Pendik'te tadilatı mümkün olmayan binalar yıkılıyor

Geçtiğimiz ay 1999 depreminde hasar gören 80 Konutları boşaltan ve sakinlerini yeni evlerine yerleştiren Pendik Belediyesi, şimdi de başta Sülüntepe ve Ertuğrulgazi Mahalleleri olmak üzere ilçe genelindeki 150’ye yakın metruk(terk edilmiş) ve tadilatı mümkün olmayan binaları yıkıyor

Pendik'te tadilatı mümkün olmayan binalar yıkılıyor
Bir yandan merkezi hükümet, bir yandan yerel yönetimler deprem öncesi hazırlıklarını sürdüredursun Pendik Belediyesi, meydana gelebilecek depremde tedbirlerini almaya devam ediyor. 

İstanbul İl Özel İdaresi koordinasyonunda İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık (İSMEP) Projesi ile meydana gelebilecek afetlerde, acil durumlara karşı hazırlıklı olunmasını ve müdahale kapasitelerinin güçlendirilmesi yönünde çalışan Pendik Belediyesi, yine olası depremde yıkılması muhtemel binaların da yıkımını gerçekleştiriyor. Geçtiğimiz ay 1999 depreminde hasar gören 80 Konutları boşaltan ve sakinlerini yeni evlerine yerleştiren Pendik Belediyesi, şimdi de başta Sülüntepe ve Ertuğrulgazi Mahalleleri olmak üzere ilçe genelindeki 150’ye yakın metruk ve tadilatı mümkün olmayan binaları yıkıyor.

Bu binaların yanı sıra Zabıta Ekipleri, gözle görülür düzeyde çatlakları bulunan evlere de boşaltılması için tebligat veriyor. Depremin her an gelebileceğini düşünerek çalışmaların titizlikle yürütüleceğini bildiren yetkililer, vatandaşlardan tehlike oluşturabilecek binaların belediyenin 444 76 35 numaralı telefona bildirmelerini istediler.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER