Mini Araba Türkiye'ye geldi

Citroen'in iki kişilik mini arabası Türkiye'ye geldi: Ehliyet şartı aranmıyor.

Mini Araba Türkiye'ye geldi
Citroen'in iki kişilik mini arabası Türkiye'ye geldi: Ehliyet şartı aranmıyor.
Ulaşıma alternatif çözümler üretmeyi amaçlayan otomotiv firmalarına bir yenisi eklendi. Citroen şehir içi ulaşım için tasarlanmış iki kişilik elektrikli aracını Türkiye'ye getirdi. Motosikletlere alternatif 4 tekerlekli bir çözüm olarak sunulan Ami isimli otomobili kullanmak için Fransa'da B sınıfı ehliyet sahibi olmak bile gerekmezken, Türkiye'de ise kullanım için ehliyet şartı aranıp aranmayacağı ise henüz belli değil. Azami hızı 50 kilometre olan ve rahat bir kullanım amaçlayan aracın Avrupa satış fiyatı ise 6 bin euro seviyesinde.
Fransız otomotiv üreticisi Citroen, şehir içi ulaşım için tasarlanan iki kişilik elektrikli aracını Türkiye'ye getirdi.

Fransızca 'arkadaş' anlamına gelen Ami, kompakt yapısıyla motosikletlere alternatif 4 tekerlekli bir çözüm olarak sunuluyor.

Fransa'da ehliyet şartı aranmıyor
Fransa'da B sınıfı ehliyet gerektirmeyen araç için 14 yaşını doldurmuş olmak yetiyor. Diğer Avrupa ülkelerinde bu yaş 16'ya çıkıyor. Türkiye'de ise kullanım için ehliyet şartı aranıp aranmayacağı ise bilinmiyor.

Üç saatte şarj oluyor
Yüzde yüz elektrikli olan Ami'nin azami hızı 50 kilometre/saat. İç mekanı oldukça sade ve basit tasarlanan Ami, rahat ve kolay bir kullanım amaçlıyor. 5.5 kWh kapasiteli lityum iyon bataryasıyla menzili 70 kilometre. Ami, ev tipi prizlerde yalnızca 3 saatte şarj olabiliyor. Ami'nin Avrupa satış fiyatı ise 6 bin euro seviyesinde.

Araç üç saatte şarj oluyor ve 70 km gidebiliyor
Türkiye'ye getirildi
Türkiye'ye gelen ilk parti Ami'lerin görüntüleri ise sosyal medyada paylaşıldı. Araçların plaka tescillerinin yapıldığı görülürken bu araçların ilk etapta özel bir projede kullanılacağı iddia edildi. Sınırlı sayıdaki elektrikli Ami'ler büyük ihtimalle araç paylaşım modelinde hizmet verecek.
 

Güncelleme Tarihi: 02 Ekim 2021, 20:07

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109