Düşündüren kitap okuma istatistikleri

Düşündüren kitap okuma istatistikleri

Düşündüren kitap okuma istatistikleri
İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Sarıca, İmam Hatip Lisesi öğretmeni Süleyman Direk ve Gülizar Zeki Obdan Lisesi öğretmeni Kerim Şirinoğlları’nın Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezi’nde düzenlediği 'Türk Tarih Romancılığına Bakış' paneli, ‘Pendik Okuyor’ kampanyasının ne kadar gerekli olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Panelde istatistikler veren konuşmacıların “Ortalama bir Japon yılda 30, bir Türk ise 6 kitap okuyor.” ve “Türkiye’de günlük ortalama gazete okuma süresi 30 saniye” örnekleri konukları oldukça düşündürdü.

Pendik Belediyesinin ‘Pendik Okuyor’ kampanyasını daha geniş kitlelere duyurmaya yönelik düzenlediği programlar devam ediyor. Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezi’nde İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Sarıca, İmam Hatip Lisesi öğretmeni Süleyman Direk ve Gülizar Zeki Obdan Lisesi öğretmeni Kerim Şirinoğlları’nın katıldığı kitap okumanın önemine yönelik bir panel düzenlendi. Panelde istatistikî bilgiler veren konuşmacılar bir Japon’un yılda ortalama 25 kitap okuduğunu,  Türkiye’de ise bu rakamın yılda bir kitap olduğunu belirttiler. Türk halkının kitap okuma oranının düşük olmasına karşın TV izlemedeki oranının yüzde 94 olduğunu ifade eden konuşmacıların istatistiki bilgileri ülke genelinde ve Pendik’te düzenlenen kitap okuma kampanyalarının ne kadar gerekli olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Başkan Şahin: “Okursanız karşılığını alırsınız”

Programın kapanış konuşmasını gerçekleştiren Belediye Başkanı Kenan Şahin, toplum olarak okuma alışkanlığının arttırılması gerektiğini söyledi. Kitap okumanın sadece yöneticilerin işi olmadığını, bu konuda herkese görev düştüğünü ancak; özellikle öğretmen ve öğrencilerin burada büyük rol üstlendiğini söyleyen Şahin, öğrencilere tavsiyede bulundu. Başkan Şahin; “Okursanız karşılığını alırsınız. Unutmayın, edindiğiniz bilgilerden hayatınızın her döneminde istifade edeceksiniz” dedi. Kitap okuma kampanyasının sonuçlarının kısa sürede görülemeyeceğini de belirten Şahin kampanyaya destek veren herkese teşekkür ederek konuşmasını bitirdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER