El Sanatları’nın ustaları Pendik’te buluşuyor

Ev sahipliği yaptığı pek çok kültür ve sanat etkinlikleri ile artık bir marka haline gelen Pendik Belediyesi tarafından düzenlenen, ‘8. Uluslararası Geleneksel Sanatçılar Buluşması’nda bir çok el sanatı sergilenecek.

El Sanatları’nın ustaları Pendik’te buluşuyor

Türkiye’den ve 8 ayrı ülkeden 35 seçkin sanatçının katılacağı etkinlikte vatandaşlar, hem sanatçıların üretim süreçlerine tanıklık edebilecek, hem de istedikleri nadide el sanatları ürünlerini satın alabilecekler.

Etkinlik kapsamında, Japonya’dan el yapımı Yelpazeler, Tunus'un Sabka Sanatı, Gürcistan'dan Keçe, Ukrayna'dan Kırım Nakışı, KKTC'den Lefkara, İpek Koza ve Sele Sepet, Türkiye’den Hamur Biblo, Telkari, Taş Çini hattı, Gübari, Yemeni, Tuğra, İğne Oyaları ve Ahşap Oyuncaklar gibi 35 farklı geleneksel sanat dalındaki eserler sergilenip vatandaşların beğenisine sunulacak.

 
‘Boat Show Fuarı’ ile birlikte yapılacak


29 Eylül-07 Ekim tarihleri arasında Marinturk İstanbul City-Port Pendik’te gerçekleştirilecek olan ‘8. Uluslararası Geleneksel Sanatçılar Buluşması’ ile Türkiye'nin en büyük deniz fuarı olan ‘Uluslararası İstanbul Boat Show Fuarı’ da bu yıl birlikte organize edilecek.

 YER    :      Marintürk İstanbul City Port (Pendik Marina)
 TARİH :  01 Ekim 2012 Pazartesi
 SAAT  :    14.00

Güncelleme Tarihi: 29 Eylül 2012, 13:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER