Yerli, Mini elektrikli kamyonet: P-1000 üretimine başlandı

Bursa'da bulunan Pilotcar şirketi, önemli bir girişime imza attı. Şirket, P-1000 aracının seri üretimine başladı.

Yerli, Mini elektrikli kamyonet: P-1000 üretimine başlandı

Yerli, Mini elektrikli kamyonet: P-1000 üretimine başlandı

Bursa'da bulunan Pilotcar şirketi, önemli bir girişime imza attı. Şirket, P-1000 aracının seri üretimine başladı.

Son yıllarda tüm dünyada elektrikli araçlar devrimi gözle görülür bir şekilde devam ediyor. Büyük otomotiv şirketleri bu akıma ayak uydurabilmek için devasa bütçeler ayırmış durumda. Ülkemizde elektrikli araç projelerine ayak uydurmak isteyen girişimlerin sayısı artıyor.
P-1000, 2023’te ABD’de de satışa sunulacak
Bursa’da bulunan Pilotcar, önemli bir girişim ile adını duyuruyor. Son dönemde popülerliğini arttıran elektrikli araçlar dünyasına adım atan şirket, uzun bir süredir çalışmalarını sürdürüyordu. Pilotcar, P-1000 ismini taşıyan mini elektrikli kamyonetlerin üretimine başladı.


P-1000 Elektrikli Hizmet Aracı ile ilgili en dikkat çekici bilgi ise kullanılan parçaların yüzde 90 gibi büyük bir bölümünün Türkiye’den temin ediliyor olması. Böylece büyük ölçüde yerli üretim olma özelliğini gösterecek mini kamyonet, ilk etapta yılda 3600 adet üretilecek. Pilotcar’ın kurucusu Şükrü Özkılıç, konuya ilişkin olarak şu ifadelere yer verdi.

Arkamızda bir destek olmadan 11 yıldır kendi imkanlarımızla işleri buralara getirdik. Kur ve vergiler nedeniyle araç fiyatları biraz yüksek kalıyor. Fakat filo kullanımı yapan şirketler için maliyet anlamında oldukça katkı sağlıyor.


Pilotcar’ın bu girişimine yurt dışından da büyük bir ilgi var. Öyle ki P-1000 için şu anda siparişlerin yüzde 70’i yurt dışından geldi. Avrupa’da 10’dan fazla distribütörlük anlaşması yapıldı. Ayrıca P-1000’in 2023’te ABD’de de satışa sunulması bekleniyor.


P-1000 Elektrikli Hizmet Aracı özellikleri
P-1000 modeli 1870 kilograma varan taşıma kapasitesi olacak şekilde dizayn edildi. 55 km/s azami sürati ve 220 kilometreye varan menzili olan araç, 7-9 saatte tam kapasiteye ulaşan şarj gücüne sahip. Rejeneratif fren sistemi ve “0” emisyon özelliklerine sahip P-1000, Alüminyum boyalı RTM tipi gövde tasarımı ile üretilecek. Taşımacılık, çöp toplama aracı gibi görevlerde kullanıma uygun tasarlanan araç, Şasi, Açık Kasa, Kargo ve Çöp Toplama modelleri olarak üretilecek

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER