Kızların fendi erkekleri yendi

Pendik Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ‘Pendik Okuyor’ kampanyası dahilinde yürüttüğü ‘Liseler Arası Münazara Yarışması’ Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezi’ndeki final çekişmesiyle son buldu. Finalin Rauf Denktaş Lisesi kız öğrencileri ile Halil Kaya Gedik Meslek Lisesi erkek öğrencileri arasında olması finale ayrı bir hava kattı.

Kızların fendi erkekleri yendi
Pendik Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ‘Pendik Okuyor’ kampanyası dahilinde yürüttüğü ‘Liseler Arası Münazara Yarışması’ Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezi’ndeki final çekişmesiyle son buldu. İlçedeki 24 lisenin katıldığı yarışmada 5 hafta süren ikili elemelerden sonra Rauf Denktaş Lisesi ile Halil Kaya Gedik Meslek Lisesi finale kalmaya hak kazandı. Finalin Rauf Denktaş Lisesi kız öğrencileri ile Halil Kaya Gedik Meslek Lisesi erkek öğrencileri arasında olması da finale ayrı bir hava kattı. 3’lü katılımların olduğu yarışmada münazara konusu ‘Türkiye Avrupa Birliği’ne girmeli mi?’ sorusuydu. Her öğrencinin beşer dakika konuşmacı olduğu münazarada, Rauf Denktaş kız öğrencileri AB’ye girilmemesini savunurken, Gedik Meslek Lisesi erkek öğrencileri de AB’ye girilmesini savundu.

Münazarayı ‘çok okuyan’ kızlar kazandı

Rauf Denktaş ekibi arasında güçlü savunmasıyla dikkat çeken Yasemin Nur Öztürk ile Gedik Meslek’ten Aykut Hızıroğlu salonu dolduran öğretmen ve öğrencilerden yoğun alkış aldı. Çekişmeli yarışmayı Rauf Denktaş Lisesi kız öğrencileri kazanarak büyük bir başarıya imza attılar. Pendik Belediyesinin öğrencilere sunduğu hediyelerden sonra konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Sarıca, “Pendik Okuyor projesini yürütmeye başladık ve gezdiğimiz okullarda kitap okuma alışkanlığında erkeklere nazaran başarılarıyla dikkat çeken kızlarımızı gördük. Münazaralardaki bu başarı tesadüfi değil. Çok okuyan kızlarımızı kutluyorum” dedi.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER