İzmir'de 7-11 Eylül Arası Oyun Festivali Başlıyor!

Digi Gaming Fest 7 Eylül-11 Eylül Arası İzmir Enternasyonel Fuarı’nda Başlıyor!

İzmir'de 7-11 Eylül Arası Oyun Festivali Başlıyor!

İzmir'de 7-11 Eylül Arası Oyun Festivali Başlıyor!
Digi Gaming Fest 7 Eylül-11 Eylül Arası İzmir Enternasyonel Fuarı’nda Başlıyor!

Oyun sektörüne adım atmak isteyen genç girişimcilere destek veren Digi Game Startup Studio, bu sene Intel Vatan Bilgisayar Game Jam ve Next Game Startup Oyun Girişimciliği Yarışmasıyla birlikte Digi Gaming Fest’i düzenliyor! 7 Eylül’den 11 Eylül’e kadar sürecek olan Digi Gaming Fest’te, bağımsız stüdyoların yer aldığı stantlarda oyunlar katılımcılara sunulacak ve oyun sektöründe yer alan uzmanların katılımıyla seminerler düzenlenecek.

Oyun Geliştirmeden Girişimciliğe İlk Adım: Next Game Startup Yarışması

Oyun geliştiricilerin bilgisayar, mobil, konsol ve diğer platformlara uygun geliştirdikleri projelerle katılabildiği Next Game Startup Oyun Girişimciliği Yarışması finali 11 Eylül’de sona eriyor. 91. İzmir Enternasyonal Fuarı kapsamında Kültürpark’ta bu yıl üst üste üçüncüsü gerçekleşecek olan finale Digi Game Startup Studio ve İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliği yapacak.

Türkiye’de oyun sektörüne giriş yapmak isteyen geliştiricilerin hazırladıkları projeler ve projelerinin oynanabilir demolarıyla başvuru yapabildiği Next Game Startup Oyun Girişimciliği Yarışması süreci başvuru kaydından finale kadar toplam 5 aylık bir süreçten geçti. Kayıtlarını yapan yarışmacılara verilen mentor desteği ve seminerlerle katılımcılar sadece oyun geliştirme alanında değil; iş modeli oluşturma, inovasyon ve girişimciliği oyun sektörüyle birleştirme, şirketleşme ve yatırım sürecine adım atmak gibi birçok konuda eğitim aldılar.

Digi Gaming Fest 2022’de Neler Olacak?

7 Eylül’de Intel Vatan Bilgisayar Game Jam ile birlikte başlayacak olan Digi Gaming Fest’te, oyun geliştiriciler, oyun geliştirme sürecini tamamlamaya çalışırken alanda yer alacak bağımsız stüdyolar oyun demolarını katılımcılara sunacak, alandaki çeşitli eğlenceler ve girişimcilik seminerleriyle dopdolu bir festival süreci başlayacak.

10 Eylül’de Digi Gaming Fest dahilinde gerçekleşecek seminerlerde “Bağımsız Geliştiriciler için Steam Rehberi” ve “Oyun Sektöründe Yatırım Süreçleri” gibi birçok başlıkla beraber oyun girişimcilerine ve oyun sektörüne dair birçok detay meraklılara ücretsiz bir şekilde sunulacak.

11 Eylül’de gerçekleşecek Next Game Startup büyük finalinde ise ekiplerin sahnede gerçekleştirdikleri sunumların ardından dereceye giren ekiplere toplam 65.000 Lira değerinde para ödülü dağıtılmasının yanı sıra, final sonrası verilecek kokteylde sektörün uzman isimleriyle networking imkanı sağlacak.

Digi Gaming Fest takvimini ve seminerler konusunda detayları öğrenmek için nextgamestartup.com adresini ziyaret edebilirsiniz.
 

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER