Dünya Çocukları 6. Pendik Buluşması start aldı

Dünya Çocukları 6. Pendik Buluşması start aldı

Dünya Çocukları 6. Pendik Buluşması start aldı
‘Dünya Çocukları 6. Pendik Buluşması’ Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi’ndeki gösterilerle start aldı. Litvanya’dan Endonezya’ya, Rusya’dan KKTC’ye kadar farklı ülkelerden öğrenci kafileleri, performansları ile konuklara renkli dakikalar yaşattı. Gösterilerde yöresel oyunlar ve dansların yanı sıra Yemenli çocukların kardeşlik mesajları içeren gösterileri de konuklara zaman zaman duygusal anlar yaşattı. Belediye Başkanı Kenan Şahin tüm Pendiklilere Cumartesi gününe kadar sürecek etkinliklere katılmaya davet etti.

Başkan Şahin tüm Pendiklileri etkinliklere katılmaya davet etti

23 Nisan’ın önemine dikkat çeken Belediye Başkanı Kenan Şahin, Atatürk’ün bu günü çocuklara hediye ederek bir ilki gerçekleştirdiğini hatırlattı. Bu anlamda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na entegre ettikleri ‘Dünya Çocukları 6. Pendik Buluşması’nı her yıl daha da geliştirmeye gayret ettiklerini hatırlatan Başkan Şahin; “Bu cumartesi Pendik Stadı’na bir ilk gerçekleşecek ve Pendikli öğrencilerden oluşan 500 kişilik koro barış şarkıları söyleyecek” dedi. Tüm Pendiklileri etkinliğe katılmaya davet eden Şahin, kortej yürüyüşünün hava muhalefeti sebebiyle ertelendiğini de sözlerine ekledi.   

Program okul gösterileri ile devam edecek

‘Dünya Çocukları 6. Pendik Buluşması’ organizasyonu cumartesi gününe kadar Pendik’teki çeşitli okulların spor salonlarında düzenlenecek etkinliklerle devam edecek. Etkinliklerin en önemlileri Cuma ve cumartesi günü yapılacak. Cuma günü Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi’nde barış kütüğüne plaket çakılacak. Cumartesi günü ise 500 kişilik barış korusu tüm dünyaya Pendik’ten barış mesajı verecek. Dev organizasyon Cumartesi günü şarkıcı Emre Aydın konseri ile sona erecek.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER