HERŞEYE RAĞMEN 30 AĞUSTOS “ZAFER KONVOYU”

Klasik Otomobiller 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında Konvoy düzenlediler,

HERŞEYE RAĞMEN 30 AĞUSTOS “ZAFER KONVOYU”
HERŞEYE RAĞMEN 30 AĞUSTOS “ZAFER KONVOYU”

Klasik Otomobiller 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında Konvoy düzenlediler,

İstanbul çok renkli ve anlamlı bir organizasyonun ev sahipliğiniyaptı. Yarım yüzyılı devirmiş araçlar 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında İstanbul Park Formula 1 pisti girişinde toplandılar ve Türk bayraklarıyla zafer konvoyu oluşturup, Bağdat Caddesi’ne doğru hareket ettiler.

Etkinlik öncesinde son günlerde yaşanan terör olaylarında kaybettiğimiz şehitlerimiz anısına araçlara siyah kurdeleler bağlandı.İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği’nin organize ettiği, Mobil 1’in de destek verdiği, bu yıl üçüncüsü gerçekleşen etkinliğe 250 civarında klasik araç katıldı.1922 yılında işgal birliklerinden ülkemiz topraklarının, Dumlupınar’da gerçekleşen Başkomutanlık Meydan Muharebesi neticesiyle geri alınmasının 93.yılı, her yıl olduğu gibi bu yıl da İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği’nin oluşturduğu “Zafer Konvoyu” ile kutlandı. Kurtköy’den başlayan Zafer Konvoyu,TEM Otoyolu güzergahını takiben Bostancı’ya, sonrasında da Bağdat Caddesi’ne giriş yaptı.

Konvoy, Bağdat Caddesi üzerinden geçerek renkli görüntüler oluşturdu ve Kalamış’a kadar devam etti. Konvoyun özellikle şehir içinden geçişi esnasında vatandaşların yoğun ilgisi dikkat çekti.Bu arada araçlarda Türk bayrakları ve teröre verdiğimiz şehitler anısına siyah kurdeleler yer aldı.

Etkinlikte, milli mücadelemizde birer mihenk taşı olmuş zaferlerimizin ve cumhuriyet kazanımlarıyla elde edilmiş milli bayramlarımızın Türk ulusu var olduğu müddetçe en coşkulu şekilde kutlanması gerekliliğine dikkat çekildi.Etkinliğe ilişkin açıklamalarda bulunan İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği Başkanı Serkan Okay “Birlik,beraberlik ve kardeşliğimizi pekiştirmek adına şanlı zaferlerimizin yıl dönümlerinde, kutlamalarımızı daha da coşkulu hale getirmenin formüllerini aramalıyız.

Biz büyük taarruzu türküyle, kürdüyle,çerkeziyle, lazıyla birlikte kazandık. Etnik ayrışmadan ziyade, birbirimize daha da sıkı sıkı sarılmalıyız.”şeklinde konuştu.

FOTO GALERİSİ İÇİN TIKLA





Güncelleme Tarihi: 31 Ağustos 2015, 12:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109