen ‘Pendik İnteraktif Belediyecilik Uygulamaları Portalı Projesi’ ile Pendik Belediyesi,  ilçenin bilgi işlem altyapısını en üst düzeye çıkaracak. Toplam bütçesi 1 milyon 200bin Türk Lirası olan proje 12 ay sürecek ve bütçenin %80’i İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından sağlanacak. Projenin iştirakçileri ise Pendik Sanayici ve İşadamları Derneği(PESİAD) ve Pendik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü. Başvurular arasından kabul edilen 3 belediye projesinden biri olan ‘Pendik İnteraktif Belediyecilik Uygulamaları Portalı Projesi’ ile 9 e-Belediyecilik uygulaması geliştirilecek. İnternet kullanma imkânı olmayan vatandaşlara tahsis edilecek 20 adet kiosk ile de erişim imkânı sağlanacak.

Uygulama ile kâğıt kullanımı ortadan kalkacak

Vatandaşların belediyeye uğramadan çok hızlı bir şekilde işlemlerini hem gerçekleştirip hem de takip edeceğini belirten Belediye Başkanı Kenan Şahin; “Bu uygulamayla kâğıt kullanımını ortadan kaldırarak; hem vatandaşa hem de belediye bütçesine önemli yararlar sağlayacağız.”dedi.

Proje neler sağlıyor?

•    Gelirler Uygulaması, vatandaşın borç ve beyanlarını öğrenip ödeme gerçekleştirebileceği bir uygulama olacak. Vatandaşların eski beyanlarını görebilmesi ve buna göre takip gerçekleştirebilmesi için arşiv kayıtları dijital ortama aktarılacak.

•    Kent Bilgi Sistemi Uygulaması, vatandaşın internetten ikamet ettiği veya sahibi olduğu binayı kuş bakışı fotoğraflarla görebileceği, parsel ve tapu bilgilerine ulaşabileceği bir uygulama olacak.

•    İşyeri Ruhsatı Uygulaması ile vatandaş belediye sınırları içinde işyeri sahibiyse buna ilişkin tüm bilgilere internet üzerinden ulaşabilecektir. Ayrıca işyeri ruhsat arşivi taratılarak dijital ortama aktarılacak.

•    İstek ve Şikayet Uygulaması ile vatandaş online ortamdan yaptığı şikayetini harita destekli bir şekilde takip etme imkanına sahip olacak. Bu kapsamda vatandaş yaptığı istek ve/veya şikâyet başvurusunun hangi aşamada olduğunu, hangi müdürlük veya birime havale edildiğini inceleyebilecek.

•    İmar Ruhsatı ve Yapı Kontrol Uygulaması ile vatandaş internet üzerinden imar ve yapı ruhsatını ve ödenen harçları görebilecek, bina yapımı ile ilgili projelerini web üzerinden bilgisayara yükleyebilecek.

•    Başkanlık Özel Kalem Uygulaması, vatandaşın Belediye Başkanı ile görüşebilmesi için randevu verilmesini ve bu randevunun durum ve takibini sağlayacak bir uygulama olacak. Bunun yanı sıra interaktif bir harita üzerinden Belediye Başkanı’nın hangi tarihlerde hangi faaliyet ve etkinliklere katıldığı ve katılacağı da takip edilebilecek.

•    Temizlik İşleri Uygulaması ile interaktif bir harita üzerinden hangi sokakta çöplerin en son ne zaman alındığı ve tekrar ne zaman toplanacağı takip edilebilecek.

•    Vatandaş tarafından çevrimiçi interaktif bir haritada görülebilecek. Uygulama kapsamında, yapılacak fen işleri çalışmalarının başlama, bitiş tarih ve saatleri hakkında da bilgi verilecek.

•    E-İşletme Portalı kapsamında esnaflar kendilerine ait ticari faaliyet ve bilgileri Kent Bilgi Sistemi’yle entegreli çevrimiçi bir interaktif harita üzerinden güncelleyebilecekler, varsa kendi web sayfalarına yönlendirme yapabilecekler. Bu portal ile Pendik’te faaliyet gösteren işletmeler arasında sanal bir ağ kurularak, vatandaş ve işletmeler arasında ticaretin arttırılması, bilgi odaklı ekonomik kalkınmanın gelişmesi sağlanacak.


 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER