Hiçbir şey başarısına engel değil

Hiçbir şey başarısına engel değil

Hiçbir şey başarısına engel değil
Hiçbir şey başarısına engel değil
Ayağındaki kasılmalar nedeniyle yürümekte zorluk çeken Ramiz, bu durumuna aldırış etmiyor ve birçok kişinin oynamakta zorluk çektiği basketbol ve voleybol sporlarını yapıyor. O sadece kendini düşünmüyor; evden dahi dışarı çıkamayan engelli kardeşlerinin derdine ortak olmak istiyor ve bunun için onların bilgisayar başında eğlenceli dakikalar geçirebilmeleri amacıyla www.engelsizyasamlar.com kurarak sitenin güncel kalmasını sağlıyor.

Merhaba Ramiz. Kısaca seni tanıyabilir miyiz?

Ben Ramiz Çilekçi. 1993 yılında doğdum ve doğuştan engelliyim. Rahatsızlığımdan dolayı doğduğum ilk günden beri ömrüm hastane de geçti diyebilirim. Şuan Kurtköy Ticaret Meslek Lisesi Muhasebe Finansman bölümü 3. sınıfta okuyorum

Nedir rahatsızlığın?

Ayaklarımda kasılma var ve bu da yürümeme engel oluyor. Önceden yatağa bağımlı olarak yaşıyordum. 9 yaşımdan sonra yürümeye başladım. Metin Sabancı Spastik Merkezi’nde tedavi gördüm ve ayağımda oluşan kasılmaları gevşetmek için 3 kere ameliyat oldum. Şu an fiziki tedavi görüyorum ve tedavisi sonunda bugünkü durumumdan biraz daha iyi olacağım.

Günlük hayatında neler yapıyorsun?

Günlük hayatımda, boş kalan zamanlarımda kurduğum internet sitesiyle ilgileniyorum. Satranç, voleybol ve basketbol oynuyorum. Bu sporları oynayabilmem için durumumun engel olmadığını düşünüyorum. Bir ara İstanbul Özürlüler Merkezi’nin tiyatrosunda oyunculuk denemem oldu.

Bilgisayara oldukça ilgin var. Nasıl başladı bu ilgi?

Bilgisayarla ilk olarak ortaokul yıllarında tanıştım. Bilgisayar derslerimde, bilgisayara ilgimin olduğunun farkına vardım. Lisede hocamın bir internet sitesi vardı. Nasıl yaptığına merak duydum. O da benimle çok ilgileniyor ve nasıl yapıldığıyla ilgili bilgiler veriyordu. Böylece donanım ve web tasarım ile ilgili merakım arttı. Okulda hocamın boş zamanlarında ondan web tasarımını öğrenirken bir yandan da internetten öğrenmeye devam ettim.

İnternet sitesi çalışman var. Onunla ilgili bilgi verebilir misin?

Ben dışarı çıkabiliyorum ama biliyorum ki birçok engelli arkadaşım dışarı çıkamıyor. Onların evlerinde vakit geçirebileceği bir internet sitesi yapabileceğim aklıma geldi ve internet sitesini kurdum. Kurduğum bu sitede engellilerin yaşadığı hastalıklarla ilgili bilgi verirken; engelli haklarına yer verdim. Ayrıca oyun ve eğlence bölümü de ile de siteye girenler eğlenceli dakikalar yaşayacaklar. Sitede engellilerin birbirleriyle sohbet imkânı yakaladığı birde sohbet kanalı mevcut.

Siteyle ilgili gelecekteki planların nedir?

Kurduğum internet sitesi yavaş yavaş gelişiyor. Bunu daha da geliştirmek istiyorum. Sitemde reklam yayınlamak istiyorum. Ayrıca sponsorlar arıyorum. Siteyle ilgili çalışmalarım için her türlü desteğe açığım.

Ramiz’in tek isteği evden dışarı çıkamayan engelli kardeşleri için hazırladığı
 www.engelsizyasamlar.com sitesini geliştirmek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER